Tinus i Linka 08.07.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Nie będę oryginalny pisząc: Stasiu Siewiorek: 607-312-089 Tinus i Linka polecacie czy mam się wystrzegać tego hydraulika ?? .. Polecam, konkretny i rzeczowy. robota też OK - czysto, ładnie, schludnie (oczywiście, jeśli kucie ścian takie może być) Mozna się potargować (w granicach dobrego smaku) - naprawde OK. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbamama 08.07.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Polecam, konkretny i rzeczowy. robota też OK - czysto, ładnie, schludnie (oczywiście, jeśli kucie ścian takie może być) Mozna się potargować (w granicach dobrego smaku) - naprawde OK. pzdr Wielkie dzięki, jak to mówią w Karkowie tyrkne jutro z samego rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbamama 09.07.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Dodzwoniłam się do "Stasia", pogadaliśmy sobie i wstępnie umówieni jestesmy na czwartek. Jeszcze raz dzięki za namiary! A u mnie dachówka jużna dachu znaczy mozna spać już w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 10.07.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam, Własnie doszedłem do etapu umawiania się z majstrami.I pytanko: O co powinienem pytać na takim spotkaniu?Co oprócz projektu warto mieć ze sobą?Jak sprawdzić merytorycznie takiego majstra?Czy już na pierwszym spotkaniu powinienem mieć wzór umowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 10.07.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam, Własnie doszedłem do etapu umawiania się z majstrami. I pytanko: O co powinienem pytać na takim spotkaniu? Co oprócz projektu warto mieć ze sobą? Jak sprawdzić merytorycznie takiego majstra? Czy już na pierwszym spotkaniu powinienem mieć wzór umowy? ad1. Warto mieć projekt jak równiez podstawowe info: materiał z jakiego chcesz budować, czy blacha czy dachówka itp. ale również inne info: kto kupuje materiały, barak - ich czy twój, jak sie rozliczacie, i takie tam "z życia wziete sprawy". ad2. Patrz wyżej ad3. Po prostu pojechać na jakąś jego robote - jesli sie na tym nie znasz to pojedź z kierownikiem budowy. I generalnie pogadać o budowaniu (w obecnosci kier. bud na przykład). ad4. Ja uważam że na umowe przyjdzie czas - ale na pewno warto na pierwszym spotkaniu wszystko (!!!) notować - a najlepiej jak to bedzie robił majster, swoim długopisem i swoja ręką - potem weź ta kartkę i to bedzie :najważniejszy dokument" budowy pzdr t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 10.07.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Dodzwoniłam się do "Stasia", pogadaliśmy sobie i wstępnie umówieni jestesmy na czwartek. Jeszcze raz dzięki za namiary! A u mnie dachówka jużna dachu znaczy mozna spać już w domu Barbamama: Ważne info poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 11.07.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Tinus i Linka do Was też ważne, chociaż mało przyjemne dla nosa info poleciało na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 12.07.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Mago my jeszcze opaski nie robimy, ale myślałam o marmolicie. pozdrawiam G. A na czym marmolit ?Co pod spodem?Coś musi być pod...... Cenowo na pewno najtaniej Chyba że żle mnie zrozumiałaś,Dół budynku czyli cokół mam z marmolitu teraz chodzi o to co wokoło na ziemi.Kostka droga i ułożenie też Tak, źle Cię zrozumiałam. Do tego etapu jeszcze trochę czasu nam zostało, dlatego wybacz, że nie zrozumiałam o co chodzi. Podoba mi się kostka granitowa, ale jeszcze nawet nie znam cen... pozdrawiam G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 13.07.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Czy ktoś z Was buduje z developerem "pod klucz"?Ew. zna kogoś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 15.07.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Nie będę oryginalny pisząc: Stasiu Siewiorek: 607-312-089 Tinus i Linka polecacie czy mam się wystrzegać tego hydraulika ?? Czy u kogoś z Was hydraulikę robił p. Andrzej Matusik lub p. Dwiernicki (?) z NDM, drugi zrobił na nas kiepskie wrażenie Ruda1 trudno mi powiedzieć kiedy ta przeprowadzka, marzyło nam sieodpalić choinke w domu. Teraz tempo pewnie spadnie, została wykonczeniówka i inwestorzy którzy się na tym znają jak wróble na fizyce kwantowej Zazdraszczamy wszystkim , którzy już na swoim. Gruzu nie mam choc jakby posprzątać naszą działkę to by się znalazł.......... Pan Andrzej Matusiak właśnie zrobił mi podkop pod ławą na wodę, w przyszłym tygodniu będzie mi rozkładał kanalizacje, Jak narazie nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, wydaje mi sie porządnym hydraulikiem i przystępnym cenowo. Mam pytanie co robicie ze śmieciami, które powstają podczas budowy, mam na myśli opakowania po wapnie , cemencie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmmma 15.07.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Czy ktoś z Was buduje z developerem "pod klucz"? Ew. zna kogoś takiego? Enickman, poczytaj dziennik forumowych Ela i Maciek - budują w REmbertowie z developerem. Oni zlisty kilku wybrali DQM z Białegostoku. http://dqm.pl/ Pzdr, E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 16.07.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam Wszystkich!!! Dawno się nie odzywałam, dom juz wybudowany, po niedzieli juz w srodku wylewki bedą robic. Szkoda,ze zdjęć nie moge wstawić ale jak ktos chce obejrzec to zapraszam na żywo do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 16.07.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Cześć aha26! Kopa lat! Strasznie dawno Cię tu nie było. Miło słyszeć, że domek już wybudowałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 17.07.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 No tak dawno mnie nie było ale to dlatego, ze za granica byłam i za bardzo nie mialam jak pisać. A co tam u Ciebie, kiedy zaczynasz budowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robiii 17.07.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam U mnie murarze zakończyli robotę i czekam na więźbę i dach. Kominy już są i nawet schody wejściowe mi zrobili, na przyszły rok zostawiłem taras. Mam do sprzedania 1 paletę bloczków dużych (suporeks) do murowania. Jeśli ktoś chce kupić to proszę o kontakt. Paleta jest oryginalnie zafoliowana, nienaruszona. Pozdrawiam wszstkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 17.07.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 U mnie etap papierologii zakończony sukcesem Pozwolenie i dziennik czekają na rozpoczęcie budowy a stanie się to nie wczesniej niż na wiosnę przyszłego roku. Z zazdrością czytam co piszą nasi Forumowicze z Grupy. Jak im pięknie domki rosną. Patrz wyżej "Starzy" forumowicze ze spotkania u UKF chyba już wszyscy mieszkają w nowych domach. Zostałaś Ty Joanno i ja, no i może sonal, ale nie jestem pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 17.07.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Sonal juz mieszka od jakiegoś czasu więc tylko Ty i ja kochana zostałysmy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 17.07.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam chłodniutko Czy ktoś może wie gdzie w naszej okolicy można kupić takie schody? http://www.styl-bet.com.pl/gallery/view_photo.php?set_albumName=schody&id=schody_2 Są to gotowe elementy betonowe z tak jakby zatopionymi kamyczkami (okładziną?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 18.07.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 mic99: czy to nie Twój dom jest obzdjęciowany w lipcowym numerze Muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek 19.07.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Enickman[/] my budujemy z deweloperem ale nie pod klucz - stan surowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts