maksiu 16.11.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Zapraszamy wylicytowania przedmiotów przekazanych przez forumowiczów na II aukcje dla Nikoli. Na chwilę obecną licytujemy: 1. Obrazek namalowany przez Osowę zobacz obrazek 2. Obrazek wyszywany przez Tolę zobacz obrazek 3. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems 4. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems 5. Kubek z logo Muratora 6. Kubek z logo Muratora 7. Kask budowlany z logo Muratora Zapraszamy do licytowania, z radością przyjmiemy również inne przedmioty na licytacje. Adres licytacji: http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi' ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury W sprawach organizacyjnych kontakt [email protected] Edzia & Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzynka 17.11.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Cholera mnie bierze... Byłem w urzedzie gminy dowiedzieć się czy można starać sie o warunki zabudowy dla dzialki ktora mnie interesuje (Jabłonna) lecz pani z wydziału zagospodarowania stwierdziła ze nie dostanę ich bo plan na ten obszar jest w opracowaniu (będzie wyłożony od grudnia). Niby mogę złożyć wniosek ale skądinąd wiem o rocznym okresie zawieszenia wydania WZ w przypadku opracowywania planu - więc jestem w kropce: co robic? W końcu, znając życie świadom jestem, ze zatwierdzanie planu może przeciągnąć sie jeszcze z rok! Co radzicie zrobić: wystąpić mimo wszystko o WZ, czekać czy poszukać innej lokalizacji z aktualnym planem? Pozdrawiam, lekko wkurzony przyjaciel Katarzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 17.11.2004 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Przyjacielu Katarzynki, A może złóż wniosek o warunki zabudowy, a tzw. międzyczasie szukaj innej lokalizacji? O ile się nie mylę, to nie musisz byc właścicielem działki, żeby wystapić o WZ.A swoją drogą, ciekawa jestem, gdzie w Jabłonnie upatrzyłeś działkę...Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 17.11.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Przyjacielu Katarzynki - oczywiście, że złóż!!! I nie daj sie pani zbyc Nie chce tu walnac jakiejs glupoty, ale zdaje sie jest to gdzies ujete w postepowaniu administracyjnym. Musza Ci w ciagu 3 miesiecy te warunki wydac. Tak nam tlumaczyl ktos madry jak sie przymierzalismy do zakupu dzialki bez planu zagospodarowania. To nie jest Twoja wina, ze tego planu nie ma. Jesli w ciagu 3 miesiecy nie wydadza warunkow to chyba sie sklada skarge i sie je dostaje. Az tak w to nie wnikalam ale wiem, ze jest na to sposob Pozdrawiam Olena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 18.11.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Przyjacielu Katarzynki - oczywiście, że złóż!!! I nie daj sie pani zbyc Nie chce tu walnac jakiejs glupoty, ale zdaje sie jest to gdzies ujete w postepowaniu administracyjnym. Musza Ci w ciagu 3 miesiecy te warunki wydac. Tak nam tlumaczyl ktos madry jak sie przymierzalismy do zakupu dzialki bez planu zagospodarowania. To nie jest Twoja wina, ze tego planu nie ma. Jesli w ciagu 3 miesiecy nie wydadza warunkow to chyba sie sklada skarge i sie je dostaje. Az tak w to nie wnikalam ale wiem, ze jest na to sposob Pozdrawiam Olena No właśnie problem w tym, że urząd ma prawo wstrzymać wydanie decyzji o WZiZT na czas opracowania i uchwalenia nowego planu ( jednak nie na dłużej niż 12 miesięcy) i uwierz mi, że te leniwe baby z Jabłonnej chętnie z tego skorzystają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzynka 18.11.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Jest tak jak pisze maxymov - mogą wstrzymać (piszą o tym wyczeroująco w jednym z topików na forum PRAWO i PIENIĄDZE. Ciekawi mnie tylko KTO wydaje decyzję o wstrzymaniu - urzednik od tych spraw czy wójt Kubalski BTW -> nie wiem czy wiecie ale w niedzielę w parafii suma w intencji rocznicy objęcia urzędu przez aktualnego wójta UKF - > info wysle na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.11.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Czy macie jakieś namiary na drewno kominkowe? Potrzeba mi tak ze 2 metry przestrzenne brzozy. Będę bardzo wdzięczna za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 19.11.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Jest tak jak pisze maxymov - mogą wstrzymać (piszą o tym wyczeroująco w jednym z topików na forum PRAWO i PIENIĄDZE. Ciekawi mnie tylko KTO wydaje decyzję o wstrzymaniu - urzednik od tych spraw czy wójt Kubalski BTW -> nie wiem czy wiecie ale w niedzielę w parafii suma w intencji rocznicy objęcia urzędu przez aktualnego wójta UKF - > info wysle na priva Wójt - oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.11.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Witam Grupę Informujemy, że w II licytacji na rzecz Nikoli zebraliśmy na dzień : 20 listopada godz. prawie 10-ta ....625 zł + pieniążki grupy szczecińskiej 770 zł RAZEM 1395 zł. Czy powtórzymy wynik I Licytacji / 3410 zł/ ? Wierzę, że tak , że mimo obecnego, trudnego okresu finansowego uda nam się!!! . Pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w licytacji Edzia&Maksiu http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 22.11.2004 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Piekną zimę mamy, czas kończyć prace i o spotkaniu grupowym może pomyśleć. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 22.11.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Zima faktycznie, a u mnie prace idą dalej w tempie rekordowym........Co do spotkania , to my chyba nie wyrobimy się z czasem.Chyba,że ktoś zmieni dobę z 24 h na 48 h Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 22.11.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Ja chętnie przyjdę na spotkanie grupowe, tym bardziej, że nie miałem przyjemności jeszcze nikogo z Was poznać osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpanek 22.11.2004 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Kochani mieszkający i budujący Jabłonna , Chotomów bardzo proszę o kontakt do firmy niedrogiej od wywozu szamba, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 24.11.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Witam wszystkichNasza mapka ma juz rok i z tego względu postanowiłem ją odświerzyćTeraz proszę was o ocenę Wersja robocza tak wyglądahttp://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/chotomowgrupa.htmlPobawcie się naciskając na wszystkie odnośniki -zaznaczone na czerwonoTu prośba do tych co budują w Chotomowie o uściślenie swoich namiarów na mapce a w zasadzie na podmapce Chotomowa- no tak macie osobną mapę bo już gęsto się tu robiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 25.11.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Popieram pomysł spotkania grupowego, tym bardziej, że nie mogliśmy uczestniczyć w poprzednich Tylko myślę, że przed Świętami u nas może być krucho z czasem: nie możemy 11 grudnia i jeszcze jeden grudniowy weekend będziemy mieć zajęty.... Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 25.11.2004 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Brawo!!! za mapkę Grzegorzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 25.11.2004 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Wczoraj wywołałem film z aparatu i mam kilka zeskanowanych fotek z mojej budowy. Oto one. 1. Montaż dźwigarów: http://foto.onet.pl/upload/11/74/_373722_n.jpg 2. Odbiór więźby: http://foto.onet.pl/upload/13/20/_373721_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/33/30/_373723_n.jpg 3. Murowanie komina: http://foto.onet.pl/upload/44/58/_373724_n.jpg 4. Stan na dziś: http://foto.onet.pl/upload/4/8/_373720_n.jpg W całej Polsce pada śnieg, zima w pełni... a w centrum ani grama i sucho. Dobrze, bo dekarze się spóźniają, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 26.11.2004 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 ślimak Maciek przesunołem twój kwadracik zgodnie z sugestiąSprawdz czy tak] Rocky Wysłałem ci odpowiedz - jeśli sprawa cię jeszcze interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 26.11.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Proszę zainteresowanych o podawanie swoich namiarów na nową mapkęhttp://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/chotomowgrupa.html Na dole mapki jest podany sposób jak to precyzyjnie zrobić lub tuhttp://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/uwagi.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 29.11.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Bardzo chętnie stawimy się na spotkanie! Grzegorzleg: Teraz trafiłeś bardzo dobrze. Gratulacje - świetna mapa! Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts