Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Witam.

Czy ktoś z was jest na etapie elektryki ?Napiszcie jaki jest koszt za punkt z materiałem lub bez.

Witam,

My będziemy płacić 50 zł za punkt

45-50 za punkt.

Mam namiar na gościa za 45 / punkt.

To faktycznie poszło w górę... w zeszłym roku 35/punkt to było już dużo :-?

gaspodin, MARSYLIAA bardzo dziękuję za namiary, na Bielany mam trochę nie podrodze ale o Legionowo zahaczę 8)

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zastanawiam się gdzie można zamówić lustro cięte na wymiar? Kupował ktoś z Was takowe? Glazurnik zrobił mi już sliczne miejsce, musze je lustrem zalepić :wink:

Np. w Castoramie, niemal "od ręki" :D

w Legionowie (w centrum) przy ryneczku jest sprawdzony od wielu lat szklarz, tani i solidny.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: czuję się totalną ignorantką w dziedzinie luster i szklarzy... :oops: :oops: :oops: :oops: nawet nie sądziłam, że to takie proste :) Może dlatego, że jak spytałam o to pana w Obi to popatrzył na mnie jakbym się z choinki urwała? :wink:

Dziękuję wszystkim za namiary i porady :)

Ty ignorantką? Pewnie już nawet nie wiesz jak przyjemne jet udzielanie pierwszych porad na forum. Można się w końcu dowartościować

No hejka, to znów ja, wpadam na chwilkę z pytaniem (sorki za przeciagi ;) ).

Poszukuję namiary na ekipy tynkujace. Przyznam, że nie bardzo wiem jaki tynk najlepiej położyć. Wolałbym z maszyny ale czy piaskowo-gipsowy, czy gipsowy? Chcielibyśmy jednak, aby ścianki były gładziutkie. Za jakies 2-tyg. będziemy gotowi do tynkowania. Z góry dzięki za wszelkie namiary.

BTW. odnośnie elektryki.... my płaciliśmy 45 zł za punkt... oddzielnie płatne szyny wyrównujące oraz rozdzielnia. W sumie 60 pkt + szyna + rozdzielnia oraz doprowadzenie U do 3 pkt. zewnętrznych wyniosło nas 6.000 zł. Mam namiary na naprawdę solidnego elektryka. Doradzi, poradzi, zwizualizuje (w sensie wytłumaczy, jak zachowuje się w zaspany nocą człowiek szukający włącznika światła ;) ) i poradzi najbardziej optymalne rozmieszczenie punktów. Niestety już zapowiedział, że skoro inni windują cenę on tez jest zmuszony - 50zł/pkt :(

Pozdrowionka

Poszukuję namiary na ekipy tynkujace. Przyznam, że nie bardzo wiem jaki tynk najlepiej położyć. Wolałbym z maszyny ale czy piaskowo-gipsowy, czy gipsowy? Chcielibyśmy jednak, aby ścianki były gładziutkie. Za jakies 2-tyg. będziemy gotowi do tynkowania. Z góry dzięki za wszelkie namiary.

O tynkach trochę pisaliśmy na poprzedniej stronie. My też mieliśmy z tym dylemat, ale myślę, że ostatecznie zdecydujemy się na tynki z agregatu. Podobno odbywa się to szybko, a jak da się dobry materiał to nie powinno być z nimi problemów.

Namiary na prv.

BTW. odnośnie elektryki.... my płaciliśmy 45 zł za punkt... oddzielnie płatne szyny wyrównujące oraz rozdzielnia. W sumie 60 pkt + szyna + rozdzielnia oraz doprowadzenie U do 3 pkt. zewnętrznych wyniosło nas 6.000 zł. Mam namiary na naprawdę solidnego elektryka. Doradzi, poradzi, zwizualizuje (w sensie wytłumaczy, jak zachowuje się w zaspany nocą człowiek szukający włącznika światła ;) ) i poradzi najbardziej optymalne rozmieszczenie punktów. Niestety już zapowiedział, że skoro inni windują cenę on tez jest zmuszony - 50zł/pkt :(

Pozdrowionka

i w ten oto sposób mamy kolejnego FACHOWCA który chce się NACHAPĆ :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

A BO INNI PODNOSZĄ TO I JA TEŻ SPODNIOSĘ :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

a jak przyjdą chude latka i nie będzie co do garnka włorzyć to co opinia będzie że ten to drogi i zleceń nie będzie i tę samą robotę będzie robił za 25pln :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil

:

Pozdrowionka

To zrób wapienno-cementowe i zaciągnij gipsem.Bedą gładkie i mocne.

Witam!

Czy sasiada zza Wielkiego Lasu przyjmiecie do grupy? :) Bedziemy budowali w Skrzeszewie. Na razie skladamy wszystkie papiery do pozwolenia. Szukamy tez ekipy na stan surowy. Jesli macie kogos godnego polecenia to poprosimy o kontakt.

Goraco pozdrawiamy,

Marysia i Piotr

Jak najbardziej ,witamy w GRUPIE :wink:

Mik 99

My za maxa płaciliśmy 2,06-w porywach 2,68(maj-lipiec zeszłego roku)

A elektryka to faktycznie masz rację,ceny biorą z kosmosu(niczym nieuzasadnione podwyzki)

Witam!

Czy sasiada zza Wielkiego Lasu przyjmiecie do grupy? :)

Witaj sąsiedzie, być może nawwet zza płota ;) Również zakotwiczamy w Skrzeszewie.

Paweł i Renia

Inni podnoszą to i ja podniosę nie idzie parze tylko z tym, że inni podnoszą. Ceny materiałów niestety też drastycznie idą w górę, a za tym i usługa.

Mam pytanko do wszystkich, którzy już budują, a właściwie kilka pytań:

1. Zleciłem w firmie Dachmur wstępną wycenę dwóch projektów celem ich porównania, ale trwa to już 3 tydzień. Czy ktoś z Was zlecał podobne wyceny swoich projektów w Dachmurze i czy faktycznie tyle trwało czekanie na wyniki?

2. Czy w okolicy są jeszcze inne hurtownie, w których można zrobić taką wstępną wycenę?

3. Spotkałem się z opinią, że warto jest zainwestować kilkaset złotych i zlecić przygotowanie profesjonalnego kosztorysu budowy. Ja z doświadczeń jakie mi zostały z generalnego remontu mojego mieszkania wiem, że mam problemy z pilnowaniem kosztów, więc może nie byłoby to takie złe - czy ktoś z Was przygotowywał taki kosztorys? i gdzie?

4. Czy ktoś z Was budował ścianę 3W z licem z cegły? Czy macie jakąś godną polecenia ekipę (zwłaszcza do tej wierzchniej warstwy)

5. Czy posiadancie w swoich domach rekuperatory, jeżeli tsak, to na jakim etapie należy projektować instalację - czy już na etapie adaptacji projektu? (pomijam kwestię likwidacji kominów wentylacyjnych)