lontrel 02.04.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Gdzie budujesz?Czy masz już projekt ,jeżeli tak czy wszystko jest ok?Bo u mnie były niedokładności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnkaO 02.04.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Budujemy 10 km od Warki. Projekt kupiliśmy w ubiegłym roku. Zażyczyliśmy sobie wyostrzenie kąta dachu (na ewentualność zagospodarowywania poddasza). Blacharz twierdzi, że dach na przekroju poprzecznym różni się od projektu połaci dachowych. Co do reszty niedociągnięć- zapewne ujawnią się później. po świętach ruszamy z fundamentami!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 03.04.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Więc nie tylko u mnie projekt dachu sie nie zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia100 29.04.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 WitamCzy moze ktos budowal dom z tej pracowni i moze podzielic sie doswiadczeniem?Czy nie bylo niedociagniec i bledow ( sporo o tym na forum jesli chodzi o Archipelag)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysta1951 05.05.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Konkretnie interesuje mnie dom typu "Adaś" i "Sosenka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia100 09.05.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 WitamWstukaj w wyszukiwarce. Dzisiaj przegladajac Forum natrafilam na kogos kto buduje Sosenke. Mam wrazenie, ze to nie pierwszy raz i projekt jest dosc popularny. Nie mam jednak namiarow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaik77 13.05.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Witam,mojej rodzince tez przypadł do gustu ten domek,ale niepokoi mnie że taki ważny element jak dach ma jakiegoś babola,czy fakt ten można zgłosić do pracowni która to mogłaby zrobic poprawkę do projektu na zawsze,czy każdy musi poczuc na własnej skórze smak poprawek-czekam z niecierpliwością na odpowiedzA tak na marginesie milo będzie za jakiś czas obejrzeć wszą pracę (oczywiście za pozwoleniem) pozdrawiamy Aga i Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 14.08.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Jestem ciekaw co do wrażeń z budowy według projektu "Słonecznego" z MG Projekt. Przymierzam się do małego domku. Może ktoś już zbudował i podzieli się wrażeniami z użytkowania tego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 14.08.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 my budujemy zacisze II-za duzo stali i betonu,za duzo pustaków stropowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnkaO 23.08.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Budujemy "Słonecznego". Jesteśmy na etapie budowy szczytów. Wkrótce stanie więźba. Jak narazie złowróżbne przepowiednie co do niezgodności w projekcie nie sprawdziły się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzikT 26.08.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Chcemy kupić i trochę zmienić Agnieszkę przy adaptacji. Pan arch M. Gąsiorowski przez telefon wydawał się mily ale nie wiem jak reaguje na zmiany w projekcie i jak ten projekt jest zrobiony konstrukcyjnie i czy nie kryje jakiś pułapek np. w Agnieszce jest wejscie do pokoju nad garazem w połowie schodów i dużo lukarn. Czy to jest wygodne? Czy ta pracownia techniczne rzeczy opracowuje bez większych błędów i jak to się adaptuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calvados 13.09.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Czy ktoś kupił już projekt 'Zgarbny z przedsionkiem', albo ma jakieś doświadczenie z pracownią MG Projekt, poniewaz zastanaiwamy sie na kupnem tego projektu, jednak nie chcięlibyśmy z definicji kupowac bubla. Widzieliśmy kilka postow nieprzychylnych tej pracowni i chcięlibyśmy sie upewnić. pozdrawimy Jagienka i Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 29.02.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Wiem, że sporo osób buduje na podstawie ich projektów - proszę wyraźcie zdanie o współpracy? Czy napotkaliście błędy w samych projektach? Architekt, który ma mi adaptować projekt nie ma o nich dobrego zdania, a ja dotąd nie napotkałam żadnej negatywnej opinii o nich na forum. I teraz nie wiem - odpuścić projekt, czy architekta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 29.02.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Każda pracownia robi jakieś błędy - szczególnie w drobiazgach . U mnie w projekcje L19 są za krótkie względem faktycznie potrzebnych - choć to inna pracownia Studio Atrium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 29.02.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Budujemy Komfortowego z MG i nie było większych problemów!Zresztą na forum możesz znależć wiele domów z tej pracowni. Kiepski fachowiec wszędzie znajdzie błędy(na kogoś trzeba zwalić )a dobry sobie z nimi poradzi Pozdrowienia ps. Ktory projekt wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ergo 29.02.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Cześć, my budujemy Benedykta 4 z MGProjekt, nasz architekt zwrócił uwagę na kilka dziwnych rozwiązań jak stalowe podciągi itp, ale sam projekt jest raczej OK - tak naprawdę u nich pewnie tylko kupisz gotowy projekt ( trzeba wybrać taki który Ci odpowiada ) , a reszta zależy od projektanta adaptacji, oraz niestety i przede wszystkim od wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 29.02.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Miałam kontakt z MG Projektem od strony zawodowej (adaptacja ich projektów) i nic złego powiedziec nie moge bardzo fajny kontakt z pracownia, jakis wiekszych błedów brak, (juz nawet nie pamietam czy jakies w ogole byly- za duzo tych papierow nie przewija) domy budowane z ich projektow - jakos wiekszych "kwiatków" w trakcie budowy nie bylo same propozycje pracowni - uwazam za udane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kloz 24.04.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Zamierzam zlecić opracowanie indywidualnego projektu. Niestey mam bardzo wąskądziąłkę i nie mogę znaleźć niczego co by pasowało z gotowych projektów. Proszę o Wasze opinie o ich projektach oraz wspólpracy. Co z umową na realizację. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie infiormacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lus 24.04.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Ja wlasnie mam dosc waska dzialke (24 mx24 m) i wybralem Zalesie z MG Projekt. Ma dobrze wykorzystaną przestrzeń.Wjazd od strony pld.wsch. na posesje.Co wazne garaz na 2 samochody. Zrobilem kilka zmian. Wspolpraca z biurem bez zastrzezen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kloz 24.04.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 projekty mają dość fajne - heeh wąska działka - ja mam 15 m szerokości i jeszcze musze pozostawić miejsce na droge - pozostaje 10-11 m minus przestrzeń między sąsiadem 1,5 m więc naprawdę zostaje mi nie wiele dlatego projekt indywidualny. Pytam o MG bo podpisujemu umowe i zastanawiam się co tam się powinno znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts