Grażyna Andriasyan 30.04.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 witamy nową FORUMOWICZKĘ Jeśli chodzi o dzialeczki to od AGENCJI jak najdalej się uda dość częst podbijają sobie cene o pare złotych , albo próbują sprzedawać działki które są wystawione przez właścicieli którzy chcą ominąć AGENCJE. Jeśli już byłaś w Chotomowie i trochę sobie tam pojeździłaś to napewno wiesz że jest prawie wszędzie PIĘKNIE . Ale wracając do tematu działki my MAMY wkońcu znaleźliśmy właściciela super położonego POLA pod LASEM tylko że PAN jeszcze nie wie czy i kiedy będzie SPRZEDAWAŁ. Jeśli ci się niespieszy to wydaje mi się że WARTO poczekać. No i jak już DOM byśmy sobie postawili to za sąsiada ŚLIMAKA MAĆKA byśmy mieli pozdrawiamy ale się rozpisałem...ach okolice Obrońców Modlina. Podobają mi się działki w Chotomowie II, Bagienna, Żeligowskiego. Fajna też jest ulica Kasztanowa ale tam zostały już duże działki (ponad 1500) a my myślimy do 1100 max. Znaleźliście właściciela pola? tzn. rolne. Może jakby go przycisnąć. Jak w ogóle zareagował gdy zaproponowaliście że kupicie chętnie od niego ziemie. Znalazłam właściciela pola, tzn. rolnych działek w Dąbrowie CHotomowskiej. Stwierdził że sprzedaje śmietance z SB i taniej jak 200 za metr nie sprzeda.... nie wiem co o nim sądzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 30.04.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Znalazłam właściciela pola, tzn. rolnych działek w Dąbrowie CHotomowskiej. Stwierdził że sprzedaje śmietance z SB i taniej jak 200 za metr nie sprzeda.... nie wiem co o nim sądzić. Witaj w Grupie Grażynko Działki rolne w Dąbrowie Chotomowskiej po 200 zł/m2 !!! ??? Czasem myślę ,że pazerność ludzka nie ma granic. Za taką kwotę proponowano mi działkę w Radości , leśną. Uznałam ,że za drogo. Grażynko , więcej piszę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 01.05.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Witam. Grażyno ten pan to chyba urwał się z choinki albo co dopiero wyszedł z okolicznego lasu. 200zł/m2 to za tyle można kupić w Warszawie.{głośnej i śmierdzącej}. Jeśli chodzi o działki rolne to myślę że trochę może wyjaśnić ŚLIMAK MACIEK ten temat. A my wczoraj spotkaliśmy się z panem od POLA i niestety decyzja jeszcze nie zapadła czy sprzeda czy nie. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovka 01.05.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Witamy wszystkich serdecznie Na razie napiszę tylko tyle, że mieszkamy w Jabłonnie, ale w niedalekich planach czeka nas przeprowadzka do wymarzonego domu w Chotomowie. Szczegółów jeszcze nie piszę bo boję się zapeszyć... lada dzień wszystko powinno się wyjaśnić! Od jakiegoś czasu śledzimy 'sąsiedzkie' Forum i niebawem mam nadzieję będziemy prosić o Wasze dobre rady. Pozdrawiamy Jowita i Jarek Mialem ten sam problem - nie moglem znalesc tego konkretnego posta ukf i w koncu 1% poszło na schronisko w Józefowie To akurat niedobrze Fundacja józefowskiego schroniska z tego co mi wiadomo nie jest OPP, więc nie można na nią odliczyć 1% podatku, choć oczywiście wszystkie darowizny są mile widziane! Sprawdź to koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 01.05.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Witaj jovka!!! Pisz jak najwiecej o domku{najlepiej to wklej jakies zdjecia}bo jestesmy ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekc 02.05.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Jak to miło usłyszeć, że coraz więcej ludzi decyduje się na budowę w Chotomowie, Czym więcej nas tym większe szanse na rozwój tej pieknej okolicy. Witajcie !!! Wczoraj pierwszy raz pojechaliśmy sobie na wycieczkę na drugą stronę torów (do Dąbrówki Chotomowskiej) wygląda to imponująco nawet nie wiedziałem że Chotomów jest taki duży. My mamy działkę w tzw Chotomowie II i wydaje się, że jest jeszcze mnóstwo wolnych działek (dla poszukujących) ale trudno stwierdzić które są przeznaczone do sprzedaży. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 02.05.2005 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Jestem tego samego zdania. W naszej okolicy jest jeszcze dużo wolnych działek i najlepiej jest pytać sąsiadów... dużo wiedzą i sami często mogą skontaktować z właścicielami ziemii. Każdy z nas jak kupił to z reguły interesuję się co w okolicy się dzieje i jakie ceny są realizowane faktycznie. Uważam też, że agencje nieruchomości należy omijać szerokim łukiem i szukać dojścia bezpośredniego. miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grażyna Andriasyan 02.05.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Witam. Grażyno ten pan to chyba urwał się z choinki albo co dopiero wyszedł z okolicznego lasu. 200zł/m2 to za tyle można kupić w Warszawie.{głośnej i śmierdzącej}. Jeśli chodzi o działki rolne to myślę że trochę może wyjaśnić ŚLIMAK MACIEK ten temat. A my wczoraj spotkaliśmy się z panem od POLA i niestety decyzja jeszcze nie zapadła czy sprzeda czy nie. Pozdrawiamy. słyszałam plotkę, że właściciele działek w Chotomowie wstrzymują się ze sprzedażą, ponieważ sądzą że po zatwierdzeniu planu zagospodarowania przestrzennego ziemia zdrożeje ok. 15 zł na metrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grażyna Andriasyan 02.05.2005 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Witamy wszystkich serdecznie Na razie napiszę tylko tyle, że mieszkamy w Jabłonnie, ale w niedalekich planach czeka nas przeprowadzka do wymarzonego domu w Chotomowie. Szczegółów jeszcze nie piszę bo boję się zapeszyć... lada dzień wszystko powinno się wyjaśnić! Od jakiegoś czasu śledzimy 'sąsiedzkie' Forum i niebawem mam nadzieję będziemy prosić o Wasze dobre rady. Pozdrawiamy Jowita i Jarek Mialem ten sam problem - nie moglem znalesc tego konkretnego posta ukf i w koncu 1% poszło na schronisko w Józefowie To akurat niedobrze Fundacja józefowskiego schroniska z tego co mi wiadomo nie jest OPP, więc nie można na nią odliczyć 1% podatku, choć oczywiście wszystkie darowizny są mile widziane! Sprawdź to koniecznie! Witam bardzo serdecznie, w której części Chotomowa zamierzacie osiąść? pozdrawiam Grażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 02.05.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 [słyszałam plotkę, że właściciele działek w Chotomowie wstrzymują się ze sprzedażą, ponieważ sądzą że po zatwierdzeniu planu zagospodarowania przestrzennego ziemia zdrożeje ok. 15 zł na metrze? Grazyno kiedy kupowalam dzialke (lipiec/sierpien zeszlego roku) slyszalam, ze we wrzesniu (tez zeszlego roku) ceny pojda w gore (z 80 do 100 zl) bo bedzie plan zagospodarowania. Planu jak nie bylo tak nie ma. Dzialki nie wiem czy zdrozaly. Ja swoja kupilam i z planem i z mediami po 80zl/m2. Mysle, ze jak juz sobie cos upatrzysz i dotrzesz do wlasciciela - jakos sie dogadacie. PS. jakis czas temu (niestety juz po moim zakupie) dowiedzialam sie, ze moja znajoma ma do zbycia dzialke w Chotomowie w okolicach Bagiennej pod lasem. Nie wiem czy jest to jeszcze aktualne ale jesli jestes zainteresowana moge sie dowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 03.05.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 WITAMY Z RANA my tam byśmy pewnie zapłacili te 15 zł/m2 drożej ale pod warunkiem że było by to miejsce to właśnie WYŚNIONE a tak to niestey ziemie wstrzymują ze sprzedarzą I kasy niechcą zarobić { bo poco } jutro będzie DROŻEJ {CIEKAWE} [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grażyna Andriasyan 03.05.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 WITAMY Z RANA my tam byśmy pewnie zapłacili te 15 zł/m2 drożej ale pod warunkiem że było by to miejsce to właśnie WYŚNIONE a tak to niestey ziemie wstrzymują ze sprzedarzą I kasy niechcą zarobić { bo poco } jutro będzie DROŻEJ {CIEKAWE} [/img] a czy człowiek od którego chcecie kupić działkę wymienił chociaż kwotę jaka by go interesowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 03.05.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 rozmowa co do kwoty za metr to 100zł ale wydaje się że nasz pan od dzialki chciał nas tylko sprawdzić czy się wystraszymy {przyjechaliśmy uszkodzonym samochodem trochę pobijanym} no i się nie wystraszyliśmy tylko powiedzieliśmy mu że jak zobaczymy plany podzielonego pola to pogadamy i może innych chętnych mu znajdziemy co mam nadzieje że było by dobre dla nas wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 03.05.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Mialem ten sam problem - nie moglem znalesc tego konkretnego posta ukf i w koncu 1% poszło na schronisko w Józefowie To akurat niedobrze Fundacja józefowskiego schroniska z tego co mi wiadomo nie jest OPP, więc nie można na nią odliczyć 1% podatku, choć oczywiście wszystkie darowizny są mile widziane! Sprawdź to koniecznie! sprawdzilem, dzięki szczerze mówiąc nie mam zamiaru się tym przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 03.05.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 rozmowa co do kwoty za metr to 100zł ale wydaje się że nasz pan od dzialki chciał nas tylko sprawdzić czy się wystraszymy {przyjechaliśmy uszkodzonym samochodem trochę pobijanym} no i się nie wystraszyliśmy tylko powiedzieliśmy mu że jak zobaczymy plany podzielonego pola to pogadamy i może innych chętnych mu znajdziemy co mam nadzieje że było by dobre dla nas wszystkich. 100 zł za metr trochę dużo (tak mi się wydaje), ale może się mylę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 03.05.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Witam, mam uprzejme pytanie do forumowiczów, dotyczące drutów zakładu energetycznego przechodzących przez skraj działki. Czy orientujecie się może, czy mogą w czymś przeszkodzić, stanowić problem ze względu np. na budowę albo inne rzeczy? Grażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 03.05.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 ostatnio jak byliśmy na spacerze w JABŁONNEJ i przechodziliśmy pod drutami wysokiego napięcia to na głowie staneły mi włosy ja bym tm się nie wybudował koło takiego druta co ma w sobie napięcie niewiadomo jakie. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 04.05.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 my MAMY wkońcu znaleźliśmy właściciela super położonego POLA pod LASEM tylko że PAN jeszcze nie wie czy i kiedy będzie SPRZEDAWAŁ. (...) No i jak już DOM byśmy sobie postawili to za sąsiada ŚLIMAKA MAĆKA byśmy mieli No proszę, to może ten sam, który nie mógł się zdecydować na sprzedaż swego hektara trzy lata temu, a po prawie roku dzwonił, czy nie chcemy - parę miesięcy za późno Działki w tej okolicy są chyba wyłącznie rolne - ale nie ma z tym kłopotów, w decyzji o WZ gmina daje zgodę na odrolnienie, a starostwo nie wymaga nawet wniosku ze względu na najsłabszą klasę gruntów rolnych. Co do cen - nie wiem, jakie są teraz, ale może faktycznie chłop polski znów pazernym się okazał i czeka, aż mu samo urośnie (cena gruntu, znaczy się ) Oby się - dla waszego dobra - nie doczekał Grażyna - jeśli właściciel sprzedający tylko śmietance SB mieszka w małej chatce przy Bagiennej, odpuść sobie. Myśmy próbowali urobić go przez tydzień - na miłą panią, na śliczne dzieci i kilkoma wariantami na sensownego faceta - bez szans. Po prostu nie chce sprzedać, a cenę rzuca, żeby spławić namolnych. Potwierdzam to, co napisał Mik99 - trzeba chodzić po okolicy i pytać najbliższych sąsiadów interesującej działki. Myśmy tak znaleźli nasze (kupowaliśmy ze znajomymi). Od agencji z dala - miła pani proponowała nam swego czasu działki przy planowanej granicy powiększanego cmentarza, na których nie można nawet wykopać studni. Firma ciągle jeszcze szuka klientów, którzy nie wiedzą, po co jest ewidencja gruntów. Pozdrawiam i powodzenia - szukającym, budującym i wykończającym Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 04.05.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Witajcie !!! Jak czytam sobie o cenach rzędu 200 pln/m2 w Chotomowie to włosy mi dęba na nogach stają. Po drugiej stronie lasu w Skierdach jest dobrze zorganizowane osiedle pt:"Osiedle Jabłonie", z pełną infrastruktórą, mediami i ochroną a za metr chcą (wg ostatnich wiadomości) ok 120 pln.Natomiast moja skromna osoba nabyła w połowie zeszłego roku działeczkę graniczącą z osiedlrm, za połowę ww ceny. Niestety dostępna jest tylko energia elektryczna. Z Chotomowa do mnie jest max. 5 km, właśnie poszerzaną ul. Modlińską (a za różnicę w cenie działki kupię żonie samochód). Działka leży jakieś 300 metrów od lasu a ulica coraz bardziej się zabudowuje ładnymi domkami. Pozdrawiam PS: Facet ma jeszcze dwie kwadratowe, 1000 metrowe działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 04.05.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 KOCHANI Deszczyk pada robi się zielono i pachnąco to może i PANICZE ZIEMSCY trochę zmiękną i wkońcu zaczną sprzedawać te swoje morgi na korzyść swoją i RADOCHE innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts