jackus 17.03.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 mik99, jeżeli chodzi o takie kopiowanie to proszę: 1. Alice 3os. 2. Mik99 1os. 3. jackus 2 może 3 os. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 17.03.2004 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Witam wszystkich Dawno tu nie byłem Nie rezygnuję z przynależności do grupy ale mam kłopoty z dostępem do Internetu W domu komputer okupowany jest przez dzieci które zawsze mają coś do zrobienia do szkoły a w pracy coraz mniej jest czasu tak że wcale nie wchodzę do sieci nieraz po kilka dniInna sprawa to zmiany w projekcie które właśnie robimyOdbyliśmy rozmowy w architekturze i z Powiatowym Inspektorem Budowlanym - w efekcie będzie projekt zamiennyJeśli kogoś z was interesuje wątek zmian istotnych i nie istotnych oraz kar przy odbiorze budynkuto pytajcie póki mam to świeżo w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 17.03.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Przeglądam wasze posty za czas kiedy byłem nieobecny i widzę że nas przybyłoWidzę też że spółdzielnia zaczyna działać No i dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 17.03.2004 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Ja dziś sobie Porterka z żonką wypiję po obiadku. Zatem spokanie: chętni proszę dopisywać się do listy. (poprzez kopiowanie do swojego postu). Po wizycie w sklepie zdanie zmieniłem i Guinness'a kupiłem. Wam też polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 17.03.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Grupa jest fajna więc pomyślałem że mapkę moglibyśmy mieć i zaznaczać gdzie kto buduje Nawet taką zrobiłem Tylko nie wiem czy dobrze bo to moja pierwsza strona... W IE powinna działać Chcecie to zobaczcie http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/map1/grupachotomow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 17.03.2004 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Grzegorzleg rewelacja!!! Pomysł jest Super!Mam propozycję, aby tę mapkę tylko odrobinę zmniejszyć: właściwie Nowy Dwór Maz,Serock, Marki i Radzymin nie będą raczej w polu naszego zainteresowania. A mniejsza mapka łatwiejsza w operowaniu będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 17.03.2004 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Grupa jest fajna więc pomyślałem że mapkę moglibyśmy mieć i zaznaczać gdzie kto buduje ... Chylę czoła. Ja też chciałem coś takiego zrobić, ale w mniejszej skali - bardziej szczegółową. Cały czas poszukuję w dokładnej mapy samego Legionowa/Jabłonny i Chotomowa. Odwiedziłem nawet w tym celu Empik. Chyba pozostanie sklecić coś takiego z mapek reklamowych (widziałem jedną z nich i była w miarę OK, tylko nie obejmowała wszystkich interesujących nas terenów). Szukam dalej. Pzdr T/W PS. I jak z tą sobotą, mimo małej frekwencji robimy spotkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 17.03.2004 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Do Alice w sprawie wyjazdu wysłałem wiadomość na prv. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 18.03.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Alice mampa Legionowa jest do kupienia w sklepie Babilon 24h przy posterunku Polcji. Tam widzialem przy kasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackus 18.03.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Drodzy Grupowicze! Mamy zamiar rozpocząć budowę domku jak najprędzej i dlatego proszę o przekazanie kilku istotnych informacji: - studnia ( namiary na fachowca + ewentualny koszt ) - szambo ( j.w.) - może znacie ekipę od fundamentów? - ile można dać kasy kierownikowi za nadzór? (miesięcznie czy za całą inwestycję) Oczywiście mam jeszcze całe morze pytań, konkretnych i tych "głupich" - w końcu dopiero zaczynam. Liczę na pomoc i deklaruję swoją Pozdro dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
addam2 18.03.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 1. Alice 3os. 2. Mik99 1os. 3. jackus 2 może 3 os 4. Addam + 2 - jeżeli nie będzie odwolania Proszę jednak o uściślenie miejsca bo nieznamy Legionowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 18.03.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Spotkanie jak proponował MIK w Pizzeri Donatello.Gdzie jest?Mieści się na ul.Jagielońskiej vis a vis Małych drewnianych domków gdzie jest firma Adaś wykonująca ksero,pieczątki etc.Zaraz za Mc Donald jadąc od ul.Zegrzyńskiej/Warszawskiej po prawej stronie.UFF skończyłam.... Co do pytań JACKUS: 1. Studnia będziemy kręcić w przyszłym tygodniu z materiałami ca. 800 zł wiercenie na 20 m , my chcemy płycej. 2. Szambo dowiadywaliśmy się i nie wiem jak z jakością ,ale te co ogłaszają się z Legionowa. Co jakiś czas stoją czarne szamba 3.Ekipa nasza robi całość, mieliśmy też ekipę z Chotomowa.Jak chcesz możemy Ci podać. 4. Ile kierownikowi? My dajemy dużo bo do końca 2500,00 zł 5x500 zł.Ilość wizyt i telefonów nieograniczona.My nie mamy tyle czasu, żeby codziennie spędzać kilka godzin na budowie oraz tele wiedzy nie mówiąc już o doświadczeniu. KAsia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 18.03.2004 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Mik99 zgodnie z twoją sugestią zmieniłem mapkę Jest jeszcze niedopracowama - zwłaszcza odnośniki ale mam nadzieję że działaDzieci rozniosły mi komputer Nie wiem czy skończy się na zasilaczuPewnie i płyta główna teżTeraz jak mogę to z pracy piszę - a nie bardzo mogę chociaż to dyżur i powinienem mieć trochę czasu No cóż może jutro będzie lepiej http:// http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/map1/grupachotomow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 18.03.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Odbyliśmy z Mik99 wyprawę do tartaku we wsi Niesułowo k.Krasnosielc (droga Przasnysz-Ostrołęka). Drewno dobrej jakości, bez widocznych sęków-sosnowe, impregnowane metodą zanurzeniową (równo - bez przebarwień). Koszty: kantówka na więźbę - 500 zł za m3 deski - 400 zł za m3 bez impregnacji - o 50 zł mniej (kantówka i deski) Wszystkie ceny brutto z transportem do W-wy. MIK - popraw mnie jeśli coś poplątałem Tartak nie sprawia jakiegoś ekstra wrażenia, ale widac że robią solidnie. MIK miał go zresztą zarekomendowanego wcześniej. Mogą być tylko problemy z długością, dla takich ponadnormatywnych (my mamy kilka po 10,5 m). Ogólnie OK i ceny chyba zdecydowanie atrakcyjniejsze niż w naszym regionie. Alice mampa Legionowa jest do kupienia w sklepie Babilon 24h przy posterunku Polcji. Tam widzialem przy kasach. Dzięki. Jutro nie odmówię sobie sprawdzenia tego tropu Pzdr T/W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 18.03.2004 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Mik99 zgodnie z twoją sugestią zmieniłem mapkę Jest jeszcze niedopracowama - zwłaszcza odnośniki ale mam nadzieję że działa http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/map1/grupachotomow.html [/url] WOW, coraz lepiej. Jak sie uda, to spróbuję z Tobą pokonkurować A może współpraca? Pzdr T/W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 19.03.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Obejrzałam sobie mapkę (fajny pomysł) i widzę, że część koleżanek i kolegów będzie całkiem niedalekimi sąsiadami. Mam prośbę do autora naszej mapy (grzegorzleg): czy mógłbyś przesunąć nas w prawo, pod las, w miejsce, gdzie kończy się taki wąski pasek zieleni? Mniej więcej tam mieszkamy i tam budujemy nasz domek.Pozdrawiam wiosennie, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 19.03.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Alice, dokładną mapkę Legionowa i okolic w skali 1:10 000 (bardzo szczegółowa) możesz kupić w Wojskowych Wydawnictwach Kartograficznych ich sklep jest w W-wie na Al. Jerozolimskich, jadąc od dworca centralnego w kier. pl. Zawiszy po lewej stronie, na odcinku Chałbińskiego- Lindleya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 19.03.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Alice a ceny w naszym rejonie na drewno są duzo wyższe? I czy trzeba dużo wcześniej zamawiać w tamtym tartaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 19.03.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Alice, Podobne ceny kantówki i desek 380zł/m^3 ma skład na przeciwko Lux-Budu drewno nie impregnowane. My tam kupowaliśmy drewno na naszą budowę impregnowaliśmy samodzielnie. Terz robią nietypowe wymiary mieliśmy krokwie 10m o przekroju 7x20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 19.03.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Postaram się dotrzeć (chyba sam) na spotkanie w sobotePozdrawiamam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts