Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Przestrzegam przed "firmą" BRAMAR z Jabłonnej - "wykonują" elementy kute czyli barierki itd - właściciel bardzo życzliwy i otawrty na wszelkie wykonanie do momentu wpłacenia zaliczki a potem ...................., przed montażem żąda pełnej zapłaty, jak sie okazuje ze barierka odbiega od zamówienia stwierdza że tego i tamtego nie dało się zrobić, przy montażu uszkadzają wszystko co da sie uszkodzić, potrzebuja np pojemnik na wodę wysypali śmieci i nie posprzątali "przecież to tylko śmieci", barierka różnej grubości, wyciął fragment do naprawy, po kolejnym telefonie stwierdza że się nieda tego zrobić i nie wykona tego - czyli zostaję bez fragmentu barierki. amen :evil: :evil:

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.

Właśnie rozpoczynamy budowę domku (południowy+G) w okolicach ul. Kisielewskiego w Jabłonnie. Będzie nam bardzo miło dołączyć do forumowej "społeczności" :D

Jesteśmy właśnie na etapie tyczenia działki/budynku oraz wiercenia studni.

Fachowiec, z którym uzgodniłem ww. pracę zaproponował mi cenę 70 zł/mb odwiertu (cena wraz z mat.). Rura ma być z PCV (śr 50mm) w osłonie. Czy ktoś z Was miał do czynienia ostatnio z jakimś krecikiem? Czy proponowana cena jest do przyjęcia?

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź,

Michał, Magda& Przemo Jr.

Witam sąsiada..ja tez pobudowalam się w okolicach ul Kisielewskiego:-)

Witam ponownie,

znow pisze - bo pojawil sie nam kolejny problem na budowie... Przez ostatnie deszcze nasza droga dojazdowa zamienila sie w jedno wielkie bagienko...

Macie jakis pomysl kto moglby nam przywiesc gruzu, rozsypac i po nim troszke pojedzic zeby sie ubil ?

niedlugo bedzie do nas jechala dachowka... a juz wiezba sie zakopala...

pozdrawiam

Wojtek

Witam ponownie,

znow pisze - bo pojawil sie nam kolejny problem na budowie... Przez ostatnie deszcze nasza droga dojazdowa zamienila sie w jedno wielkie bagienko...

Macie jakis pomysl kto moglby nam przywiesc gruzu, rozsypac i po nim troszke pojedzic zeby sie ubil ?

niedlugo bedzie do nas jechala dachowka... a juz wiezba sie zakopala...

pozdrawiam

Wojtek

Mała ilość gruzu nie rozwiąże Ci problemu. Po prostu utopisz go błocie.

Dobrze by było wybrać trochę szlamu i w to miejsce zasypać gruz i przysypać piaskiem.

Tatra w miarę czystego gruzu kosztuje około 300- 400zł

To jest chyba najtańszy sposób.

Pozdrawiam

Witaj Mkomon,

Pytaliście o stemple budowlane, my też mamy do odsprzedania po rozsądnej cenie około 80 szt stempli od 3 m do 3,30 m. Poniżej 3 też by się znalazły ( w sumie jest ich ponad 300 szt, a nie było mniejszych niż 2,5m ), ale muszę przyznac , ze jesteśmy w trakcie rozszalowywania i jak na razie wszystkie leżą na jednej kupie.

Pozdrawiam

Witaj JKM... niestety, z dużym (moim oczywiście) opóźnieniem, ale dziękuję, że się odezwałeś. Stemple już dawno nabyte, wykorzystane, złożone i ... czekają na kolejną budowę - tym razem "tuż za płotem".

Jeszcze raz dziękuję za propozycję i pozdrawiam serdecznie,

Witamy

Mamy gorącą prośbę z żoną

Zastanawiamy się nad wyborem okien ze szprosami czy bez ? Same okna wiemy jak wyglądają , ale chcielibyśmy je zobaczyć od środka budynku . Czy nam nie przeszkadzają kratki itd.

Może ktoś mógłby nam pokazać takie okna u siebie w wybudowanym , bądż budowanym domu ?

A już w ogóle to super by było gdyby ktoś miał takie białe okna i ciemny kolor dachu , gdyż my rozważamy taką kolorystykę :wink:

z góry dziękujemy

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.

Właśnie rozpoczynamy budowę domku (południowy+G) w okolicach ul. Kisielewskiego w Jabłonnie. Będzie nam bardzo miło dołączyć do forumowej "społeczności" :D

Jesteśmy właśnie na etapie tyczenia działki/budynku oraz wiercenia studni.

