Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Pytanie trochę z innej beczki, bardziej do tych, którzy już parę chwil mieszkają. Czy Wam po jakimś czasie też przestały przychodzić listy. I jakimś magicznym trafem tylko te polecone przychodzą. Zastanawiam się czy zacząć od rabanu u naczelnika poczty czy od łapówki dla listonosza. Chociaż to drugie to zamknięte koło (dodam że nie przynosi mi emerytury). Podzielcie się opiniami.

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Pytanie trochę z innej beczki, bardziej do tych, którzy już parę chwil mieszkają. Czy Wam po jakimś czasie też przestały przychodzić listy. I jakimś magicznym trafem tylko te polecone przychodzą. Zastanawiam się czy zacząć od rabanu u naczelnika poczty czy od łapówki dla listonosza. Chociaż to drugie to zamknięte koło (dodam że nie przynosi mi emerytury). Podzielcie się opiniami.

Robiłem ostatnio aferę na poczcie w Jabłonnie. Na 5 stanowisk mieli 2 listonoszy, z czego jednego pogryzł pies. Sądzę, że poczta ma poważne kłopoty i dlatego właśnie masz problemy z pocztą. Ale warto sprawdzić na poczcie, bo to różnie bywa...

Witam,

Mam pytanie, gdzie w naszej okolicy w SOBOTĘ mozna kupić słupki do ogrodzenia z siatki? Polećcie jakieś miejsce ...Dzis jade do OBI, ale nie wiem, czy tam dostanę :-(

JANBUD, Olszewnica Stara, ul. Warszawska 265/3, tel 22 7935162, 601207837

Specjalizują sie w metalu, przytna na miejscu do pożądanej długości i z tego co pamiętam to kupowałam u nicxh w sobotę. Ale lepiej zadzwoń.

carpedijem a propos poczty... do tej pory poczta dochodziła do nas hurtowo, potrafiła być dostarczana raz na 3 tygodnie. Poza tym często była wrzucana gdziekolwiek, tzn. na przykład do jednego z sąsiadów wszystkie listy z ulicy. Raz przeżyłam szok, jak schyliłam się po leżący papier przy posesji "w ciągłej budowie" a tym papierem okazał się list polecony z banku! :evil: Wiem, że ludzie robili raban, może poskutkowało - nie chcę zapeszyc ale ostatnio poczta pojawia się regularnie.

Z drugiej strony patrząc... nie dziwi mnie brak listonoszy :-?

carpedijem a propos poczty... do tej pory poczta dochodziła do nas hurtowo, potrafiła być dostarczana raz na 3 tygodnie. Poza tym często była wrzucana gdziekolwiek, tzn. na przykład do jednego z sąsiadów wszystkie listy z ulicy. Raz przeżyłam szok, jak schyliłam się po leżący papier przy posesji "w ciągłej budowie" a tym papierem okazał się list polecony z banku! :evil: Wiem, że ludzie robili raban, może poskutkowało - nie chcę zapeszyc ale ostatnio poczta pojawia się regularnie.

Z drugiej strony patrząc... nie dziwi mnie brak listonoszy :-?

a "pod którą" pocztą jesteś?

bo u mnie po dwóch seriach telefonów (z listonoszem włącznie) właśnie dostałam caaaaaały pakiecik listów, nawet takich sprzed miesiąca. tylko ciekawam jak długo potrwa taka radość.

Witam.

wiosną 2009 rozpoczynam budowę w Łajskach koło Legionowa i mam pytanie odnośnie hurtowni/składów budowlanych.

gdzie kupować materiały do budowy-nie jestem miejscowa, nie znam za bardzo hurtowni- wyjątkiem tych, które mijam na głównej drodze.. proszę o radę- gdzie w okolicy są uczciwe hurtownie, atrakcyjne cenowo, odbrze zaopatrzone.. i czy w razie czego można kupowac teraz i magazynować do wiosny-czyli żeby byli przyjaźni dla klienta:)

• 3 weeks później...