Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Wszyscy Nowi Grupowicze kontaktujcie się z Grzegorzleg w sprawie umieszczenia Waszych nicków na naszej mapce, powodzenia :wink:

Dobry hyraulik, który dużo robi w naszej okolicy i między innymi w moim to to nasz forumowy kolega: Niezły. Polecam jego usługi :wink:

Niebawem padam namiary na dobrą firmę specjalizującą się w tynkach maszynowych i posadzkach "wszelkiej maści", mogę równnież pomóc w temacie bram Wiśniowskiego.

pozdrowienia dla wszystkich :wink:

Maaaaacieeeeeek !!!!!

Une to na tych motórach tak, panie, a te motóry to im tak rycą, to i une potem takie jakieś nerwowe i rykliwe som... :wink:

Już, zaraz, spokojnie, już tłumaczę (przecież ja nie mogę co chwila na forum siedziec, trzeba zapracować na te szamba, pompy, ytongi i podciągi)! :wink:

Szamba szczelne betonowe, robione w betoniarni w Morach, to obok Babic, ponoć beton znacznie lepszy, od radomskiego. Wszelkie atesty do okazania. Mają swój transport, oczywiście. Interesuje mnie dwukomorowa dwunastka - ale zdaje się mają także inne pojemności. Cen chwilowo nie znam, bo nie mam telefonu (polecający te szamba dzwoni do mnie w tej sprawie już drugi dzień :-? ), ponoć na poziomie szamb z Radomia (mik99 zdaje się takie kupował). Tyle na g.. temat

Uzupełniam informację nt. studni - rura jest pięciocalówka, czyli fi 133,5 cm. Olena, nie przejmuj się brakiem studzienki - zdaje się, że tak też można, u mnie to było konieczne ze względu na dostęp do pompy głębinowej.

Olena - dzięki za elektryka :D Polecam zatem dalej polecanego p. Bieleckiego - podłączył nas szybko, sprawnie, załatwiając wszelkie formalności i licząc sobie za to rozsądnie.

Witam wszystkich!

Mam pytanie techniczne - ile czasu zajmuje Wam transport do Warszawy - Centrum w godzinach szczytu? Czy trasa bardzo się korkuje i w jakim miejscu jest najgorzej?

W ten weekend planuję zwiedzić okolice Chotomowa w poszukiwaniu "mojego kawałka ziemi" :D

Oj to szukanie działki już nam (mi i mężowi) prawdę powiedziawszy bokiem wychodzi, ale coż - samo się nie znajdzie :)

Pozdrawiam!! 8)

Witam wszystkich!

Mam pytanie techniczne - ile czasu zajmuje Wam transport do Warszawy - Centrum w godzinach szczytu? Czy trasa bardzo się korkuje i w jakim miejscu jest najgorzej?

W ten weekend planuję zwiedzić okolice Chotomowa w poszukiwaniu "mojego kawałka ziemi" :D

Oj to szukanie działki już nam (mi i mężowi) prawdę powiedziawszy bokiem wychodzi, ale coż - samo się nie znajdzie :)

Pozdrawiam!! 8)

Witaj Asia!!!

Jezdze codziennie rano z Legionowa do Warszawy przez Nieporet.Jazda od domu do centrum zajmuje mi 30 minut{jezeli spotykam korki to sa one przy wjezdzie na most Grota Roweckiego,ale dalej to juz z gorki}.Nie jezdze do Warszawy przez Legionowo bo tam w godzinach rannych jest korek z Warszawskiej az do skrzyzowania w Jablonnie{no chyba,ze cos sie zmienilo o czym ja nie wiem bo dawno tamtedy nie jechalam :wink: }

Ogolnie nie jest zle,kupuj dzialke u nas bo u nas jest poprostu fajnie i fajni ludzie tu mieszkaja :wink:

A ten dzisiejszy deszcz poranny to faktycznie walił - wiesz na naszym bloku blaszany dach i dudniło, że aż strach .... a ja zaraz miełem przed oczami cieśli - co nam dzisiaj dalej stawiają więźbę - uciekających z dachu w strugach deszczu. Na szczęście pogoda się poprawiła. W pracy będę siedział jak na szpilkach czekając na chwilę kiedy pojadę i zobaczę jak nasz dach wygląda dzisiaj.

Sylwek juz więźba???? :o :o :o :o :o

Wow.... aż mnie zatkało :)

Normalnie biorę namiot i wyprowadzam sie "natentychmiast" do Chotomowa!!! :evil:

Moja psychika nie zdzierży już ani jednego szczytu europejskiego czy innego ustrojstwa wymagajacego licznych podróży kolumn policyjnych w tą i nazad po Modlińskiej :evil: :evil: :evil: a najlepiej sie wyje około północy i o 5 nad ranem - gdyby ktoś z Was nie wiedział :wink:

Asiu_w, ja dojeżdżam z Jabłonny. Jak jadę autobusami (723 lub 801 a potem 510 do Ronda ONZ), zajmuje mi to ok. godziny, a jak jedziemy samochodem to ok. 30-40 minut.

Od długiego weekendu jest gorzej (ale w ww granicach), bo ktoś wpadł na "genialny" pomysł :x i wydzielił na Modlińskiej pas lokalny (mieściły się na nim 2 samochody) dla autobusów :evil:, a przy skręcie na Nieporęt skierowano cały ruch "nieautobusowy" na wiadukt.... I efekt jest taki: autobusem jedzie się niewiele szybciej, a samochodem sporo dłużej... Na razie wielu "spryciarzy" jeździ tym pasem dla autobusów, ale to pewnie do czasu...

Oleno, hydrofor mamy w garażu: pod wjazdem mamy wykopaną i wybetonowaną studzienkę, w której znajduje się hydrofor i zbiornik na olej opałowy.

Pozdrawiam, Maria