Fachowiec, z którym uzgodniłem ww. pracę zaproponował mi cenę 70 zł/mb odwiertu (cena wraz z mat.). Rura ma być z PCV (śr 50mm) w osłonie. Czy ktoś z Was miał do czynienia ostatnio z jakimś krecikiem? Czy proponowana cena jest do przyjęcia?

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź,

Michał, Magda& Przemo Jr.

Witam sąsiada..ja tez pobudowalam się w okolicach ul Kisielewskiego:-)

Aaaa, witam witam Szanownych Sąsiadów! Bardzo mi miło, zwłaszcza, że nick bliski memu sercu...:) Czy mogę nieśmiało zapytać o Waszą lokalizację? Pozdrawiam serdecznie i życzę jak najmniej "budowlanych" wrażeń, za to samego zadowolenia.... :)

Michał

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam szanowną grupę.

Proszę o podanie namiarów i kontaktów wykonawców godnych polecenia.

Z początkowym ociepleniem mam zamiar zacząć wykańczanie domku i siebie...

Potrzebuję kontakty do specjalistów od:

hydrauliki, ogrzewania podłogowego, elektryki,

ekipa do tynków ręcznych cementowo wapiennych, ekipa od wylewek,

mistrza od gips kartonu, glazurnika, speca do wykonania schodów drewnianych samonośnych...

z góry dziękuję za przesłanie namiarów na priv lub na portal ogólny, bo te wiadomości będą prawdopodobnie potrzebne dla innych forumowiczów wykańczających domy i siebie

pozdrawiam

Jesli chodzi o namiary na hydraulika to polecam Pana Andrzeja Matusika tel: 502-358-661, Robil u nas wszystko od samego początku aż do podlaczenia pieca,teraz w zimie jak zdarzylo nam sie ze przy tych duzych mrozach zaczelo kapac z rury przy kominie, nie bylo problemu przyjechal, zdjal rure, podwinął uszczelke i gotowe, bez adnych problemow.

Wykonawaca od schodów, to wlasnie montaz miałam tydzien temu, specjalista często polecany na forum i schody robi naprawde super Pan Dariusz Lasek tel. 608-404-823, moze być na poczatku problem z umówieniem się na wymiar, bo on jest z Lublina i przyjeżdza do Warszawy jak ma 2 lub 3 osoby na wymiar,więc czasmi trzeba poczekać, ale jak już wymierzy to za 3 tygodnie miałam schody zrobione.

Co do ocieplenia i tynków zewnętrznych oraz ocieplanie poddasza i płty k-g wszystko robił u nas Pan Andrzej, który współpracuje z hurtownia Janbud, więc nie ma problemu,ze zostanie ci styropian na budoweie czy wełna lub płyty wszystko co zostaje w całości opakowania zwracasz do hurtowni telefon do Pana Andrzeja to 694-095--969,robi naprawde ładnie i zawsze zostawiał porządek na budowie.

A teraz z mojej strony poszukuje godnego polecenia wykonawcy do zabudowy kuchni i garderoby, oraz do kostki brukowej i ogrodzenia, glazurnik również mile widziany.

Mam pytanie jeszcze to tych , którzy juz mieszkają, jak wygląda sprwa z zamedowaniem stałym jeśli jeszcze nie mam odbioru budynku, czy jest mozliwy meldunek , bez odbioru?

• 4 weeks później...

Witam wszystkich po duższej przerwie :wink:

Od bardzo dawna nie zaglądałem na forum, ale pamiętam z dawnych czasów, że zawsze mogłem tu znaleźć jakąś "światłą radę"...

Stąd prośba o podzielenie się namiarami na sprawdzonego wykonawcę podbitki dachowej (będę robił podbitkę PCV, Gamrat...).

Dach niezbyt skomplikowany, ale spore tarasy z podbitką do zrobienia "po krokwiach"...

Z góry dziękuję za pomoc..

Poszukuję bardzo solidnej/polecanej/ ekipy do wykonania kompleksowego CO.Dom ok 230m wtym 105 m podłogówki.Interesuje mnie całość od połóżenia folli,styropianu po podłączenie grzejników izamontowanie kolowni/kociol gazowy kondensacyjny/.Czy możecie kogoś polecić?

WITAM,

MOGĘ POLECIĆ HYDRAULIKA: TEL. DO NIEGO 501-123-910 STANISŁAW.

UWAŻAM, ŻE JEST SOLIDNY I KOMPETENTNY W SWOJEJ PROFESJI. U MNIE SIĘ SPRAWDZIŁ - NAMIARY DO NIEGO OTRZYMAŁAM TEŻ Z POLECENIA.

POZDRAWIAM, KRYSTYNA