Rocky 12.05.2005 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 tak a propos Ksiąg Wieczystych w Legionowie. ... Olena czy to oznacza, że chcąc otrzymać wypis z księgi wieczystej (będę wkrótce taki potrzebował) tyle czasu trzeba czekać? Czy może tyle czasu oczekuje się na wpisanie banku do hipoteki, a sam wypis można uzyskać dość szybko (po jakim czasie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 12.05.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Olena, albo Ty masz pecha, albo my mieliśmy szczęście (ale dwa razy ? - to by już była jakaś epidemia ): mieliśmy dwukrotnie wpisywaną hipotekę i w obu przypadkach nie przekroczyło to (tzn. wpisywanie) 6 miesięcy Ostatnio braliśmy też wypisy z ksiąg wieczystych: raz było następnego dnia (prosiłam wtedy bardzo miłą panią (serio, serio!!) o szybkie przygotowanie: powiedziała, że się postara i poprosiła o telefon następnego dnia - i było następnego dnia ), drugim razem czekaliśmy ok. 3 dni. Byłam tylko zdziwiona, że wypis kosztuje teraz 30 zł (wcześniej 6 zł), ale jak zobaczyłam, że dokument ten liczy sobie 11 stron (wcześniej 2-4)....... Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIEWIÓRA 12.05.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Witam wszystkich klubowiczów po dłuższej nieobecności . Mam pytanie do szanownego grona , czy 4,67zł./szt bk to drogo czy tanio? W cenę wliczony jest transport . A i jeszcze jedno pytanko odnośnie sądu w Legionowie Składałam wniosek o wpis do hipoteki bank i na moję pytanie ile się czeka , usłyszałam odpowiedż " ok. 3 m-ce ". Czyżby mnie oszukano ? Przecież im dłużej tym większe koszty!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 12.05.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Wpis do hipoteki to jedno, a wypis a KW - drugie. Na pierwsze można faktycznie poczekać parę m-cy (wkrotce będziemy za to płacić - ubezpieczenie kredytu ). Drugie dostaje się w zależności od rodzaju księgi: jeżeli jest już w wersji elektronicznej (w Legionowie znaczna część): OD RĘKI w centralnym rejestrze w W-wie, Ostrobramska 75c (centrum handlowe Promenada, 5 piętro) koszt 30 PLNjeżeli wciąż w tylko na papierze - kilka dni (nawet w Warszawie nie dłużej, niż tydzień), koszt ten sam. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 12.05.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Napisz jaką robisz i ile będzie to kosztowało, a namiary na fachowca zachowaj Studnię robię droższą, pod instalację automatycznego zraszacza od razu (kiedyś może będą na to pieniądze to nie trzeba będzie kombinować, wymieniac pompy czy ryć ogródka) W sumie - studnia głębinowa ok. 14 m (w tej chwili wiercą), rury stalowe, studzienka betonowa z włazem dwuwarstwowym (na zawiasie i lepiej izolujacy niż zwykły właz "szambowy") ok. 10 cm nad poziomem gruntu: ok. 4000 PLN. Wykonawca fachowy, sprawdzony w rodzinie, zapewnia doradztwo, zakup sprzętu po dobrych cenach. Będę polecał, jak skończą i nie zepsują sobie opinii Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 12.05.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 ...jeżeli jest już w wersji elektronicznej (w Legionowie znaczna część): OD RĘKI w centralnym rejestrze w W-wie, Ostrobramska 75c (centrum handlowe Promenada, 5 piętro) koszt 30 PLN ... klatka B... Czas oczekiwania 15 min Polecam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 12.05.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Ostrobramska 75c (centrum handlowe Promenada, 5 piętro) koszt 30 PLN ... klatka B... ...a winda nie za duża, więc nie wiem, jak maxymov motor zmieścił (na dole strach zostawić, bo okolica wielce niemiła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 12.05.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Ostrobramska 75c (centrum handlowe Promenada, 5 piętro) koszt 30 PLN ... klatka B... ...a winda nie za duża, więc nie wiem, jak maxymov motor zmieścił (na dole strach zostawić, bo okolica wielce niemiła) Za winkielkiem jest druga, dużo większa a okolica, fakt mało fajna a na dodatek CH Promenada papugując władze Warszawy postawiła parkomaty Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 12.05.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Ślimak Maciek Ta Twoja studnia to jakaś super fajna będzie! Te stalowe rury to takie , które nie zardzewieją, prawda? Ocynkowane , czy jakieś z nierdzewki? 4 tys. to spora sumka. Czy do tej kwoty dojdzie jeszcze koszt zakupu sprzętu , czy to już z materiałem? Napisz , proszę , w jakiej odległości od domu wiercą tę studnię i jak jest usytuowana względem wjazdu na posesję. Melduję koniec pytań aha26 dziękuję Piszę na priva do wszystkich dzwoniłam dzisiaj do Wydz. Ksiąg Wieczystych w Legionowie , bo od października nie zdążyli założyć jeszcze dla mojej działki księgi wieczystej, ani nawet dopisać mojego udziału do innej KW. Toż to skandal !!! Kobieta, wielce niemiła, odpowiedziała mi , że nie wie kiedy może być rozpatrzony mój wniosek. W lutym otrzymałam identyczną odpowiedź. Jak długo czekaliście na swoje KW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 12.05.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Olena czy to oznacza, że chcąc otrzymać wypis z księgi wieczystej (będę wkrótce taki potrzebował) tyle czasu trzeba czekać? Czy może tyle czasu oczekuje się na wpisanie banku do hipoteki, a sam wypis można uzyskać dość szybko (po jakim czasie?). Rocky ja czekam na założenie księgi na nas i wpis do hipoteki... obiecywano nam DO pół roku... Nie uśmiecha mi sie płacić ubezpieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 13.05.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Ślimak Maciek Ta Twoja studnia to jakaś super fajna będzie! A dziękuję, dziękuję - superfajna już jest Posiedziałem sobie wczoraj w pierwszej budowli na naszej działce - studzience z kręgów, w której jest studnia. Suuuper!! Szczegóły: głębokość 12,5 m, rura stalowa ocynkowana fi 200 (albo 250, chwilowo nie pamiętam), studzienka z kręgów, właz klapowy stalowy. 4000 PLN (cena za wszystko: materiały, wykonanie, transport) to faktycznie nie najtaniej, ale, jako się rzekło, studnia jest perspektywiczna Za standardową studnię w stalowej rurze fi 110, ze studzienką, zapłaciłbym u tego wykonawcy ok. 1500 PLN. Rurę mam szeroką między innymi po to, żeby docelowo wpuścić do niej tańszą pompę (ok. 1200 PLN) - do 110 wchodzą tylko miniaturyzowane, ergo - droższe. Studnię mam wywierconą zgodnie z projektem, z zachowaniem wszelkich odległości od granic, szamba etc. Wykonawca sympatyczny, terminowy, fachowy - na ile mogę ocenić. Pracują porządnie i bez zniszczeń. Wiercili obok niewielkiej brzózki, nawet gałązki nie złamali. Porozmawialiśmy sobie nt. wody, zostałem poinstruowany kiedy i gdzie zbadać naszą wodę, doradził mi także miejsce zakupu betonowego szamba dobrej jakości. (Jeśli w perspektywie miesiąca ktoś się przymierza do zakupu szamba - zapraszam do współpracy, wtedy co najmniej transport HDSem powinien być gratis) Słowem - chętnym studniarza mogę polecać. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIEWIÓRA 13.05.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Rocky co prawda spóżnione ale podziękowania za opinię na temat firmy od ogrodzeń , na razie i tak będę miała prowizorkę więc spoko . Poszukuję natomiast namiary na samochodzik z HDS na już , w rozsądnej cenie ;kurs Marki - Skierdy 8 palet cegieł. Będę wdzięczna za namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 13.05.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Poszukuję natomiast namiary na samochodzik z HDS na już , w rozsądnej cenie ;kurs Marki - Skierdy 8 palet cegieł. Będę wdzięczna za namiary. Pozdrawiam Mam jeden kontakt na HDSa, który przewiózł mi barak. Przesyłam na priva. A jeśli on nie da rady, to proponuję w jakimś okolicznym składzie budowlanym zapytać o transport, np. tutaj http://www.mank.pl/oferta_transport.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 14.05.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 (Jeśli w perspektywie miesiąca ktoś się przymierza do zakupu szamba - zapraszam do współpracy, wtedy co najmniej transport HDSem powinien być gratis) Pozdrawiam, Maciek Maćku, ja się piszę. Podaj proszę jakieś szczegóły ( pojemność, materiał, producent) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 14.05.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 no dobra... baba jestem.... nie znam sie.... ale chcialabym popelnic jak najmniej bledow..... to ja tak w temacie studni Wwiercilismy sie (no dobra, pan od studni sie wwiercil) po prostu w ziemie, wsadzona mam tam rure fi pewnie odpowiednie, od tej rury pod ziemia i pod lawa leci mi rura do domu... nie mam zadnych studzienek, zadnych kregow... czy to jest zle? i jesli zle - co powinnam zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 15.05.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 (Jeśli w perspektywie miesiąca ktoś się przymierza do zakupu szamba - zapraszam do współpracy, wtedy co najmniej transport HDSem powinien być gratis) Pozdrawiam, Maciek Chętnie się dowiem odnośnie ceny, na dwukomorowe 10m3! Możliwe że się już skuszę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 16.05.2005 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Olena, my mamy studnię zrobioną tak jak Ty. Podobno to jest ta "druga szkoła" Na razie jest ok I wiecie co? FAJNIE jest mieszkać w swoim domu (jak widać ponury nastrój już mi minął ). Choć ciągle mamy milion rzeczy do zrobienia i tak naprawdę nie ma czasu, żeby sobie przyjemnie "pomieszkać". Chyba największą radochę ma nasz Kacper: tyle miejsca do biegania i zabawy!!! A jak jeździ swoim motorkiem to odpycha się, odpycha, a potem nóżki do góry i jaaaaaazda....np. do drugiego pokoju (nie mamy jeszcze drzwi wewnętrznych, więc jest pełna swoboda ruchu ). A dziś rano obudziło nas dudnienie (dosłownie) deszczu w okno dachowe..... Ponawiam pytanie o ekipę do tynków zewnętrznych. Nikt nie zna??? Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 16.05.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 UKF .. nawet nie wiesz jak Wam zazdrościmy i coddziennie rano wychodząc do samochodu zerkamy czy przypadkiem nie krzątacie się w ogródku A ten dzisiejszy deszcz poranny to faktycznie walił - wiesz na naszym bloku blaszany dach i dudniło, że aż strach .... a ja zaraz miełem przed oczami cieśli - co nam dzisiaj dalej stawiają więźbę - uciekających z dachu w strugach deszczu. Na szczęście pogoda się poprawiła. W pracy będę siedział jak na szpilkach czekając na chwilę kiedy pojadę i zobaczę jak nasz dach wygląda dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 16.05.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Olena ... my mamy podobnie zaplanowaną studnię ale sobie kombinuję, że chyba jednak jakieś kręgi wokół tej rury fi 110 wkopię. Wtedy jak w przyszłości przyjdzie coś naprawiać albo modernizować w miejscu połączenia tego fi110 z "niebieską" rurą doprowadzająca wodę to będzie łatwiejszy dostęp. Ale to tylko takie moje - zwykłęgo inwestora - pomysły, nie poparte żadną konkretną wiedzą. Już nie mówiąc o tym, że ciągle nie mogę się zdecydować czy wybrać pompę zanurzeniową (głębinową) czy jednak hydrofor w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 16.05.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Olena, my mamy studnię zrobioną tak jak Ty. Podobno to jest ta "druga szkoła" Na razie jest ok I wiecie co? FAJNIE jest mieszkać w swoim domu (jak widać ponury nastrój już mi minął ). Choć ciągle mamy milion rzeczy do zrobienia i tak naprawdę nie ma czasu, żeby sobie przyjemnie "pomieszkać". Chyba największą radochę ma nasz Kacper: tyle miejsca do biegania i zabawy!!! A jak jeździ swoim motorkiem to odpycha się, odpycha, a potem nóżki do góry i jaaaaaazda....np. do drugiego pokoju (nie mamy jeszcze drzwi wewnętrznych, więc jest pełna swoboda ruchu ). A dziś rano obudziło nas dudnienie (dosłownie) deszczu w okno dachowe..... Ponawiam pytanie o ekipę do tynków zewnętrznych. Nikt nie zna??? Maria A widzisz,mowilam ,ze szybko docenisz mieszkanie w nowym domku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts