Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

hej,

czytam Was caly czas ... rzadko pisze ... wybaczcie.

wiec powoli zblizamy sie do oficjalnego startu:

1. podobno jutro o 17 mamy odebrac PnB ... po 10 dniach od zlozenia :)

2. kupilismy beton komorkowy zeranski ... hurra ... jeszcze ponizej 8 zl ... hip hip

3. architektka konczy zabawe ze scianami wewn, juz czas :)

Mamy jednak problem z wentylacja z reku.

Wiec tak – jesteśmy już zdecydowani … wentylacja mechaniczna z rekuperatorem może z GWC – przynajmniej wyciągniemy teraz rure pod fundamentem.

Musimy zdecydowac się na podwykonawce. Na mecie pozostali dwaj:

1. LINK AIR SYSTEM – LINKAIR.PL - polecony przez bartosz.com.pl

- zestaw wentylacyjny z odzyskiem ciepła CNWB 300/160 firmy Bartosz o wydajności do 350 m³/h wyposażony w: spiralny przeciwprądowy wymiennik ciepła WS 300

Cena: 12557 zl brutto

2. REKUPERATORY.PL

- ComfoControl z przeciwprądówką StorkAir 300-G90 BFB i z panelem dotykowy

Cena: 17 012 zl brutto

- system Premium z przeciwprodówką StorkAir 300-G90 BE

Cena: 14 337 zl brutto

Oczywiście powyższe ceny sa cenami brutto zawierającymi komplet materiałów i robocizne. Powyżej nie podaje cen GWC. Wiem, ze na temat Bartosza pisano wiele cieplych slow.

Co jednak w tym konkretnym przypadku byscie wybrali? Czy ktos miał podobny dylemat?

Mieliście do czynienia z tymi podwykonawcami?

p.s. jeśli ktos jest zainteresowany projekt domku, pod który robiona była wycena – w załączniku

pozdrawiam,

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

oglądałem ostatnio mapkę grupy i wpadłem na kilka pomysłów:

1. Może tak pokolorować kwadraciki (np. wg kategorii stan zero, stan surowy, dom wybudowany) Pewnie sporo z tych kwadracików, to domy już gotowe, a ja z kolei chętnie dowiedziałbym się, gdzie są inwestorzy na moim etapie

2. A gdyby tak podobna mapka, ale hurtowni, fachowców, architektów etc. + adresy i rekomendacje

3. No i załatwić sponsoring od takiego np. Dachmuru - będzie na kiełbase na forumowego grilla :-)

Oczywiście wiem, że wymagałoby to popracowania i raczej jest n ierealne, ale wydaje mi się, że pomysły mam niezłe co?

Zapraszam chętnych do współpracy

Potrzebne będą jeszcze informacje kto pod jakim kolor się melduje, a póżniej zmiany ze stanem faktycznym

Lista fachowców i namiary z rankingiem - jak najbardziej - będą miały sens tylko aktualizowane na bierząco Każdy wystawia ocenę po skończeniu prac

Wszystko można zrobić przy odpowiednim zaangażowaniu GRUPY i tylko razem

Warto podyskutować --> ustalić --> zrobić --> aktualizować

Witam

Gdzie tanio mozna kupić siatkę leśną do tymczasowego ogrodzenia dzialki.

Potrzebuje 40 - 50 mb

Może ktoś ma na zbyciu?

No i pytanie gdzie mozna sensownie kupić słupki i siatkę powlekaną na ogrodzenie ?

Potrzebny namiar na wykonawcę elmentów metalowych : brama, furtka i przesła ogrodzeniowe

Pozdrawiam

No i jeszcze przydał by się lepszy serwer bo ten na interi ma za małe transfery na zwiększoną liczbę odwiedzin

Można podzielić prace tak aby części strony były na różnych serwerach wg tematów albo osób które będą za to odpowiadać -- każda osoba redaguje wybraną część strony

Witam

Gdzie tanio mozna kupić siatkę leśną do tymczasowego ogrodzenia dzialki.

Potrzebuje 40 - 50 mb

Może ktoś ma na zbyciu?

No i pytanie gdzie mozna sensownie kupić słupki i siatkę powlekaną na ogrodzenie ?

Potrzebny namiar na wykonawcę elmentów metalowych : brama, furtka i przesła ogrodzeniowe

Pozdrawiam

Ja kupiłem w castoramie (koło macro w alejach - tam jest catorama czy praktiker - nie pamiętam)

50 mb za (jeśli mnie pamięć nie myli) 150 pln. I to jest najlepsza cena jaką udało mi się zlokalizować

MAŁGOSIU

na szczęście zrobiło się lepiej po tygodniu

ale jeszcze wyglądam jak pole po bombardowaniu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

POZDRO.....

Pawełku

Czyżbyś chadzał już w okolicy przedszkoli?

Tylko nie drap :p :p :p :p :D :D :D :D :D

Po rozdrapaniu zostaja brzydkie dołki

A jak Twoje Dziewczynki?Zdrowe czy tez się pochorowały?

Kurujcie się szybciutko i zapraszam na działeczkę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MAŁGOSIU

na szczęście zrobiło się lepiej po tygodniu

ale jeszcze wyglądam jak pole po bombardowaniu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

POZDRO.....

Pawełku

Czyżbyś chadzał już w okolicy przedszkoli?

Tylko nie drap :p :p :p :p :D :D :D :D :D

Po rozdrapaniu zostaja brzydkie dołki

A jak Twoje Dziewczynki?Zdrowe czy tez się pochorowały?

Kurujcie się szybciutko i zapraszam na działeczkę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

co do przeczkola to mam w domu Małe i Duże dziecko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

co do drapania to niestety za późno o ten 1 raz

na szczęście dziewczyny całe i zdrowe i humory dopisują

NA SPOTKANIE NATOMIAST DOCZEKAĆ SIĘ JUŻ NIE MOGĄ I NAPEWNO NIEDŁUGO SIĘ POJAWIMY - może uda nam się wpaść najpierw na działkę a potem do was w sobotę

POZDRO....... :lol:

Nie pamiętam już czy pytałąm tu na grupie: szukam wykonawcy tynków wewn. gipsowych - tych z agregatu. Błagam o namiary (oczywiście najlepiej - sprawdzone).

Aaaaa.... stan surowy w zasadzie skończony. Okna, drzwi i alarm są. A my ledwo żyjemy. Dobrze że ciepło się robi, to trochę jakoś tak weselej.

Nie pamiętam już czy pytałąm tu na grupie: szukam wykonawcy tynków wewn. gipsowych - tych z agregatu. Błagam o namiary (oczywiście najlepiej - sprawdzone).

Aaaaa.... stan surowy w zasadzie skończony. Okna, drzwi i alarm są. A my ledwo żyjemy. Dobrze że ciepło się robi, to trochę jakoś tak weselej.

Co mam to dam POOOleciało na pw

Pozdrawiam :D