Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Witam Wszystkich,

Chciałem się przywitać i dopytać czy Janówek Pierwszy to grupa chotomowska ? poszukuje swojej przynależności :lol: :oops:

Jest ktoś w tej grupie z Janówka ?

Cześć Janówek I. Nareszcie jakaś duszyczka po sąsiedzku.

No witaj sąsadko - w sumie miedzy naszym sąsiedztwem to kawałek bo ja mam działkę za kościołem w Janówku ;-)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki za mile powitanko :D :D :D :D

Budujemy w Chotomowie, a własciwie na samej granicy Jablonna/Chotomow.

A po dluuuuuuugich namyslach wybralismy Agnieszke z MG Projekt,

moze ktos ma jakies doswiadczenia w tym projekcie :)

PS. ok, wiec musze pojsc i pogadac z Pania W.

Pozdrowionka dla wszystkich,

Uśka & Tomasz

Witam ,jeśli ktoś potrzebuje cieśli do więżby ,oraz położenia dachówki;mogę polecić młodych chłopaków z Lubelskiego którym robota pali sie w rękach,

Jesli mozesz to poprosze o namiary na priv.

dzieki

Druga sprawa - odkupie deski do szalowania i stemple (beda potrzebne za 2 tygodnie) - prosze o wiadomosc na priv

pozdrawiam

To prawda, na tą grupę zawsze można liczyć :D :D :D

Przepraszam za moje troche laickie spojrzenie na świat ale chciałbym poznać wasze zdanie,

Jesteśmy z żoną w trakcie załatwiania formalności - przepisanie działki na naszą właśność, w działce mamy już media (kanalizacja, gaz, prąd) doprowadzone.

Jesteśmy na etapie szukania projektu - rozglądamy się za domem w granicach 110-120m2 wraz z poddaszem użytkowym plus garaż na 2 stanowiska.

z racji małej ilości czasu wolnego chcemy się zdecydować na budowanie domu przez firmę od A..Z - na pierwszych wstępnych rozmowach podali nam cenę 2000 zł za m2 w stanie DEVELOPERSKIM. (plus vat 7%)

I teraz moje pytanie dopiero (wcześniej troszkę opisywałem sytuację)

Czy myślicie że to drogo? i czy polecacie ten sposób budowy, obawiamy się obydwoje budowy, nie znamy się na tym i nie chcemy popełnić jakiejś pomyłki.

Pozdrawiam serdecznie i z chęcią poczytam wasze zdanie na ten temat.

Daniel

No dobra - a ktoś mi podpowie z tymi moimi tynkami ??

(kilka postów temu)

Dzięki

bralem miesiac temu terranove

osobiście nie mam nic przeciwko ale tynkarze twierdzili że firma zeszła na psy odnośnie jakości - pokazyłał mi ze trafiają się grudki o większej średnicy niż nominalna, polecali Majstertynk (tańszy) którego wcześniej obawiałem się bo firma zdaje się dość mała

aha, radzę abyś upatrzył sobie gdzieś kolor elewacji, wziąl ze sklepu wzorniki z kolorami i na tej podstawie dobrał. Ja zamawiając zdałem się na pamięć wzrokową - efekt: to co podobało mi się na tabliczce z wzorami odcieni zgoła inaczej prezentuje się na dużej powierzchni

trudno, muszę się przyzwyczaić :roll:

Ludkowie,

ale grypsujecie " majstertynk, teranowa, stempe, suporeks, g-k itp"

Kiedyż i moje słownictwo będzie na takim etapie.

Na razie mój zasób słownictwa jest ubogi, że tak powiem przedszkolny typu, "wniosek o warunki przyłączenia .., geodeta, mapa do celów projektowych , pozwolenie na budowę itp."

Ale .. szybko się uczę i poznaję nowe słowa jak :

ekipa budowlana - może u kogoś się zwalnia od września, października

kierownik budowy - jak wyżej

Pozdr..

Mar..

Mam pytanie.

Nabywając projekt można nabyć też kosztorys stanu surowego zamkniętego i kosztorys stanu wykończonego (oczywiście bez instalacji wewnętrznych).

Czy warto jest zamówić taki kosztorys u projektanta, czy lepiej go zamówić w jakiejś innej niezależnej firmie?

Jak się ma taki kosztorys do rzeczywistości i czy jest potrzebny?

Acha, zmieniam materiał na ściany nośne.

Dzięki za info

Pozdrawiam

Mar..