Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie gdzie zamawialiście ?

- okna PCV w okleinie

- drzwi wejściowe

- bramę do garażu

Mile widziane wszelkie namiary

Pozdrawiam

Miałem na priv ale pomyślełem, że innym teŻ się przyda:

Brama garażowa: Firma Coliber - czyli na skrzyżowaniu Chotomowskiej i Kisielewskiego - super obsługa, termin i wykonanie - naprawde polecam.

Okna - na wymiar - wygoogluj AMPOL - Pan Darek - bardzo dobra i sympatyczne obsługa. Spory rabat. Standardowe - np: Legionowo na rondzie koło Globi lub w Jabłonnie na skrzyżowaniu Modlińskiej i Piaskowej.

Drzwi wejściowe - zakładałem Gerdę - najtaniej znalazłem na... Allegro - i załatwiłem sprawę poza Allegro. Firma z Raszyna - Dojeżdża w nasze okolice. Taniej o około 10-15% niż normalnie w sklepiem. Autoryzacja Gerdy.

Jak masz dodatkowe pytana - pisz. Jestem szczęśliwym posiadaczem bram, drzwi i okien od tygodnia !!! :-D

Mam pytanie gdzie zamawialiście ?

- okna PCV w okleinie

- drzwi wejściowe

- bramę do garażu

Mile widziane wszelkie namiary

Pozdrawiam

Miałem na priv ale pomyślełem, że innym teŻ się przyda:

Brama garażowa: Firma Coliber - czyli na skrzyżowaniu Chotomowskiej i Kisielewskiego - super obsługa, termin i wykonanie - naprawde polecam.

Okna - na wymiar - wygoogluj AMPOL - Pan Darek - bardzo dobra i sympatyczne obsługa. Spory rabat. Standardowe - np: Legionowo na rondzie koło Globi lub w Jabłonnie na skrzyżowaniu Modlińskiej i Piaskowej.

Drzwi wejściowe - zakładałem Gerdę - najtaniej znalazłem na... Allegro - i załatwiłem sprawę poza Allegro. Firma z Raszyna - Dojeżdża w nasze okolice. Taniej o około 10-15% niż normalnie w sklepiem. Autoryzacja Gerdy.

Jak masz dodatkowe pytana - pisz. Jestem szczęśliwym posiadaczem bram, drzwi i okien od tygodnia !!! :-D

Czy Gerda robi dostawki do drzwi ?

Poprosze o namiary na Raszyn :D

Witamy wszystkich

Jesteśmy na forum zupełnie nowi ale już trochę poczytaliśmy (głównie ja -Olivia:)) i strasznie Wam zazdroszczę tego, że już macie duuużo za sobą.

My mieliśmy zaczynać budowę w następnym roku ale jak czytam Wasze wypowiedzi, to coraz bardziej myślę o tym, że fajnie by było fundamenty w tym roku zrobić. Powoli ale zawsze do przodu.

Na razie mamy działkę i wybrany projekt... i w zasadzie tyle dobrego :(

Mam nadzieję tylko, że uda nam się znaleźć jakąś normalną (jakościowo i cenowo) ekipę, że już o materiałach nie wspomnę. Trochę mnie przeraża to wszystko ale tak sobie myślę, że powoli musi się udać.

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie i mamy nadzieję dostać się do Waszego grona:)

SUPER PILNA I WAŻNA SPRAWA !!!!!!!

PILNIE poszukuje osoby, która ma uprawnienia:

" budowlane do: sporządzania projektów instalacji i urzadzeń sanitarnych oraz prostych projektów budowlano-konstrukcyjnych w zakresie w jakim projekty te wchodzą jako elementy budowlane do projektów instalacji i urządzeń sanitarnych" i do tego osoba ta przynależy do izby inżynierów !!!!!

SPRAWA BARDZO WAŻNA I PILNA

Prosze o kontakt na priv

Dzieki, czekam na odzew,

pozdrawiam

SUPER PILNA I WAŻNA SPRAWA !!!!!!!

PILNIE poszukuje osoby, która ma uprawnienia:

" budowlane do: sporządzania projektów instalacji i urzadzeń sanitarnych oraz prostych projektów budowlano-konstrukcyjnych w zakresie w jakim projekty te wchodzą jako elementy budowlane do projektów instalacji i urządzeń sanitarnych" i do tego osoba ta przynależy do izby inżynierów !!!!!

SPRAWA BARDZO WAŻNA I PILNA

Prosze o kontakt na priv

Dzieki, czekam na odzew,

pozdrawiam

Poleciało na prv i na email

:D

Witam,

Mam już wybrany projekt, ale niestety będzie trzeba nanieść sporo zmian (niestety, bo częściowo wynikają z warunków w MPZP). I teraz pytanie do expertów, co wyjdzie najtaniej:

1. Kupno projektu w Muratorze i zlecenie zmian architektowi z okolicy (prośba o ew. namiary na priv)

2. Kupno projektu u agenta Muratora- architekta wraz ze zmianami - hurtme (prośba o ew. namiary na priv)

3. Wariant "nielegalny" - Zlecenie nowego projektu na podstawie Muratorowego ze wszystkimi zmianami architekowi z powiedzmy Bieszczad (prośba o ew. namiary na priv) - czy ktoś z Was tak robił?

Dodatkowo ponieważ chcę ruszyć z budową w przyszłym roku, to lista prac na ten rok to:

1. Zamknąć projekt

2. Pozwolenie na budowe

3. Wystąpienie o przyłącza

4. Wycięcie drzew

5. Studnia

6. Znaleźć ekipę

Czy coś jeszcze warto zrobić już w tym roku?

Pozdrawiam wszystkich (tu mi się samo ciśnie: Polaków :-) ) budowniczych

E.

P.S. Czy ktoś z Was budował (albo zna kogoś, ma w okolicy dom z) ściany 3W z licem z cegły?

Dodatkowo ponieważ chcę ruszyć z budową w przyszłym roku, to lista prac na ten rok to:

1. Zamknąć projekt

2. Pozwolenie na budowe

3. Wystąpienie o przyłącza

4. Wycięcie drzew

5. Studnia

6. Znaleźć ekipę

Czy coś jeszcze warto zrobić już w tym roku?

A nie warto pokusić sie o stan surowy (w miare mozliwosci i kasy) - niech sobie przez zimę postoi...