witus1719504930 10.12.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam ! Mam taki dylemat czy zamontować kominek z płaszczem wodnym czy zwykły + wymiennik ciepła ? Pomieszczenie do ogrzania to ok. 45 m2. Grzejnik już są zamocowane. Do tego chciałbym jeszcze podłączyć bojler.Przeczytałem już tyle tematów na temat kominków i ciężko mi się zdecydować. Możecie ewentualnie coś polecić, firmę, model. Oczywiście w umiarkowanej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka35 22.12.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 NAJLEPSZY KOMINEK JEST Z PŁASZCZEM WODNYM KOSZT TO OK 8 TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 22.12.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Witam,Kolego witus, jesli masz zamiar opalac chate drewnem (paliwem stalym), to do tego celu najlepiej posluzy porzadny kociol zamontowany w kotlowni.Ze sterownikiem, wentylatorem, ogrzewajacy wode itp.Nie wiem jak teraz ceny, ale raczej na pewno wydasz duzo mniej niz 8 tys pln.Jak chcesz miec kominek - to kup sobie taki z marketu do okazyjnego palenia i juz.Nie rob z salonu kotlowni!PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 29.12.2009 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witus, jedno pomieszczenie 45m spokojnie ogrzejesz sobie kozą, bez problemów z podłączaniem hydrauliki, skraplaniem spalin itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga__daniel 02.01.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 a co z takimi co niestety nie mogą mieć kotła na drewno czy na EKO-GROSZEK bo eko nie jest eko ?? i szukają rozwiązań " salon jako kotłownia" tak jak to msobanie napisał/a ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts