Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Postanowiłem budować z gazobetonu gładkiego na wpusty i spoinę klejową. Grubość 36cm. I tutaj pytanie, może ktoś polecić miejsce gdzie najtaniej będzie można dokonać zakupu w/w bloczków?

Dobra metę na stal, styropian i bloczki betonowe na fundament znalazłem, jednak materiał na ściany nie wiem gdzie kupić żeby zanadto nie przepłacić;-) Licząc na pomoc pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów

--

Piotr

http://www.kalmus.pl

Witam

Może tu:

CEMHURT ul Białołęcka 381

tel. 501 385 322

022 357 10 01 do 04

Szef Ryszard Nielipiński

Gazobeton, ocieplenia, tynki, i inne można potargować

Dajcie namiary na metę :D

Możecie podrzucić mi inny sposób na wrzucanie zdjęć ??

Foto onet już doprowadził mnie do białej gorączki :evil: :evil: :evil:

Dzięki

(Paweł, przepraszam - twoje instrukcje wrzuciłem do okrągłego segregatora - więc nie mogę z nich skorzystać :-)

serdecznie współczuje

czyżby nie udawało się zamieścić fotek w sieci :cry: :cry:

może jeszcze raz wytłumaczyć :roll: :roll: :roll:

POZDRO....... :lol:

Możecie podrzucić mi inny sposób na wrzucanie zdjęć ??

Foto onet już doprowadził mnie do białej gorączki :evil: :evil: :evil:

Dzięki

(Paweł, przepraszam - twoje instrukcje wrzuciłem do okrągłego segregatora - więc nie mogę z nich skorzystać :-)

serdecznie współczuje

czyżby nie udawało się zamieścić fotek w sieci :cry: :cry:

może jeszcze raz wytłumaczyć :roll: :roll: :roll:

POZDRO....... :lol:

hmmm,

Jeszcze nie teraz - odkryłem własnie, że mój domowy lampowiec nie lubi foto.onet'u ale przenosny laptok to toleruje.

Musze więc korzystać z laptoka aby zaktualizowac to i owo.

Dzieki za dobre checi ;-)

pozdr

Witam

Może tu:

CEMHURT ul Białołęcka 381

tel. 501 385 322

022 357 10 01 do 04

Szef Ryszard Nielipiński

Gazobeton, ocieplenia, tynki, i inne można potargować

Dajcie namiary na metę :D

Stal najtaniej w hurtowni przy dwóch rondach na Rembelszczyźnie, chyba większość zna ten punkt. Styropian również facet ma najtaniej, choć może ktoś zna taniej niż 190pln/m3 ? Było by miło;-)

A przy okazji taka informacja: Jeżeli ktoś szuka bloczków białych gładkich i zastanawia się z zakupem za 9,50pln/szt. to niech sie nie zastanawia i bierze, dostałem ibfo, że cena w przeciągu 14 dni może skoczyć do 14pln/szt ...heh, świat zwariował ;-) (piszę o bloczku H+H 24x24x59 pod klej)

--

Pozdrawiam

Piotr

wiesław=pyza napisał

w gazowni jest bardzo prosto -przy pomocy pani tam pracujacej wypełniamy wniosek,który nic nie kosztuje ,Nastepnie wysyłany jest za pośrednictwem firmy z Legionowa do Warszawy -na decyzje czeka sie do 2-ch miesiecy.Procedura o 50% łatwiejsza niz w Energetyce.

a może wiecie co zrobić wtakim przypadku: w projekcie warunków zabudowy mam informację, że ogrzewanie moze być gazem płynny lub olejem. Prawdopodobnie wynika to z tego, że w tym kawałku ulicy, w krórym mam działkę gazu ziemnego jeszcze nie ma.

Czy w takim układzie załatwiać sprawę z gazownią, aby mieć warunki dostawy gazu potrzebne póxniej do pozwolenia na budowę.

Grazia - może ty masz jakieś doświadczenie w tym temacie, bo całkiem niedaleko budujesz.

a może wiecie co zrobić wtakim przypadku: w projekcie warunków zabudowy mam informację, że ogrzewanie moze być gazem płynny lub olejem. Prawdopodobnie wynika to z tego, że w tym kawałku ulicy, w krórym mam działkę gazu ziemnego jeszcze nie ma.

Czy w takim układzie załatwiać sprawę z gazownią, aby mieć warunki dostawy gazu potrzebne póxniej do pozwolenia na budowę.

Grazia - może ty masz jakieś doświadczenie w tym temacie, bo całkiem niedaleko budujesz.

Ja ostatnio mialem podobna sytuacje. W gazowni mozna sie dopytac (bez wypelniania czegokolwiek), czy napewno nie ma tam gazu. Nam powiedzieli dodatkowo zeby zalozyc komitet i wystapic z prosba o doprowadzenie (brakuje nam jakies 300m). Co do pozwolenia na budowe, to architekt powiedzial ze w pozwoleniu wpisze gaz ze zbiornika i tyle :). Trzeba chyba tylko zdecydowac czy naziemyny czy zakopywany. Zdaje sie ze z tym drugim sa teraz jakies dodatkowe problemy.

Ja ostatnio mialem podobna sytuacje. W gazowni mozna sie dopytac (bez wypelniania czegokolwiek), czy napewno nie ma tam gazu. Nam powiedzieli dodatkowo zeby zalozyc komitet i wystapic z prosba o doprowadzenie (brakuje nam jakies 300m). Co do pozwolenia na budowe, to architekt powiedzial ze w pozwoleniu wpisze gaz ze zbiornika i tyle :). Trzeba chyba tylko zdecydowac czy naziemyny czy zakopywany. Zdaje sie ze z tym drugim sa teraz jakies dodatkowe problemy.

O to wycena którą dostałem na styropian

Witam

Wycena styropianu Swisspor:

eps100 100mm - 7,2m3 x 187,00pln = 1346,40pln

eps100 50mm - 13,5m3 x 187,00pln = 2524,50pln

eps100 40mm - 6,6m3 x 187,00pln = 1234,20pln

eps70 50mm - 4,5m3 x 160,00pln = 720,00pln

razem: 5725,10pln brutto

zamiana eps100 100mm na HYDRO 100mm - doplata 1173,60pln

Do ocieplenia fundamentów wystarczy HYDRO 60mm (taki sam opór cieplny jak eps100 100mm), czyli:

Hydro 80mm - 5,6m3 x 350,00pln = 1960,00pln (różnica to "tylko" 613,60pln)

Folia kubelkowa - 6,00pln/m2 (przy 5 rolkach transport gratis)

wszystkie ceny brutto

dostawa bezplatna

pozdrawiam

Krystian Sikora

http://www.ihb.pl

077 412 68 93

502 071 258

I jak to wygląda na tle innych?

Parametry lepsze od dalmatyńczyka wg producenta

W razie kontaktu z p. Sikorą powołać się na forum

Pozdrawiam :D

załatwiałam warunki z gazowni pół roku przed rozpoczęciem załatwiania dokumentów do pozwolenia na budowę, ponieważ uważałam to za najlepszą opcję pomiędzy gazem płynnym, olejem, pompą ciepła, prądem.

U mnie procedura załatwiania gazu ziemnego przedłużyła się, ponieważ jest nas około 25. właścicieli drogi na której w związku z powyższym miała zostać ustanowiona służebność.

W innym przypadku sama procedura nie jest skomplikowana. Pochłania jedynie trochę czasu.

Na sposób ogrzewania należy zdecydować się w trakcie zagospodarowywania działki u projektanta. Nanosi on odpowiednie przyłącza na mapce.

pozdrawiam