t0nn 16.06.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam Wszystkich, Chciałem się przywitać i dopytać czy Janówek Pierwszy to grupa chotomowska ? poszukuje swojej przynależności Jest ktoś w tej grupie z Janówka ? Cześć Janówek I. Nareszcie jakaś duszyczka po sąsiedzku. No witaj sąsadko - w sumie miedzy naszym sąsiedztwem to kawałek bo ja mam działkę za kościołem w Janówku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uśka Tomasz 17.06.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Dzieki za mile powitanko :D :D Budujemy w Chotomowie, a własciwie na samej granicy Jablonna/Chotomow. A po dluuuuuuugich namyslach wybralismy Agnieszke z MG Projekt, moze ktos ma jakies doswiadczenia w tym projekcie PS. ok, wiec musze pojsc i pogadac z Pania W. Pozdrowionka dla wszystkich, Uśka & Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 17.06.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Uśka & Tomasz i my witamy serdecznie i nie martwcie się budową w tej grupie wybudujecie bez problemu reszta na PRV..... POZDRO...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieslawpyza 17.06.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam ,jeśli ktoś potrzebuje cieśli do więżby ,oraz położenia dachówki;mogę polecić młodych chłopaków z Lubelskiego którym robota pali sie w rękach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 17.06.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 To prawda, na tą grupę zawsze można liczyć zatem jaką grubość styropianu na podłogę powinno się dać? Czy 5 przy ocieplonych fundamentach nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 17.06.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam ,jeśli ktoś potrzebuje cieśli do więżby ,oraz położenia dachówki;mogę polecić młodych chłopaków z Lubelskiego którym robota pali sie w rękach, Jesli mozesz to poprosze o namiary na priv. dzieki Druga sprawa - odkupie deski do szalowania i stemple (beda potrzebne za 2 tygodnie) - prosze o wiadomosc na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uśka Tomasz 17.06.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Uśka & Tomasz i my witamy serdecznie i nie martwcie się budową w tej grupie wybudujecie bez problemu reszta na PRV..... POZDRO...... Pawel i Renia, poprostu brak slow, tysiace buziakow Dziekujemy za wszystkie namiary. Pozdrawiamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 17.06.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 To prawda, na tą grupę zawsze można liczyć Przepraszam za moje troche laickie spojrzenie na świat ale chciałbym poznać wasze zdanie, Jesteśmy z żoną w trakcie załatwiania formalności - przepisanie działki na naszą właśność, w działce mamy już media (kanalizacja, gaz, prąd) doprowadzone. Jesteśmy na etapie szukania projektu - rozglądamy się za domem w granicach 110-120m2 wraz z poddaszem użytkowym plus garaż na 2 stanowiska. z racji małej ilości czasu wolnego chcemy się zdecydować na budowanie domu przez firmę od A..Z - na pierwszych wstępnych rozmowach podali nam cenę 2000 zł za m2 w stanie DEVELOPERSKIM. (plus vat 7%) I teraz moje pytanie dopiero (wcześniej troszkę opisywałem sytuację) Czy myślicie że to drogo? i czy polecacie ten sposób budowy, obawiamy się obydwoje budowy, nie znamy się na tym i nie chcemy popełnić jakiejś pomyłki. Pozdrawiam serdecznie i z chęcią poczytam wasze zdanie na ten temat. Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uśka Tomasz 17.06.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Ludziki , kierownika budowy potrzebujemy (namiar, opinie, koszta). Z gory dzieki. Pozdrawiamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 17.06.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam!!! Szukam ekipy do dokończenia ocieplenia poddasza i do wykonania sufitów z g-k, niestety czasu nam na wszystko brakuje i sami nie damy rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 17.06.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Ludziki , kierownika budowy potrzebujemy (namiar, opinie, koszta). Z gory dzieki. Pozdrawiamy, Ooops, najprawdopodobniej: Witam sąsiadkę z naprzeciwka ?? Kierownika mam - poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 17.06.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 No dobra - a ktoś mi podpowie z tymi moimi tynkami ??(kilka postów temu) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 18.06.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Ponawiam pytanie o ociepleniu podłogi Poza tym właśnie rozmawiam ze znajomymi. Mają do odsprzedania stemple i suporeks (6 palet - ale się zabezpieczyli ). Może ktoś ma życzenie to służę namiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 18.06.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 osno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 18.06.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Ponawiam pytanie o ociepleniu podłogi Poza tym właśnie rozmawiam ze znajomymi. Mają do odsprzedania stemple i suporeks (6 palet - ale się zabezpieczyli ). Może ktoś ma życzenie to służę namiarem. odnośnie stempli to ja jestem chętna. poprosze o namiar do twoich znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misio3 18.06.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pozdrawiam,Na ocieplenie podłogi daliśmy 10 cm. Tak było w projekcie i zastosowaliśmy się do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 18.06.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 No dobra - a ktoś mi podpowie z tymi moimi tynkami ?? (kilka postów temu) Dzięki bralem miesiac temu terranove osobiście nie mam nic przeciwko ale tynkarze twierdzili że firma zeszła na psy odnośnie jakości - pokazyłał mi ze trafiają się grudki o większej średnicy niż nominalna, polecali Majstertynk (tańszy) którego wcześniej obawiałem się bo firma zdaje się dość mała aha, radzę abyś upatrzył sobie gdzieś kolor elewacji, wziąl ze sklepu wzorniki z kolorami i na tej podstawie dobrał. Ja zamawiając zdałem się na pamięć wzrokową - efekt: to co podobało mi się na tabliczce z wzorami odcieni zgoła inaczej prezentuje się na dużej powierzchni trudno, muszę się przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 19.06.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ja mam z Majstertynk i jestem jak na razie zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.06.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ludkowie, ale grypsujecie " majstertynk, teranowa, stempe, suporeks, g-k itp" Kiedyż i moje słownictwo będzie na takim etapie. Na razie mój zasób słownictwa jest ubogi, że tak powiem przedszkolny typu, "wniosek o warunki przyłączenia .., geodeta, mapa do celów projektowych , pozwolenie na budowę itp." Ale .. szybko się uczę i poznaję nowe słowa jak :ekipa budowlana - może u kogoś się zwalnia od września, październikakierownik budowy - jak wyżej Pozdr..Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 20.06.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mam pytanie.Nabywając projekt można nabyć też kosztorys stanu surowego zamkniętego i kosztorys stanu wykończonego (oczywiście bez instalacji wewnętrznych). Czy warto jest zamówić taki kosztorys u projektanta, czy lepiej go zamówić w jakiejś innej niezależnej firmie?Jak się ma taki kosztorys do rzeczywistości i czy jest potrzebny? Acha, zmieniam materiał na ściany nośne. Dzięki za info PozdrawiamMar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts