Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze jedno pytanie. Ponieważ domek już stoi ale trzeba go wykończyć czy mogłabym poprosić o jakiś namiar, jeśli ktoś ma solidną ekipę do polecenia - będę jej potrzebować od kwietnia na 4-5 miesięcy. Może być na priva żeby.

Dziękuję

Joanna

Witam,

właśnie wystawił mnie jeden fachowiec.. wziął zaliczkę i zniknął, telefon mówi że nie ma takiego numeru. Tak to jest jak się wszystko załatwia na gebę.

W związku z tym mam pytanko czy macie może namiary na jakiegoś kowala od kutych balustrad ? Ktoś w miarę tani.. nie chcę nic wymyślnego.

Mieszkam w Legionowie.

Z góry dzięki za pomoc

Maciek

Witam,

właśnie wystawił mnie jeden fachowiec.. wziął zaliczkę i zniknął, telefon mówi że nie ma takiego numeru. Tak to jest jak się wszystko załatwia na gebę.

W związku z tym mam pytanko czy macie może namiary na jakiegoś kowala od kutych balustrad ? Ktoś w miarę tani.. nie chcę nic wymyślnego.

Maciek

Podaj namiary na tego "fachowca".

Tobie sie nie udało, ale może ostrzeżesz innych...

t.

Czy moglibyście mi polecić solidną firmę która w Chotomowie pomoże mi zaplanować i zainstaluje alarm? Prawdopodobnie będzie to Satel CA10. Przekopałam się przez część forum alarmowego ale nie znalazłam, za to się dokształciłam.

Witaj .Zastanów się czy jednak nie wybrać Satela integry.Znacznie nowoczaśniejsza, więcej funkcji i co najwazniejsze cały czas jest rozwijana.

arm.pl dziękuję za sugestię. przekopię się przez konfigurację i zobaczę co powiedzą instalatorzy - ja mam już pociągnięte okablowanie (zrobił to poprzedni właściciel) i pod tynkami już nie chcę ryć więc jeśli nie będzie to wymagało zbyt dużo przeróbek to rzeczywiście rozwiązanie nowocześniejsze będzie lepsze.

thx

Joanna

Witam

Pozdrawiam wszystkich , potrzebuję porady tych których wykańczanie domu, do końca nie wykończyło..... :o ; mam dylemat jak zaplanować dalsze prace,mam już tynki,wylewki,instalacje.......co dalej... :roll: ,wydaje mi się że podłogi ale mam wątpliwości co do schodów(wylewane betonowe,chciałbym je obłożyć drewnem i dać drewniane balustrady) ,czy najpierw robić trepy a potem balustradę, czy odwrotnie,drugie schody będę wykładał gresem i ta sama wątpliwość, to samo tyczy się futryn i drzwi ,co pierwsze podłogi czy futryny............????????

P.S

Gdzie w naszej okolicy, kupowaliście schody,balustrady,parapety i drzwi wewnętrzne..... :roll:

Jeszcze raz pozdrawiam i mam nadzieję że ktoś rozwieje moje wątpliwości....

Witam

Pozdrawiam wszystkich , potrzebuję porady tych których wykańczanie domu, do końca nie wykończyło..... :o ; mam dylemat jak zaplanować dalsze prace,mam już tynki,wylewki,instalacje.......co dalej... :roll: ,wydaje mi się że podłogi ale mam wątpliwości co do schodów(wylewane betonowe,chciałbym je obłożyć drewnem i dać drewniane balustrady) ,czy najpierw robić trepy a potem balustradę, czy odwrotnie,drugie schody będę wykładał gresem i ta sama wątpliwość, to samo tyczy się futryn i drzwi ,co pierwsze podłogi czy futryny............????????

P.S

Gdzie w naszej okolicy, kupowaliście schody,balustrady,parapety i drzwi wewnętrzne..... :roll:

.... zdaje się że budujesz gdzieś niedaleko mnie, tak? jeśli chodzi o schody to może spróbuj znaleźć firmę, któa ci zrobi schody i balustrady jednocześnie. Ja jeszcze togo nie ćwiczyłąm, ale tak chyba będę robić. Natomiast znajomi zrobili najpierw schody, a potem ktoś im do tego dołożył piękną balustradę (zawsze można się wwiercić) - i tak przecież będą jakieś maskownice przy przęsełkach czy jak to tam się nazywa.

Co do podłóg i futryn - raczej najpierw podłogi, futryny idą na wierzch.

Mago czy możesz podesłać namiary na swojego polecanego Inspektora Nadzoru. My mamy tylko końcówkę budowlanki bo ocieplenie dachu od wewnątrz i przyłącze gazowe ale inspektor i tak potrzebny. Z góry dziękuję.

Poleciało na priva

Sorki ,że tak póżno ale brak czasu na przeglądanie forum

Witam

P.S

.... zdaje się że budujesz gdzieś niedaleko mnie, tak? jeśli chodzi o schody to może spróbuj znaleźć firmę, któa ci zrobi schody i balustrady jednocześnie. Ja jeszcze togo nie ćwiczyłąm, ale tak chyba będę robić. Natomiast znajomi zrobili najpierw schody, a potem ktoś im do tego dołożył piękną balustradę (zawsze można się wwiercić) - i tak przecież będą jakieś maskownice przy przęsełkach czy jak to tam się nazywa.

Co do podłóg i futryn - raczej najpierw podłogi, futryny idą na wierzch.[/quote

U mnie najpierw chcieli futryny z drzwiami i dopiero podłogi na gotowo]

Wszystkiego najlepszego dla grupowiczów. Ciekawa jestem jak się mieszka tym, którzy się w tym roku wprowadzili. Czy już udało się zapomnieć o wszystkich problemach?

Mieszka się się wspaniale,nie ma porównania do bloków.A z tym zapomnieniem ,to chyba nie da sie tak szybko,w końcu cały czas cos jest jeszcze do zrobienia,kupienia itd :wink: :D :D :D

Ale warto,warto,wartro..........naprawdę warto budować :wink: :lol: :lol: :lol:

Wszystkiego najlepszego dla grupowiczów. Ciekawa jestem jak się mieszka tym, którzy się w tym roku wprowadzili. Czy już udało się zapomnieć o wszystkich problemach?

Mieszka się się wspaniale,nie ma porównania do bloków.A z tym zapomnieniem ,to chyba nie da sie tak szybko,w końcu cały czas cos jest jeszcze do zrobienia,kupienia itd :wink: :D :D :D

Ale warto,warto,wartro..........naprawdę warto budować :wink: :lol: :lol: :lol:

Niom, my też już zaraz zaczynamy sprzątać. Już nie mogę się doczekać.

"U mnie najpierw chcieli futryny z drzwiami i dopiero podłogi na gotowo" - jakoś sobie tego nie wyobrażam. U mnie przez dłuższy czas będą kotary w charakterze drzwi (nie wejściowych oczywiście:) ) więc pomysł z podłogą na potem byłby nie do przyjęcia. No i chyba sporo nas tak robi.

A jak tam Wasza PC? Sprawdza się?

Super fachowcy

sprawdzona 4 osobowa ekipa górali do budowania i wykańczania wszystkiego

szukają czegoś w środku bo u nas właśnie kończą a budowali od "0" od kwietnia 2007.

kafelki, docieplenia środka, podwieszane sufity, tynki, wylewki, malowanie, itd...

zainteresowanym podam na priva

moge przesłać zdjęcia z wykończeniówki

a to ze stanu surowego

http://alicce.fotosik.pl/albumy/263905.html

Witam

Poszukuję fachowców od podłóg; glazura,tarakota,parkiet......

Jeżeli macie kogoś godnego polecenia to bardzo bym był wdzięczny.......

Jeżeli możecie to podajcie także za jaką cenę robili.....

Poszukuję także sklepu,stolarza gdzie mógłbym zamówić balustrady,trepy itp.do wykończenia betonowych schodów.....

Za każdy kontakt będę bardzo wdzięczny....

Pozdrawiam wszystkich.......