Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Weszłam na to forum grupy chotomowskiej w dniu kiedy montowano mi okna, zakupione (o zgrozo!!) w Nova BP Legionowo. Posty na ich temat przyprawiły mnie o zawał, więc po lekturze z drżącym sercem pognałam na budowę, w wyobraźni widząc najczarniejsze scenariusze tego co tam zastanę. Co do okien - po pierwszych oględzinach, mocno ograniczonych bo wiadomo folia zabezpieczająca, nie stwierdziłam żadnych zadrapań, uszkodzeń i innych wad dyskwalifikujących. Ale wiadomo pewnie coś wyjdzie po zdjęciu foli i doszorowaniu ram i szyb. Natomiast ekipa - Pełen Profesjonalizm. Sympatycznie, miło sprawnie i przede wszystkim solidnie (to już ocena mojego taty pracującego w budowlance). Pozdrawiam wszystkich budujących w naszej pięknej wiosce :)

Czy ktoś może mnie poratować namiarami na kumatego elektryka z rozsądnymi cenami?

Polecam elektryka, super fachowiec, zawsze coś doradzi, szybki i niedrogi.

Piotr Modzelewski

602 835 207

Więcej szczegółów w moim fotodzienniku.

Popieram i P O L E C A M :lol: :lol: :lol:

Witam. Weszłam na to forum grupy chotomowskiej w dniu kiedy montowano mi okna, zakupione (o zgrozo!!) w Nova BP Legionowo. Posty na ich temat przyprawiły mnie o zawał, więc po lekturze z drżącym sercem pognałam na budowę, w wyobraźni widząc najczarniejsze scenariusze tego co tam zastanę. Co do okien - po pierwszych oględzinach, mocno ograniczonych bo wiadomo folia zabezpieczająca, nie stwierdziłam żadnych zadrapań, uszkodzeń i innych wad dyskwalifikujących. Ale wiadomo pewnie coś wyjdzie po zdjęciu foli i doszorowaniu ram i szyb. Natomiast ekipa - Pełen Profesjonalizm. Sympatycznie, miło sprawnie i przede wszystkim solidnie (to już ocena mojego taty pracującego w budowlance). Pozdrawiam wszystkich budujących w naszej pięknej wiosce :)

Problem z nimi może być taki, że to duża firma i takich ekip mają pewnie kilka

Witam,

Pilnie poszukuje stempli ~150szt - 3 metrowych, jeśli komuś zostały i chciał odsprzedać to proszę o kontakt na priv.

Dodatkowo szukam desek na pełne deskowanie pod strop lany, może mógłby ktoś polecić jakąś hurtownie - oczywiście tanią ;-)

Pozdrawiam

Daniel

Przy okazji mam pytanie w imieniu kolegi, który dopiero zaczyna, a że ma inną koncepcję, to od ogrodzenia, otóż:

Chce postawić ogrodzenie z siatki i słupków wkopanych i zabetonowanych (bez podmurówki) - dł. 177m

Ile może kosztować robocizna za takie coś? Czy 9k które mu zaśpiewali to przypadkiem nie za dużo?

Znacie może jakieś ekipy od ogrodzeń?

Pytałem ostatnio ile kosztuje full wypas - czyli wkopanie słupków+zabetonowanie+podmurówka+naciągnięcie siatki.

Oczywiście materiały Twoje

40 pln/mb

Przy okazji mam pytanie w imieniu kolegi, który dopiero zaczyna, a że ma inną koncepcję, to od ogrodzenia, otóż:

Chce postawić ogrodzenie z siatki i słupków wkopanych i zabetonowanych (bez podmurówki) - dł. 177m

Ile może kosztować robocizna za takie coś? Czy 9k które mu zaśpiewali to przypadkiem nie za dużo?

Znacie może jakieś ekipy od ogrodzeń?

Witam

Jakiego styropianu użyliście do ocieplenia domu(tyle jest na rynku że nie wiem co wybrać,oczywiście chciałbym żeby był w miarę tani i dobry),buduję w Janówku Pierwszym,gdzie w okolicy jest tani i dobry styropian na elewację,i pozostałe pierdoły potrzebne do zrobienia elewacji....

Pozdrawiam :roll:

Witam,

też szukam sprawdzonej ekip do ocieplenia poddasza i ułożenia płyt g-k na poddaszu. Jeżeli macie kogoś godnego polecenia, to poproszę o namiary na priv.

Jezeli doadatkowo byłaby mozliwość obejrzenia na własne oczy pracy takiej ekipy, to juz byłoby rewelacyjnie.

Poza tym też przyłączam sie grona osób, które chwalą sobie współpracę z panem Waldkiem Kuźmą przy wykonywaniu tynków gipsowych. Tynki naprawde są ładne :-)

Pozdrawiam

Witam

Jakiego styropianu użyliście do ocieplenia domu(tyle jest na rynku że nie wiem co wybrać,oczywiście chciałbym żeby był w miarę tani i dobry),buduję w Janówku Pierwszym,gdzie w okolicy jest tani i dobry styropian na elewację,i pozostałe pierdoły potrzebne do zrobienia elewacji....

Pozdrawiam :roll:

poszukaj w necie namiaru na styropian z Pobyłkowa (pod serockiem) - jeśli zamawiasz więcej to za darmo dowiozą. a ceny średnio o 20 zł niższe niż w okolicznych hurtownach. ja tak zrobiłąm, tylk nie mam pod ręką ich namiarów. ale sama w necie ich szukałam

Witam

Jestem całkowicie nowy na forum więc i pytanie jak od nowicjusza;)

Zamierzam kupić projekt domu APIS 3. Widzę że projekt jest w miarę popularny. Chciałbym również zobaczyć wykonany projekt na włsne oczy. Jak rónież podyskutować z budowniczymi. Czy jest w grupie ktoś kto powyższy projekt buduje lub zbudował?

Proszę o kontakt

Liseczek