Olena 13.03.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam. Czy ktoś z was jest na etapie elektryki ?Napiszcie jaki jest koszt za punkt z materiałem lub bez. Witam, My będziemy płacić 50 zł za punkt 45-50 za punkt. Mam namiar na gościa za 45 / punkt. To faktycznie poszło w górę... w zeszłym roku 35/punkt to było już dużo gaspodin, MARSYLIAA bardzo dziękuję za namiary, na Bielany mam trochę nie podrodze ale o Legionowo zahaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK_Chotomow 13.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam, czy znacie może firmę, w Chotomowie lub okolicy, zajmującą się wierceniem studni? Czy wiecie jaki to koszt? Pozdrawiam,KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 13.03.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Olenazapytaj u Krasowskiegohttp://www.lustrakrasowski.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 14.03.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Zastanawiam się gdzie można zamówić lustro cięte na wymiar? Kupował ktoś z Was takowe? Glazurnik zrobił mi już sliczne miejsce, musze je lustrem zalepić Np. w Castoramie, niemal "od ręki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 14.03.2007 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Zastanawiam się gdzie można zamówić lustro cięte na wymiar? Kupował ktoś z Was takowe? Glazurnik zrobił mi już sliczne miejsce, musze je lustrem zalepić Np. w Castoramie, niemal "od ręki" w Legionowie (w centrum) przy ryneczku jest sprawdzony od wielu lat szklarz, tani i solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kika80 14.03.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam. Czy ktoś z was jest na etapie elektryki ?Napiszcie jaki jest koszt za punkt z materiałem lub bez. Witam, My będziemy płacić 50 zł za punkt 45-50 za punkt. Mam namiar na gościa za 45 / punkt. Czy mogę prosić o kontakt do tego gościa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 14.03.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 czuję się totalną ignorantką w dziedzinie luster i szklarzy... nawet nie sądziłam, że to takie proste Może dlatego, że jak spytałam o to pana w Obi to popatrzył na mnie jakbym się z choinki urwała? Dziękuję wszystkim za namiary i porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 14.03.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Czy mogę prosić o kontakt do tego gościa? Dam na priv jak odnajdę w samochodzie. Poszukiwania trwają od rana - ale jestem na dobrej drodze... t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 15.03.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 czuję się totalną ignorantką w dziedzinie luster i szklarzy... nawet nie sądziłam, że to takie proste Może dlatego, że jak spytałam o to pana w Obi to popatrzył na mnie jakbym się z choinki urwała? Dziękuję wszystkim za namiary i porady Ty ignorantką? Pewnie już nawet nie wiesz jak przyjemne jet udzielanie pierwszych porad na forum. Można się w końcu dowartościować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek 15.03.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 No hejka, to znów ja, wpadam na chwilkę z pytaniem (sorki za przeciagi ). Poszukuję namiary na ekipy tynkujace. Przyznam, że nie bardzo wiem jaki tynk najlepiej położyć. Wolałbym z maszyny ale czy piaskowo-gipsowy, czy gipsowy? Chcielibyśmy jednak, aby ścianki były gładziutkie. Za jakies 2-tyg. będziemy gotowi do tynkowania. Z góry dzięki za wszelkie namiary. BTW. odnośnie elektryki.... my płaciliśmy 45 zł za punkt... oddzielnie płatne szyny wyrównujące oraz rozdzielnia. W sumie 60 pkt + szyna + rozdzielnia oraz doprowadzenie U do 3 pkt. zewnętrznych wyniosło nas 6.000 zł. Mam namiary na naprawdę solidnego elektryka. Doradzi, poradzi, zwizualizuje (w sensie wytłumaczy, jak zachowuje się w zaspany nocą człowiek szukający włącznika światła ) i poradzi najbardziej optymalne rozmieszczenie punktów. Niestety już zapowiedział, że skoro inni windują cenę on tez jest zmuszony - 50zł/pkt Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 15.03.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Poszukuję namiary na ekipy tynkujace. Przyznam, że nie bardzo wiem jaki tynk najlepiej położyć. Wolałbym z maszyny ale czy piaskowo-gipsowy, czy gipsowy? Chcielibyśmy jednak, aby ścianki były gładziutkie. Za jakies 2-tyg. będziemy gotowi do tynkowania. Z góry dzięki za wszelkie namiary. O tynkach trochę pisaliśmy na poprzedniej stronie. My też mieliśmy z tym dylemat, ale myślę, że ostatecznie zdecydujemy się na tynki z agregatu. Podobno odbywa się to szybko, a jak da się dobry materiał to nie powinno być z nimi problemów. Namiary na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 15.03.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 BTW. odnośnie elektryki.... my płaciliśmy 45 zł za punkt... oddzielnie płatne szyny wyrównujące oraz rozdzielnia. W sumie 60 pkt + szyna + rozdzielnia oraz doprowadzenie U do 3 pkt. zewnętrznych wyniosło nas 6.000 zł. Mam namiary na naprawdę solidnego elektryka. Doradzi, poradzi, zwizualizuje (w sensie wytłumaczy, jak zachowuje się w zaspany nocą człowiek szukający włącznika światła ) i poradzi najbardziej optymalne rozmieszczenie punktów. Niestety już zapowiedział, że skoro inni windują cenę on tez jest zmuszony - 50zł/pkt Pozdrowionka i w ten oto sposób mamy kolejnego FACHOWCA który chce się NACHAPĆ A BO INNI PODNOSZĄ TO I JA TEŻ SPODNIOSĘ a jak przyjdą chude latka i nie będzie co do garnka włorzyć to co opinia będzie że ten to drogi i zleceń nie będzie i tę samą robotę będzie robił za 25pln :evil : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 15.03.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 normalne prawo rynku - popyt > podaż = cena UPz koniunktury się korzysta ile wlezie, właśnie ze świadomością, że potem może już nie być tak różowo. O ile to polega jedynie na podnoszeniu ceny to jeszcze pół biedy, jak odbywa się to kosztem jakości, to dopiero jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 15.03.2007 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 elektryka to "dramat cenowy": jeszcze rok temu 35pln to był standrat, a max był na poziomie 40pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 15.03.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam! Czy sasiada zza Wielkiego Lasu przyjmiecie do grupy? Bedziemy budowali w Skrzeszewie. Na razie skladamy wszystkie papiery do pozwolenia. Szukamy tez ekipy na stan surowy. Jesli macie kogos godnego polecenia to poprosimy o kontakt. Goraco pozdrawiamy, Marysia i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 15.03.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Poszukuję namiary na ekipy tynkujace. Przyznam, że nie bardzo wiem jaki tynk najlepiej położyć. Wolałbym z maszyny ale czy piaskowo-gipsowy, czy gipsowy? Chcielibyśmy jednak, aby ścianki były gładziutkie. Za jakies 2-tyg. będziemy gotowi do tynkowania. Z góry dzięki za wszelkie namiary. Pozdrowionka To zrób wapienno-cementowe i zaciągnij gipsem.Bedą gładkie i mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 15.03.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam! Czy sasiada zza Wielkiego Lasu przyjmiecie do grupy? Bedziemy budowali w Skrzeszewie. Na razie skladamy wszystkie papiery do pozwolenia. Szukamy tez ekipy na stan surowy. Jesli macie kogos godnego polecenia to poprosimy o kontakt. Goraco pozdrawiamy, Marysia i Piotr Jak najbardziej ,witamy w GRUPIE Mik 99 My za maxa płaciliśmy 2,06-w porywach 2,68(maj-lipiec zeszłego roku) A elektryka to faktycznie masz rację,ceny biorą z kosmosu(niczym nieuzasadnione podwyzki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek 16.03.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam! Czy sasiada zza Wielkiego Lasu przyjmiecie do grupy? Witaj sąsiedzie, być może nawwet zza płota Również zakotwiczamy w Skrzeszewie. Paweł i Renia Inni podnoszą to i ja podniosę nie idzie parze tylko z tym, że inni podnoszą. Ceny materiałów niestety też drastycznie idą w górę, a za tym i usługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 16.03.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 A elektryka to faktycznie masz rację,ceny biorą z kosmosu(niczym nieuzasadnione podwyzki) Tak jak pisałem - podwyżki uzasadnione są wciąż rosnącym popytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 16.03.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Mam pytanko do wszystkich, którzy już budują, a właściwie kilka pytań: 1. Zleciłem w firmie Dachmur wstępną wycenę dwóch projektów celem ich porównania, ale trwa to już 3 tydzień. Czy ktoś z Was zlecał podobne wyceny swoich projektów w Dachmurze i czy faktycznie tyle trwało czekanie na wyniki?2. Czy w okolicy są jeszcze inne hurtownie, w których można zrobić taką wstępną wycenę?3. Spotkałem się z opinią, że warto jest zainwestować kilkaset złotych i zlecić przygotowanie profesjonalnego kosztorysu budowy. Ja z doświadczeń jakie mi zostały z generalnego remontu mojego mieszkania wiem, że mam problemy z pilnowaniem kosztów, więc może nie byłoby to takie złe - czy ktoś z Was przygotowywał taki kosztorys? i gdzie?4. Czy ktoś z Was budował ścianę 3W z licem z cegły? Czy macie jakąś godną polecenia ekipę (zwłaszcza do tej wierzchniej warstwy)5. Czy posiadancie w swoich domach rekuperatory, jeżeli tsak, to na jakim etapie należy projektować instalację - czy już na etapie adaptacji projektu? (pomijam kwestię likwidacji kominów wentylacyjnych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts