mago 03.06.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Maliniaczek Poeciało na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 04.06.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Czy zdarzyło się komuś usmarować ramę okna okleinowanego pianką do montażu? JAK WYCZYśCIć to ... coś? I jeszcze jedno pytanko, czy ktoś ma tynki wewnętrzne z BAUMITU? Chodzi mi o opinię jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 04.06.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Czy zdarzyło się komuś usmarować ramę okna okleinowanego pianką do montażu? JAK WYCZYśCIć to ... coś? oops, Generalnie nie masz za wiele czasu, biegnij do OBI albo coś takiego i kup specjalny zmywacz do takich pianek (powinien stać blisko pianek ) Jak zaschnie to wole nic nie mówić. Ale chyba jest słabo... Mam nadzieję, że opowiadam banialuki Pozdrawiam PS: Podobna sytuacja jest jak zostawiasz na dłużej okleine zabezpieczającą na zewnątrz - pod wpływem słońca jest nie do odmycia (pozostały klej po niej) - lepiej do 1 miesiąca ją zerwać. W środku może zostać) t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 04.06.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Czy zdarzyło się komuś usmarować ramę okna okleinowanego pianką do montażu? JAK WYCZYśCIć to ... coś? I jeszcze jedno pytanko, czy ktoś ma tynki wewnętrzne z BAUMITU? Chodzi mi o opinię jak się sprawują? Kiedyś mieliśmy podobną sytuacje przy wstawianiu futryny do drzwi jak remontowaliśmy nasze mieszkanie, to było nasze pierwsze spotkanie z pianką montażową i w momęcie nakładania pianki na szparę między futryna a ścianą za mocno nam poleciało i pianka wylądowała na panelach, oczywiście nie zareagowaliśmy od razu tylko skończyliśmy piankować zjedliśmy obiadek i ble ble ble i pianka na panelach zaschla.Pojechaliśmy do obi i pan nam obwieścil ze juz zapóżno na jakieś rospuszczalniki, ze rozpuszczalnik działa do momentu kiedy pianka jeszcze całkowicie nie zaschnie, oczywiście kupiliśmy ten rozpuszczalnik i faktycznie nic nie dalo tzn . zciełam piankę nożem a reszte próbowałam szorować szczota nasączoną rozpuszczalnikiem , bo po samej ściereczce nic nie dalo. Efekt taki: dookoła plam po piance kolor paneli byl jaśniejszy i na szczęscie w piwnicy mieliśmy pół opakowania paneli więc kładliśmy jeszcze raz. Jeśli jeszcze nie zaschło to szubciutko po rozpuszczalnik musisz jechać. Mam nadziję ze teraz są lepsz rozpuszczalniki , bo nasza sytuacja miała miejsce prawie 4 lata temu. pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 05.06.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Dziękuję za wsparcie! Pianka naturalnie już sobie porządnie zaschła . No cóż wygląda, że to pierwsza poważniejsza wpadka na naszej budowie . Jednak kupię jeszcze ten rozpuszczalnik, może coś pomoże (na szczęście tylko w dwóch miejscach upaćkało się to okno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 06.06.2007 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Mago czy udało Ci się coś ustalić wzwiazku z kostką betonową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 07.06.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Hej wiem ze to nie w temacie , ale zaryzykuje i napiszeszukam mieszkania do wynajęcia w legionowie albo w okolicach, jak macie jakieś info. to dajcie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK i ANIA 07.06.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witam,czy ktoś ma namiary na sprawdzoną ekipę budowlaną najlepiej WOLNĄ od września PILNIE POSZUKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 07.06.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Mago czy udało Ci się coś ustalić wzwiazku z kostką betonową? Powiem szczerze ,że jeszcze nie rozglądałam się za kostką Nie mam czasu. Jestem na etapie podbitki dachowej.Jak się trochę u nas uspokoi ,to na pewno tym tematem się zajmę. Jeśli masz już jakieś rozeznanie to chętnie pogadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 09.06.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 ALE CISZA Wszyscy wyjechali czy co ? A może korzystając z pogody: - szukacie działek, -składacie dokumenty, -jeździcie po hurtowniach - malujecie, -szpachlujecie i jeszcze 1 000 000 innych spraw_nie_cierpiących_zwłoki.. SZUKAM szamba, nie, nie pełnego - ale NOWEGO, pustego :-D Ktoś poleci kogoś ?? Chce kupić, zakopać i wreszcie... he he czekam na info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieslawpyza 10.06.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Szamba -do wyboru -w Chotomowie na ul.Chotomowskiej/hurtownia budowlana/;można wpisać w wyszukiwarkę /szambo/i są tam podane dwie firmy ,które dostarczą i zakopią wraz z podłonczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 10.06.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Tinus i Linkanajtaniej w Radomie można kupić szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 10.06.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Potrzebuję pomocy w sprawie rozwiązania problemu telewizji satelitarnej w domu, czy ma ktoś pomysł jak z jednego dekodera oglądać różne programy na kilku telewizorach. Czy ktoś ma u siebie takie rozwiązanie i czy jest to w ogóle możliwe?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 10.06.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Jeżeli chodzi o TV-SAT w domku jednorodzinnym to niestety nie jest możliwe oglądanie różnych kanałów na różnych telewizorach używając jednego tunera. Najlepszym rozwiązaniem jest użycie multiswitcha:- na dachu antena z konwerterem Quad (4 kable)- kable z konwertera podłączamy do urządzenia zwanego MULTISWITCH-em- do Multiswitcha możemy również podłączyć anteny do TV naziemnej i RADIA- z multiswitcha mamy kilka wyjść na tunery (w zależności od wersji) - np. 4 lub 8 - po domku rozprowadzamy instalację kablem do tv-sat i z jednej strony podłączamy do multiswitcha a z drugiej strony instalujemy specjalne gniazdko z 3 wyjściami (TV SAT - TV - RADIO).- telewizor podłączamy do wyjścia TV (zapewnia nam to odbiór naziemnych kanałów na każdym TV podłączonym do naszej instalacji)- jeżeli zaś w danym telewizorze chcemy mieć więcej kanałów (SAT) to do wyjścia TV SAT podłączamy Tuner i dalej za nim telewizor- dodatkowo do wyjścia RADIO możemy podłączyć jakiś odbiornik radiowy i mamy wtedy już wszystko załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 10.06.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Dzięki Mago za szybki odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 11.06.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam Wszystkich, Chciałem się przywitać i dopytać czy Janówek Pierwszy to grupa chotomowska ? poszukuje swojej przynależności Jest ktoś w tej grupie z Janówka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 11.06.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Hej to znowu ja Pytanie odno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 11.06.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 cią dalszy... Pytanie odnośnie wieżby dachowej, chodzi mi o już zaimpregnowana, napiszcie skąd braliście i czy była dobra jakościowo . pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 11.06.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Mago czy udało Ci się coś ustalić wzwiazku z kostką betonową? Powiem szczerze ,że jeszcze nie rozglądałam się za kostką Nie mam czasu. Jestem na etapie podbitki dachowej.Jak się trochę u nas uspokoi ,to na pewno tym tematem się zajmę. Jeśli masz już jakieś rozeznanie to chętnie pogadam Witam, Czy cena za wykonanie podbitki 30 zł za mb jest ok? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharkah 12.06.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Mam pytanie odnośnie wywozu śmieci - co prawda jeszcze nie mieszkam w Chotomowie, ale chciałabym już mieć jakiś pojemnik na śmieci i firmę,która będzie go regularnie opróżniać Możecie polecić jakąś spółkę? a może macie też jakieś doświadczenia związane z kontenerami na śmieci z budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts