anka176 25.01.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Bardzo proszę o wypowiedź osoby, które budowały, bądź przymierzają się do budowy któregoś z domów autorstwa tej właśnie pracowni. W jednym z postów przeczytałam, iż projekty mają dużo błędów, ale autor nie podał szczegółów, więc nie wiem co mam o tym myśleć.Bardzo podoba mi się projekt Agnieszka w zmniejszonej wersji, nie mogę znaleźć innego, który pasowałby mi w równym stopniu, dlatego wszelkie informacje są dla mnie bardzo wazne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 30.01.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Czy może ktoś buduje lub wybudował dom Agnieszka z firmy MG Projekt a może inny projekt z tej firmy ? Proszę o opinie na temat pracowni i jej projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 31.01.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Czy naprawdę nikt nie buduje domu z tej pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodi 31.01.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Bedziemy budowac Zgrabny III z tej pracowni: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=51340&highlight= Zdjecia Agnieszki w stanie surowym (jakkolwiek by to nie zabrzmiało, chodzi o dom wg tego projektu ) mozesz zobaczyc na stonie tej pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 01.02.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Czy u was wszystko sie zgadza w projekcie czy nie ma jakichs braków i nieścisłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodi 01.02.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 trudno powiedziec - widzialem projekty pochodzace z kilku innych pracowni - z tego co pamietam zawieraja mniej wiecej to samo, ale nie mam dobrego porównania - to było dawno. Ten projekt zawiera m.in. zestawienie materialowo-kosztowe i zestawienie kosztów robocizny. Rysunki szczegołów konstrukcyjnych (nadproża, wieńce, schody, itp) wykonane "recznie" - zawieraja sie na 2 stronach A3, w sumie kilkanascie rysunkow. Podstawowe rysunki są, nie rzuciło mi sie w oczy aby czegoś brakowało, Czy wszystko sie zagadza?- wyjdzie dopiero przy budowie, mam nadzieje ze majster nie bedzie klął że cos sie nie zgadza, nie może czegoś znaleźć czy doczytać.Znalazłem pewne nieścisłości w wizualizacji m.in. na przekroju poprzecznym kalenica nad garażem jest niżej od szczytu "lukarny" nad wejściem, natomiast na rysunku wizualizacji elewacji frontowej jest odwrotnie. jak znajde cos nowego to napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 02.02.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 A jaki dom budujesz jaka nazwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodi 02.02.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Zgrabny III, http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=51340&highlight=ale na razie wszystkko jest jeszcze na papierze ... może zaczniemy w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 06.02.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Czy nikt wiecej nie buduje domów z tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 06.02.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Czy nikt wiecej nie buduje domów z tej firmy? Mamy w zamyśle projekt z tej pracowni słoneczny z garazem i dachem 35 st (ze strychem) . Nie jesteśmy pewni czy zaczniemy w tym roku na wiosnę moze lato albo nastepna wiosna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 15.02.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 lontrel: ja buduje Agnieszke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 15.02.2006 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 No i.......Myślę, że wszystkich potencjalnych "użytkowników" projektów tej pracowni interesuje to, jak sprawdzają się w działaniu.pjj , proszę powiedz coś na ten temat pozdrawiam, Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 16.02.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 ave!: No i mam stan surowy. Owszem jest troche niedociagniec:- kosztorys to abstrakcja, ale chyba kazdy projekt tak juz ma.- niezgodnosc projektow instalacji z projektami wnetrz np. lazienka nie ma zaprojektowanej kanalizacji.- ciemny korytarz na poddaszu (brak dostepu swiatla przy zastosowaniu pelnych drzwi do pomieszczen)- przerobka dachu pod lukarna od strony wejscia Mnie jednak to nie odstraszalo.Po prostu instalacje elektryczna i wodna i co, kazdy wykonawca bedzie projektowal w ramach ceny, tak ajk mi bedzie pasowalo.Oswietlenie korytarza i klatki schodowej to zastosowanie dodatkowego swietlika tunelowego.Ceny materialow i robocizny, mialem ustalona stawke za postwawienie domu w stanie surowym i dachem, wiec mnie ceny poszczegolnych robot nie interesowaly. Materialy i tak kazdy szuka po skladach gdzie oferuja najtansze. Nie ma idealnego skladu. Aha, do minusow musze dodac, ze jest czesto utrudniony kontakt z p. Gasiorowskim. Mily, mlody czlowiek z marketingowo dobrym podejsciem, ale jednak czasem dochodzilo do "powaznych" rozmow, kiedy zawalal terminy, lub "znikal". Podsumowujac, na razie nie jestem wybitnie zdegustowany. Lubie funkcjonalnosc projektu.Przegladalem tysiace projektow i akurat Agnieszka mi i zonie podpasowala od pierwszego spojrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 16.02.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Na jakim etapie jesteś?Mam jeszcze kilka pytań jak rozwiązałeś wentylację na poddaszu bo ja gdy patrze na projekt to nie widze wogole wentylacji na poddaszu.Czym kryjesz?I gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 16.02.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 lontrel: stan surowy otwarty.ja w projekcie mam wentylacje na poddaszu poprzez tzw kominki (dachowka) i tak tez mam zrobione.przykrylem dachowka ceramiczna.buduje pod warszawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 20.02.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Czy podnosiłeś ściankę kolankową bo mi wydaje się za niska.Nie mogę dopatrzeć sie u siebie wentylacji na poddaszu moze u mnie w projekcie jest cos nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 20.02.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 nie podnosilem. uwazalem, ze to by naruszylo proporcje budynku.natomist zrobilem garaz na tym samym poziomie co reszta budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawerx 26.02.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Czy na gorze robisz dwie łazienki ? Bardzo podoba mi sie ten projekt ale chciałbym na gorze miec jedna łazienke i nie wiem jak by to bylo z doswietleniem takiego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablast 27.02.2006 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 buduje pod warszawa. Czy możglibyśmy z żoną obejrzeć Wasz "stan surowy"? Przymierzamy się do budowy i zastanawiamy się pomiędzy Agnieszką z MG Projekt a Bolkiem z Dominanty. Zobaczenie" na własne oczy" z pewnością mogłoby nam ułatwić decyzję. BS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnkaO 01.04.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Witam serdecznie budowniczych przyszłych i teraźniejszych... Czy komuś udało się wybudować dom "słoneczny" według projektu MG Projekt??? My startujemy w kwietniu Jakie niespodzianki (o ile takowe wystąpią ) nas czekają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts