Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

t0nn - to siedzenie na budowie - TO JA - żeby nie było wątpliwości. Ale kierownik jest rzeczywiście na każde zawołanie. Zresztą na naszej grupie nie tylko mnie "obsługuje".

To może chcesz 1000zł i zapraszam na moją działke ;-)

a tak na poważnie to jak idzie budowa, jak sie sprawuje kierownik, jak ceny etc ...

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

t0nn - to siedzenie na budowie - TO JA - żeby nie było wątpliwości. Ale kierownik jest rzeczywiście na każde zawołanie. Zresztą na naszej grupie nie tylko mnie "obsługuje".

a tak na poważnie to jak idzie budowa, jak sie sprawuje kierownik, jak ceny etc ...

Jest jeden problem - nie mam uprawnień. Jedyne uprawnienie jakie mam to od męża żeby wszystkich opier... jeśli trzeba :D Kierownik OK, tak jak mówilam - był wtedy kiedy był potrzebny a i często wtedy, kiedy przejeżdżał i "ot tak" sobie wpadł. Budowa na razie do przodu. Od jakiegoś czasu miałam problem ze znalezieniem tynkarzy tradycyjnych, a teraz 3 ekipy na raz chcą robić. No i jutro chyba zwalniamy pana który zaczął robić słupki z klinkieru... Buuu. Najgorsze są takie momenty kiedy wydaje ci się że kogoś masz, a za chwilę się okazuje że się nie sprawdza, albo ucieknie, albo jest pijakiem, albo....

Zapraszam do obejrzenia domku i poplotkowania w wolnej chwili.

Jest jeden problem - nie mam uprawnień. Jedyne uprawnienie jakie mam to od męża żeby wszystkich opier... jeśli trzeba :D Kierownik OK, tak jak mówilam - był wtedy kiedy był potrzebny a i często wtedy, kiedy przejeżdżał i "ot tak" sobie wpadł. Budowa na razie do przodu. Od jakiegoś czasu miałam problem ze znalezieniem tynkarzy tradycyjnych, a teraz 3 ekipy na raz chcą robić. No i jutro chyba zwalniamy pana który zaczął robić słupki z klinkieru... Buuu. Najgorsze są takie momenty kiedy wydaje ci się że kogoś masz, a za chwilę się okazuje że się nie sprawdza, albo ucieknie, albo jest pijakiem, albo....

Zapraszam do obejrzenia domku i poplotkowania w wolnej chwili.

A kiedy zaczynaliście budowę, skąd braliście i ile wcześniej zamawialiście materiały ?

Masz na tyle godne polecenia osoby (np: hydraulik, elektryk,kierownik budowy, ekipa etc ... ) do których możesz śmialo podać namiar i być pewna że nie przyniosą wstydu ;-) :p

A kiedy na działce jesteście ?? ten tydzień to odpada ale może w następnym byśmy wpadli z odwiedzinami z żonką i córcią popodziwiać efekty ;-)

pozdrawiam

t0nn

t0nn

na działce jestem codziennie. W weekendy trochę gorzej bo pracuję (znaczy zarabiam). Ale jak macie ochotę na spacer to na pewno jakoś się dogadamy. Z czystym sumieniem to mogę tylko hydraulików, okniarzy i wylewkarzy polecić. Podziwiać powiadasz? Ja mam nadzieję za 3 godziny popodziwiać rozebrane słupki klinkierowe,... chyba że pan uzna że nie warto i go nie zastanę. Tfu, tfu, odpukać. :evil:

To trzymam kciuki za te słupki kinkierowe ;-)

A powiedz mi jak z papierkologią w naszym rejonie było - co gdzie składałaś zanim zaczełaś budowe - Wieliszew czy Legionowo ?? do których popieprzonych urzędów latałaś ??

Do któregoś ze specjalnym podejściem muszę się wybrać ??

pozdr

t0nn

To trzymam kciuki za te słupki kinkierowe ;-)

A powiedz mi jak z papierkologią w naszym rejonie było - co gdzie składałaś zanim zaczełaś budowe - Wieliszew czy Legionowo ?? do których popieprzonych urzędów latałaś ??

pozdr

t0nn

Tu ci niestety nie pomogę. Kupiliśmy dziełkę z postawioną piwnicą (=papierologia była załatwiona, projekt już był). Wiąże się z tym teraz to, że musimy pewne rzeczy z projektu zaakceptować, ale nie musieliśmy latać po urzędach. Ale z tego co wiem, to nie ma jakichś specjalnych problemów z urzędami w Wieliszewie czy w Legionowie. Wieliszew to my oczywiście, ale księgi wieczyste to Legionowo, itp, itd.

t0nn

na działce jestem codziennie. W weekendy trochę gorzej bo pracuję (znaczy zarabiam). Ale jak macie ochotę na spacer to na pewno jakoś się dogadamy. Z czystym sumieniem to mogę tylko hydraulików, okniarzy i wylewkarzy polecić. Podziwiać powiadasz? Ja mam nadzieję za 3 godziny popodziwiać rozebrane słupki klinkierowe,... chyba że pan uzna że nie warto i go nie zastanę. Tfu, tfu, odpukać. :evil:

Witam,

rozbieracie słupki klinkierowe? z czegoś innego będziecie robić ogrodzenie?

u nas właśnie stawiają ogrodzenie z cegły pełnej. Ciekawe, jak wyjdzie, bo kupiłam pod wpływem impulsu cegłę ręcznie robioną - nigdzie wcześniej nie oglądając i teraz czekam na efekt... :-?

Panowie uwijają się - zajmują się tylko ogrodzeniami i naprawdę widać wprawę.

pozdrawiam

G.

Ale kierownik jest rzeczywiście na każde zawołanie. Zresztą na naszej grupie nie tylko mnie "obsługuje".

:p :wink: No,no,no.....nie wiedziałam ,że pan Jerzy "obsługuje" nie tylko Ciebie...Niezłe zdrowie musi mieć ten nasz KB . :p :p :p :p :p :p :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

A tak poważnie to faktycznie jest dobry ale jeśli ekipa murarzy jest nie od niego. :wink: :wink: :wink:

pozdr

t0nn

Jeśli weżmiesz naszego kierownika ,to on właściwie wszystkie papiery załatwi,tzn.może zrobić plany zagospodarowania działki,zaadaptować projekt,złożyć dokumenty z projektami w urzędzie.

Wy chyba składacie dokumenty w Starostwie w Legionowie

Jeśli weżmiesz naszego kierownika ,to on właściwie wszystkie papiery załatwi,tzn.może zrobić plany zagospodarowania działki,zaadaptować projekt,złożyć dokumenty z projektami w urzędzie.

Hm... nie wiedziałam, że aż tak obrotny jest. t0nn, do twojej wiadomości - nasz kierbud OBSŁUGUJE też mago. I jak widać też jest zadowolona (chyba?). A kobieta z tego co wiem z niej baaaardzo wymagająca.

A co z murarzami było nie tak? Ja nikogo od niego nie dostałam (chociaż w momentach desperacji też u niego szukaliśmy pomocy) więc nie wiem czym to grozi. Czyżby chwilowym niedowidzeniem błędów?

Witam po przerwie

Czas rozpoczac budowę. Poszukuję fachowca od studni oraz spycharkowego do zdjecia humusu. Czy mozecie kogos polecić?

Jeśli ktos chcialby pozbyc się stempli, czy desek to również proszę o kontakt

A tak apropo kierownika budowy, to czy moglibyscie podac namiary?

Pozdrawiam Piotr

pozdr

t0nn

Mago, a podeślij mi namiary - i jak możesz to ile mu płaciliście - płacicie, i co w skład jego kompetencji i usług wchodzi - może byc na priv ;-)