Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hej,

ponawiam prosbe. jelsi ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie - PROSZE i info.

pzdr

p

hej,

mam serdeczna prosbe ... planuje na swoj dach dachowke betonowa ... brass (faworyt), ibf, euronit. jak kazdy jednak wie inaczej wygladaja dachoweczki w reku a inaczej na dachu.

dlatego chetnie poogladalbym w okolicy dachy z dachowkami

1. brass antracyt romanska (powloka cisar i to wazne bo jedynie romanska ja ma) - probuje namierzyc czy bardziej matowa jest cisar czy lumino

2. ibf grafit (rzymska lub eska)

3. ibf czarna (jw)

4. euronit ciemnoszara (wszystkie oprocz perly)

jesli wiecie gdzie takowe sie znajduja, czy to wybudowane czy w budowie, please o info

z gory dzieki i pozdrawiam,

pawel

enickman

Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie. Tylko my jeszcze myślimy o budowie fundamentów w tym roku... Jak sie uda to wspaniale, a jak nie to przynajmniej będziemy wcześniej przygotowani na ruszenie w przyszłym roku. Dobre i to.

Mam nadzieję w przyszłym tygodniu móc pochwalić się Wam zakupionym projektem... ale by było fajnie :D :D :D :D :D :D :D :D

Na razie żeby nie zapeszać kończę i wracam do spraw bardziej przyziemnych (zmywanie czeka :( )

szanowni koledzy i koleżanki napiszcie proszę gdzie zamawialiście :

- okna

- dachówkę

- bramę garażową

no i oczywiście jak przebiegały negocjacje i ile udało się wyrwać od krwiopijców bo pewnie już niedługo będę musiał się zacząć za tym rozglądać

POZDRO........

Okna -Jezierski

Dachówka- Dachmur(właśnie kładą nam na dach)Dachówka Creaton Kera- Pfane,miedż angoba.Ostatnio zamawiana.Za cały dach 244 m2 z łaceniem plus jedno okno z robocizną 49000,-

Bramy garażowej -brak :wink:

A tak wogóle to się pochwalę ,że mamy już całą kuchnię na gotowo,no prawie i już pomieszkujemy w nowym domku :p :p :p :p :p

Pozdrawiamy wszystkich zaczynających ,tych w trakcie i przymierzających się dopiero do budowy :p :p :p :p

Naprawdę warto budować ........Trzymamy za Was kciuki. :wink:

- okna

- dachówkę

- bramę garażową

jestem w trakcie ...

- dach - najtaniej wyszedl mi w dachluxie z forum (michal dabrowicz) rownolegle wycenialem w topdachu.legionowo, trzech skladach po prawje na plochocinskiej (w tym maniek), i kilka zapytan via email (w tym ciechanow, plonsk, ...) - dachowka brass lub euronit - na wejsciu 23% rabatu

- okna - jezierski (zamtech) lub oknoplast (nova z legionowa) - w tym drugim przy przedplacie 100% daja na wejsciu 30%

- bramy garazowe - bede pewnie poszukiwal po kolor okien; ogranicze sie do

http://www.normstahl.pl

http://www.wisniowski.pl

http://www.krispol.pl

http://www.hormann.pl

pozdr

pawel

hej,

polecam mojego kierownika budowy, facet

1. przygotowuje dokumentacja potrzebna do zlozenia wniosku o pozwl. na budowe ... razem z mapkami zagospodarowania ... potem prowadzi cala sprawe az do odbioru pozwolenia

2. ma uprawnienia kierownika budowy

3. przygotowuje kosztorysy dla banku to dla tych starajacych sie rownolegle o kredyt

rejon dzialania legionowo i okolice - ja akurat w nieporecie

namiary przekaze chetnie na priv

pozdr

pawel

szanowni koledzy i koleżanki napiszcie proszę gdzie zamawialiście :

- okna

- dachówkę

- bramę garażową

no i oczywiście jak przebiegały negocjacje i ile udało się wyrwać od krwiopijców bo pewnie już niedługo będę musiał się zacząć za tym rozglądać

POZDRO........

Dach polecam:

Michał Dąbrowicz

doradca techniczny firmy Dachlux

0 500 116 292

Inni nawet się nie zblizyli z ceną

Okna i drzwi i brame chce zamówić u jednego przedstawiciela handlowego i walczyć o dobry rabat i oczywiście 7% Vat

Ale to może przyszłym tygodniu dam znać

Pozdrawiam :D

Czy pamiętacie może jakiej wysokości macie otwory na drzwi wewnętrzne? U nas jakoś nisko :( :cry: :-?

Witam,

Grazia, rozumiem, że mówisz o otworach drzwiowych na piętrze, mieliśmy identyczne po zrobieniu wylewek i położeniu parkietu 2040mm - drzwi były fabrycznie przycinane na wymiar 2030 mm. Na parterze standart 2090 mm.

pozdrawiam :D

Darek