danwols 10.12.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam, Zamierzam zrobic oświetletnie dekoracyjne w suficie podwieszanych oparte na żarówkach diodowych (80-120 diod) z gwintem. czy jesli żarówka posiada gwint to jest ona z transformatorem i potrzebuje tylko odpowiedniej oprawy do sufitu? jesli tak prosze o nazwe takiej oprawy, bo szukam od 3 dni i nic nie moge znalezc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.12.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Jeśli żarówka jest z gwintem E27 lub E14 to nawet sobie nie wyobrażam, aby nie był przystosowana do zasilania 230W. Wtedy można użyć najzwyklejszej oprawy jakich się najwięcej używa od dziesięcioleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danwols 10.12.2009 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 a czy możesz mi podać jaką oprawę dokładnie bo jestem zielony w tym temacie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 10.12.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 a czy możesz mi podać jaką oprawę dokładnie bo jestem zielony w tym temacie a jaką potrzebujesz? E27, E14, GU-10....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.12.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 a czy możesz mi podać jaką oprawę dokładnie bo jestem zielony w tym temacie pozdr Spójrz w domu do góry, weź krzesło i wykręć żarówkę. Na 80% (nie poparte żadnymi badaniami) to co zobaczysz w miejscu wykręcenia to będzie taka oprawa (E27). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts