Ślimak Maciek 18.05.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Maćku pan ma chyba troszke inaczej na nazwisko? Mea culpa! Oczywiście, że inaczej - polecam więc poleconego przez Olenę i sprawdzonego elektryka, p. BIELSKIEGO. A co do kolumn na Modlińskiej - czy my nie mieszkamy gdzieś obok siebie? Obie Panie - Olena i UKF - pisząc o hydroforze macie na myśli zestaw hydroforowy, tzn. zbiornik z pompą? Nasze rozwiązanie nie wymaga zestawu - a jedynie samego zbiornika wyrównawczego, za to studzienka jest konieczna. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 18.05.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 ile czasu zajmuje Wam transport do Warszawy - Centrum w godzinach szczytu? Mój sąsiad już mieszkający w Chotomowie twierdzi, że Modlińską i Wisłostradą dojeżdża do firmy na Czerniaków w 30-40 minut, wyjeżdżając 7.20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 18.05.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Pawle i Reniu, czy możecie przysłać mi namiar na właściciela działek? Czy to jest ten ktoś jeżdżący Porshe Cayenne grodzący działki szpalerem choinek? (kiedyś już się z nim widzieliśmy) Do wszystkich: Bardzo dziękuję za odpowiedzi! Jeśli ktoś jeszcze może się podzielić doświadczeniami, będzie super Mam jeszcze jedno pytanko: jakie są przedziały cen w rejonach Jabłonnej, Legionowa i Chotomowa? Tak, żebyśmy wiedzieli, że nie robią z nas przysłowiowego łosia. Do tej pory orientowaliśmy się tylko w okolicach Marek i Starych Babic. Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 18.05.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Asiu, spróbuj skontaktować się z elzą23 - oni niedawno kupili działkę w Jabłonnie (podobno w atrakcyjnej cenie) i chyba obok są jeszcze jakieś na sprzedaż W mojej okolicy podobno ceny oscylują wokół 120-140 zł/m2. My dwa lata temu daliśmy znaaaacznie mniej Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 18.05.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 witamy jeśli chodzi o Chotomów to ceny trochę skoczyły ale i tak idzie jeszcze przeżyć. my niestety ciągle jeździmy i szukamy { i mamy często pecha ALBO SPRZEDANE albo NIE SPRZEDAJE } może podkoniec MAJA będziemy wiedzieli o jakiś działkach do sprzedania na Chotomowie {okolice BAGIENNEJ} pani ma się zastanowić czy sprzeda czy nie damy znać jak czegoś się dowiemy pozdrawiamy. ps. mamy namiar na działkę na ul.Kasztanowej {1885m2} za torami chętnym prześlemy tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 18.05.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Pawle i Reniu, Odebrałam odpowiedź z priva - dzięki! Długo już szukacie działki? My z mężem od lutego. Najpierw mierzyliśmy w Marki i ceny do 100 pln. Dość szybko się zorientowaliśmy, że w tej cenie to są tylko działki w fatalnych okolicach. A inne kosztują więcej i też nie znaleźliśmy nic, co by nas zachwyciło. W końcu znaleźliśmy suuuper działkę w Markach niedaleko M1 i byłoby po sprawie, tylko przezornie zrobiliśmy badania geologiczne i okazało się, że tam jest woda 85 cm pod powierzchnią - trochę przemyśleń i łez (moich) i uznaliśmy, że odpada. W międzyczasie zrobiliśmy też rekonesans w gminie Stare Babice, ale też nie znaleźliśmy "tej właściwej". Ja powoli się przekonuję, że może zbyt bardzo zawęziliśmy poszukiwania. Chcieliśmy działkę sporą 1200-1500 m i to blisko, a do tego tanio Teraz myślimy - może być 1000 m (ale już nie mniej, bo ja choruję na ogród), ale w dobrej okolicy z dobrym dojazdem. Zaczynamy teraz szukać w okolicach Legionowa, Białołęki i Łomianek (tylko jeszcze nie wiemy, jak z Łomianek z dojazdem - może ktoś zna z autopsji albo słyszał jak się dojeżdża z Łomianek? I to taka nasza cała historia.. Będę informować, jak nam idzie pozdrawiam wszystkich!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 18.05.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 ANIA_Wjeśli nie tajemnica to ile za metr chcecie zapłcić.prześlijcie na PRV.JA WIEM ŻE NAJLEPIEJ JAK NAJMNIEJpozdrawiamyreszta na PRV.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 18.05.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Oleno, hydrofor mamy w garażu: pod wjazdem mamy wykopaną i wybetonowaną studzienkę, w której znajduje się hydrofor i zbiornik na olej opałowy. Pozdrawiam, Maria Hmm.... ja chyba będę miała hydrofor w pomieszczeniu gospodarczym... i zastanawiam sie czy są jakies sztuczki, zeby go było mało slychać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 18.05.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 A co do kolumn na Modlińskiej - czy my nie mieszkamy gdzieś obok siebie? Maciek Tzw. "zielona Białołęka", Wiśniewo-Henryków - blisko? ja sobie jeszcze nad tym hydroforem chyba pomysle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 19.05.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Maćku, zasięgnęłam opinii specjalisty (przynajmniej w naszym domu ) od hydrofora i oto czego się dowiedziałam: hydrofor składa się z dwóch elementów: pompy i zbiornika. Elementy te mogą znajdować się obok siebie (jak u nas) lub nie (jak pewnie jest u Ciebie), czyli np. pompa jest zatopiona, a zbiornik jest gdzieś umieszczony. Może też nie być zbiornika i wtedy pompa dostarcza wodę na bieżąco (zbiornik jest więc zabezpieczeniem na wypadek zwiększonego poboru wody). My zrobiliśmy tak, jak zrobiliśmy bo: - nie chcieliśmy sobie "szpecić" ogródka studzienką, - chcieliśmy mieć łatwy dostęp do pompy, a czy zrobiliśmy dobrze, czas pokaże... Olena, u nas wcale nie słychać pracy hydrofora . Może dzięki temu, że dzielą nas od niego: 2 drzwi i betonowa posadzka nad studzienką z hydroforem. Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewoja 19.05.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 uparcie szukam działki w Chotomowie (ale przed torami) może ktoś ma namiary na właścicieli chętnych spieniężyć kawałek ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 19.05.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 witam wszystkich po dłuuuższej przerwie... poszukuję w nasze okolicy dobrej (i rozsądnej cenowo ) ekipy do położenia kostki... jakieś 100-120 metrów... nie macie czasem namiarów na kogoś solidnego??? pozdrowionka Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 19.05.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 no wkońcu działa bo miałem jakieś problemy z tym pudłem telefony zaraz prześlę i mam nowe : jeśli ktoś szuka działeczki w : Kątach Węgierskich , Stanisławowie I , Woli Aleksandra to mam telefony do osób które z chęcią sprzedadzą. a i cena napewno jest lepsza bo bez pośredników.{ tylko my będziemy się wpraszać na parapetówę } działeczki są od 1000-2000-itd kilka jest przy asfalcie inne przy drodze polnej ale wydaje mi się że tereny te w ciągu około 10 lat będą tak samo popylarna jak CHOTOMÓW I JABŁONNA a cena o wiele niższa telefony przesyłam na PRV... POZDRAWIAMY. p.s niestety te działki które nam się najbardziej podobały zostały sprzedane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 19.05.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 witam wszystkich po dłuuuższej przerwie... poszukuję w nasze okolicy dobrej (i rozsądnej cenowo ) ekipy do położenia kostki... jakieś 100-120 metrów... nie macie czasem namiarów na kogoś solidnego??? pozdrowionka Robert a nie chcesz skorzystac z firmy Partner? Chotomow ul. Dębowa chyba 24? Zdaje się, że robili wszystkie "kostkowane" ulice w Chotomowie a i u niejednych sasiadow widzialam jak robili podjazdy i inne ścieżynki Na 100% maja strone www ale adresu nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 20.05.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 witam wszystkich po dłuuuższej przerwie... poszukuję w nasze okolicy dobrej (i rozsądnej cenowo ) ekipy do położenia kostki... jakieś 100-120 metrów... nie macie czasem namiarów na kogoś solidnego??? pozdrowionka Robert a nie chcesz skorzystac z firmy Partner? Chotomow ul. Dębowa chyba 24? Zdaje się, że robili wszystkie "kostkowane" ulice w Chotomowie a i u niejednych sasiadow widzialam jak robili podjazdy i inne ścieżynki Na 100% maja strone www ale adresu nie pamietam. wielkie dzięki, na pewno sprawdzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 20.05.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Cześć po dłuższej przerwie, Rober jak płaciłeś za kostkę. Bo tez muszę powoli się rozejrzeć za kupnem podobmnej ilości. pzdr p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 20.05.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Maćku, zasięgnęłam opinii specjalisty O, i tak należało od razu - wyszło na to, że są dwie szkoły, obie dobre, czyli można wybierać, jak kto woli. Choć ma to chyba także związek z głębokością studni - powyżej (a właściwie poniżej) 8 m już musi być pompa głębinowa, jak mi się wydaje a czy zrobiliśmy dobrze, czas pokaże... Pewnie, że dobrze zrobiliście - i my dobrze zrobiliśmy. Wszyscy macie rację! - jak mówi Król Bul po wyleczeniu zęba http://www.bajki-grajki.pl/img/krol_bul.mp3 Olena - w takim razie jesteś z drugiej strony ulicy Nowodwory się kłaniają I - tytułem sprawozdania - właśnie nam kopią fundamenty, jutro będzie ław lanie Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 20.05.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Maćku, nie wiem, czy rodzaj pompy ma związek z głębokością studni (o tym nic mój specjalista nie mówił) - pewnie tak... Wiem natomiast, że nasza studnia ma (podobno) 12 m głębokości. A różnica między naszą a Waszą (zatopioną) pompą jest na pewno taka, że nasza ssie, a Wasza pcha wodę Ale kto by tam zwracał uwagę na takie niuanse - najważniejszy jest efekt Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 21.05.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 w.rob przejechałam się dzis do Dąbrowy Chotomowskiej, niedaleko od glównej drogi (Ojca Kordeckiego), adres Lipowa 3 jest szyld, że układają kostke. Moze jak będziesz w firmie Partner to i tam zajrzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 23.05.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Kochani a co tu tak cichutko,czemu nikogo nie ma.Czuje sie tu samotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts