peterka 15.03.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Beton sami robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 15.03.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Witam po weekendzie!Nareszcie wiosna!!!!Koło nas dzisiaj ruszyła następna budowa....A u nas instalacja elektryczna prawie gotowa, pokrycie dachowe też, niedługo ruszą tynki wewnętrzne... tylko z kasą krucho, bank nie śpieszy się z wypłaceniem ostatniej transzy kredytu...Może ktoś z sąsiedztwa chciałby kupić stemple? Mamy tego całkiem sporo.Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 15.03.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Adam ! To nie było spotkanie w dużym znaczeniu.Ja chciałam zobaczyć bloczki.Trochę się rozrosło. Następne spotkanie w tą sobotę. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 15.03.2004 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Znowu spotkanie mnie omineło - za rzadko ostatnio zagladam na forum - nawet nie wiedzialem, ze jest spotkanie . Zdjecia fajne Pozdrawiam am Natępnym razem spotkamy się może w Legionowie w Pizzerii Donatello(przy MCD) koniecznie w szerszym gronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 15.03.2004 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Rogi kiedy ruszają u Ciebie z budową?Będziesz miał czas się spotkać w tygodniu i pogadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 15.03.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Mikruszają w poniedziałek. teraz są w domu, przyjeżdzają malują jeszcze u tej kobiety z Zakopiańskiej i wkraczają do mnie.W tym tygodniu trwają prace rozbiórkowe budynku gospodarczego. Już prawie ściągneliśmy dach. Prawdopodobnie w czwartek przyjeżdza gość burzyć i wywozić gruz. Może wtedy.W sprawie spotkania odezwę się jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 15.03.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 UKF a dokładnie Mario, JA będę potrzebowała 150 stempli 3 m .Czy masz takie i jaka cena? Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 15.03.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 UWAGAMam namiar na tanie okna. W minsku mazowieckim.Np. 4 komorowe profil Royal (nie wiem jaka jego jakość) 580 zł. brutto a montaz gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 15.03.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 a okucia roto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 15.03.2004 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Mik ruszają w poniedziałek. teraz są w domu, przyjeżdzają malują jeszcze u tej kobiety z Zakopiańskiej i wkraczają do mnie. W tym tygodniu trwają prace rozbiórkowe budynku gospodarczego. Już prawie ściągneliśmy dach. Prawdopodobnie w czwartek przyjeżdza gość burzyć i wywozić gruz. Może wtedy. W sprawie spotkania odezwę się jeszcze. Ok czwartek mi odpowiada. Tylko godzina jaka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 15.03.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 macie rozeznanie co do cen cementu w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 15.03.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 MIK a jak czwartkowy wyjazd? Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 15.03.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Mik,termin i godzinę potwierdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 15.03.2004 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 macie rozeznanie co do cen cementu w okolicy? Po 320pln/t mogę mieć + zwotna kaucja za palety 20pln/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 15.03.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Kruszbud daje po 300 zł/t Nie dopytywałam się jak z transportem.KasiaReszta wacha się między 325-330 zl/t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 15.03.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Czy wykładacie wykop pod ławę folią, czy dopiero na nią pozioma izolacja i bloczki, a na bloczkach pionowa i ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 15.03.2004 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Rogi Wykop wykładać będę folią, potem ława, zawijam folię na wykonaną ławę na zakład w poziomie. Dalej sciana fundamentowa z bloczków i na tak wymurowanej ścianie izloacja pionowa na rapówce + docieplenie. Potem pozioma i dalej ściana z betonu komórkowego.Tak to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 15.03.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 jakiej grubości folię chcesz zastosować? Czy zwykłą budowlaną?Zastanawiam sie nad celowościa takiego wykonania. Skoro bedzie izolacja pozioma, grunt mam piaszczysty(podobno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 15.03.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Czy wykładacie wykop pod ławę folią, czy dopiero na nią pozioma izolacja i bloczki, a na bloczkach pionowa i ocieplenie? Widzę, że masz taki sam problem jak my. Nawet na wymianie doświadczeń pisałem o tym. Nam kierownik powiedział, żeby lać ławy prosto w grunt bez folii (jak sie oczywiście wykop nie będą obsypywał). Ewentualnie ławy wesprzeć na chudziaku, chociaź on sam stwierdził że lepiej jest zwiększyć o wysokość chudziaka samą ławę, bo jest zbrojona, przez co i wytrzymalsza. Pod zbrojenie stosuje się podkładki dystansowe lub podklada np bloczki tak by od spodu pręty były zalane na minimum 5 cm. Wg naszego kierownika, konsystencja betonu na ławy nie pozwala na wyciek zaczynu do gruntu, co niektórzy używają jako argumentu iż beton traci wtedy moc. Tak samo ewentualne powierzchniowe zabrudzenie piaskiem (jeśli oczywiście wykop się nie obsypuje) nie jest szkodliwe, bo w betonie i tak jest przecież piasek. Potem na taką ławę (w naszym przypadku 60szerx40wys) izolacja pozioma (np 2 razy papa na lepiku) i na tym dopiero murowanie bloczków, które potem zaizolowuje się pionowo np abizolem i styropianem. Pzdr T/W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 15.03.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Alice,Też chcę zrobić jak Wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts