Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czy zdarzyło się komuś usmarować ramę okna okleinowanego pianką do montażu? JAK WYCZYśCIć to ... coś?

oops,

Generalnie nie masz za wiele czasu, biegnij do OBI albo coś takiego i kup specjalny zmywacz do takich pianek (powinien stać blisko pianek :-) )

Jak zaschnie to wole nic nie mówić.

Ale chyba jest słabo...

Mam nadzieję, że opowiadam banialuki :-)

Pozdrawiam

PS: Podobna sytuacja jest jak zostawiasz na dłużej okleine zabezpieczającą na zewnątrz - pod wpływem słońca jest nie do odmycia (pozostały klej po niej) - lepiej do 1 miesiąca ją zerwać. W środku może zostać)

t.

Czy zdarzyło się komuś usmarować ramę okna okleinowanego pianką do montażu? JAK WYCZYśCIć to ... coś?

I jeszcze jedno pytanko, czy ktoś ma tynki wewnętrzne z BAUMITU? Chodzi mi o opinię jak się sprawują?

Kiedyś mieliśmy podobną sytuacje przy wstawianiu futryny do drzwi jak remontowaliśmy nasze mieszkanie, to było nasze pierwsze spotkanie z pianką montażową i w momęcie nakładania pianki na szparę między futryna a ścianą za mocno nam poleciało i pianka wylądowała na panelach, oczywiście nie zareagowaliśmy od razu tylko skończyliśmy piankować zjedliśmy obiadek i ble ble ble i pianka na panelach zaschla.Pojechaliśmy do obi i pan nam obwieścil ze juz zapóżno na jakieś rospuszczalniki, ze rozpuszczalnik działa do momentu kiedy pianka jeszcze całkowicie nie zaschnie, oczywiście kupiliśmy ten rozpuszczalnik i faktycznie nic nie dalo tzn . zciełam piankę nożem a reszte próbowałam szorować szczota nasączoną rozpuszczalnikiem , bo po samej ściereczce nic nie dalo. Efekt taki: dookoła plam po piance kolor paneli byl jaśniejszy i na szczęscie w piwnicy mieliśmy pół opakowania paneli więc kładliśmy jeszcze raz. Jeśli jeszcze nie zaschło to szubciutko po rozpuszczalnik musisz jechać.

Mam nadziję ze teraz są lepsz rozpuszczalniki , bo nasza sytuacja miała miejsce prawie 4 lata temu.

pozdrawiam i powodzenia

Mago czy udało Ci się coś ustalić wzwiazku z kostką betonową?

Powiem szczerze ,że jeszcze nie rozglądałam się za kostką :cry: Nie mam czasu.

Jestem na etapie podbitki dachowej.Jak się trochę u nas uspokoi ,to na pewno tym tematem się zajmę.

Jeśli masz już jakieś rozeznanie to chętnie pogadam :wink: :p :p :p :p :p

ALE CISZA :-D

Wszyscy wyjechali czy co ?

A może korzystając z pogody:

- szukacie działek,

-składacie dokumenty,

-jeździcie po hurtowniach

- malujecie,

-szpachlujecie

i jeszcze 1 000 000 innych spraw_nie_cierpiących_zwłoki..

:-)

SZUKAM szamba,

nie, nie pełnego - ale NOWEGO, pustego :-D :-D :-D

Ktoś poleci kogoś ??

Chce kupić, zakopać i wreszcie... he he

czekam na info

Pozdrawiam

Jeżeli chodzi o TV-SAT w domku jednorodzinnym to niestety nie jest możliwe oglądanie różnych kanałów na różnych telewizorach używając jednego tunera.

Najlepszym rozwiązaniem jest użycie multiswitcha:

- na dachu antena z konwerterem Quad (4 kable)

- kable z konwertera podłączamy do urządzenia zwanego MULTISWITCH-em

- do Multiswitcha możemy również podłączyć anteny do TV naziemnej i RADIA

- z multiswitcha mamy kilka wyjść na tunery (w zależności od wersji) - np. 4 lub 8

- po domku rozprowadzamy instalację kablem do tv-sat i z jednej strony podłączamy do multiswitcha a z drugiej strony instalujemy specjalne gniazdko z 3 wyjściami (TV SAT - TV - RADIO).

- telewizor podłączamy do wyjścia TV (zapewnia nam to odbiór naziemnych kanałów na każdym TV podłączonym do naszej instalacji)

- jeżeli zaś w danym telewizorze chcemy mieć więcej kanałów (SAT) to do wyjścia TV SAT podłączamy Tuner i dalej za nim telewizor

- dodatkowo do wyjścia RADIO możemy podłączyć jakiś odbiornik radiowy i mamy wtedy już wszystko załatwione

Mago czy udało Ci się coś ustalić wzwiazku z kostką betonową?

Powiem szczerze ,że jeszcze nie rozglądałam się za kostką :cry: Nie mam czasu.

Jestem na etapie podbitki dachowej.Jak się trochę u nas uspokoi ,to na pewno tym tematem się zajmę.

Jeśli masz już jakieś rozeznanie to chętnie pogadam :wink: :p :p :p :p :p

Witam,

Czy cena za wykonanie podbitki 30 zł za mb jest ok?

pozdrawiam

Mam pytanie odnośnie wywozu śmieci - co prawda jeszcze nie mieszkam w Chotomowie, ale chciałabym już mieć jakiś pojemnik na śmieci i firmę,która będzie go regularnie opróżniać :) Możecie polecić jakąś spółkę? a może macie też jakieś doświadczenia związane z kontenerami na śmieci z budowy?