Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Budujemy 10 km od Warki. Projekt kupiliśmy w ubiegłym roku. Zażyczyliśmy sobie wyostrzenie kąta dachu (na ewentualność zagospodarowywania poddasza). Blacharz twierdzi, że dach na przekroju poprzecznym różni się od projektu połaci dachowych. Co do reszty niedociągnięć- zapewne ujawnią się później. po świętach ruszamy z fundamentami!!!!

• 4 weeks później...

Witam,mojej rodzince tez przypadł do gustu ten domek,ale niepokoi mnie że taki ważny element jak dach ma jakiegoś babola,czy fakt ten można zgłosić do pracowni która to mogłaby zrobic poprawkę do projektu na zawsze,czy każdy musi poczuc na własnej skórze smak poprawek-czekam z niecierpliwością na odpowiedz

A tak na marginesie milo będzie za jakiś czas obejrzeć wszą pracę (oczywiście za pozwoleniem) pozdrawiamy Aga i Rafał

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
Chcemy kupić i trochę zmienić Agnieszkę przy adaptacji. Pan arch M. Gąsiorowski przez telefon wydawał się mily ale nie wiem jak reaguje na zmiany w projekcie i jak ten projekt jest zrobiony konstrukcyjnie i czy nie kryje jakiś pułapek np. w Agnieszce jest wejscie do pokoju nad garazem w połowie schodów i dużo lukarn. Czy to jest wygodne? :o Czy ta pracownia techniczne rzeczy opracowuje bez większych błędów i jak to się adaptuje?

• 3 weeks później...

Czy ktoś kupił już projekt 'Zgarbny z przedsionkiem', albo ma jakieś doświadczenie z pracownią MG Projekt, poniewaz zastanaiwamy sie na kupnem tego projektu, jednak nie chcięlibyśmy z definicji kupowac bubla. Widzieliśmy kilka postow nieprzychylnych tej pracowni i chcięlibyśmy sie upewnić.

pozdrawimy Jagienka i Łukasz

• 1 year później...

Wiem, że sporo osób buduje na podstawie ich projektów - proszę wyraźcie zdanie o współpracy? Czy napotkaliście błędy w samych projektach?

Architekt, który ma mi adaptować projekt nie ma o nich dobrego zdania, a ja dotąd nie napotkałam żadnej negatywnej opinii o nich na forum.

I teraz nie wiem - odpuścić projekt, czy architekta??:)

Cześć,

my budujemy Benedykta 4 z MGProjekt, nasz architekt zwrócił uwagę na kilka dziwnych rozwiązań jak stalowe podciągi itp, ale sam projekt jest raczej OK - tak naprawdę u nich pewnie tylko kupisz gotowy projekt ( trzeba wybrać taki który Ci odpowiada ) , a reszta zależy od projektanta adaptacji, oraz niestety i przede wszystkim od wykonawcy.

Miałam kontakt z MG Projektem od strony zawodowej (adaptacja ich projektów) i nic złego powiedziec nie moge :)

bardzo fajny kontakt z pracownia, jakis wiekszych błedów brak, (juz nawet nie pamietam czy jakies w ogole byly- za duzo tych papierow nie przewija)

domy budowane z ich projektow - jakos wiekszych "kwiatków" w trakcie budowy nie bylo :)

same propozycje pracowni - uwazam za udane :)

• 1 month później...
Zamierzam zlecić opracowanie indywidualnego projektu. Niestey mam bardzo wąskądziąłkę i nie mogę znaleźć niczego co by pasowało z gotowych projektów. Proszę o Wasze opinie o ich projektach oraz wspólpracy. Co z umową na realizację. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie infiormacje

projekty mają dość fajne - heeh wąska działka - ja mam 15 m szerokości i jeszcze musze pozostawić miejsce na droge - pozostaje 10-11 m minus przestrzeń między sąsiadem 1,5 m więc naprawdę zostaje mi nie wiele dlatego projekt indywidualny. Pytam o MG bo podpisujemu umowe i zastanawiam się co tam się powinno znaleźć