Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bordowe ściany

Eluś

Recommended Posts

Kochani mam ogromny problem.Syn chce bordowe ściany w pokoju.Ma być bardzo ciemny nasycony kolor.Może ktoś używał takiej farby bardzo proszę o pomoc.Kupiłam już dwie ale porażka.Jest to bardzo pilna sprawa bo w sobotę chcemy malować.Dlatego za każdą podpowiedź z góry dziękuję.

To samo chciałam podpowiedzieć :D Jest ciemny, nasycony....Mam w sypialni.

http://lh4.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SiguafPuTMI/AAAAAAAADOw/Qk2OMARGujc/s400/IMG_8977.JPG

To było robione po pierwszym malowaniu, teraz wygląda znacznie lepiej, choć i tak ciężko uchwycić kolor na zdjęciu. Do mojego dziennika zajrzyj, tam jest parę zdjęć sypialni na drugiej stronie.

witam mam do zaoferowania Pani bordową farbę bardzo mocno nasycony kolor firmy scala bardzo dobra firma farby starczy na około 15-20 m2 ni epomalowaliśmy ją ze względu tylko na to że zmieniliśmy całkowicie kolorystyke w domu farby świetne 2 razy malowanie daje super efekt farba jest w macie jeśli będzie pani zainteresowana to mogę przysłać próbke na kartce bądź podać kolor z próbnika ICSN pozdrawiam

witam mam do zaoferowania Pani bordową farbę bardzo mocno nasycony kolor firmy scala bardzo dobra firma farby starczy na około 15-20 m2 ni epomalowaliśmy ją ze względu tylko na to że zmieniliśmy całkowicie kolorystyke w domu farby świetne 2 razy malowanie daje super efekt farba jest w macie jeśli będzie pani zainteresowana to mogę przysłać próbke na kartce bądź podać kolor z próbnika ICSN pozdrawiam

mamy sypialnię w bordo ;-)

taki kolor w zestawieniu z dobranymi dodatkami tworzy oryginalną atmosferę pomieszczenia, warto też dobrze obmyśleć kwestię oświetlenia,

zdjęć jednak z definicji nie zamieszczam ;-)

Szkoda,że nie ma zdjęć.

Też planujemy sypialnię bordową + ciemne meble.

Malowałem u siebie 2 ściany w salonie aksamitnym burgundem dekorala. Malowanie tego koloru to jakiś koszmar aby ładnie pokryło bez smug to trzba nałozyć minimum 4 warstwy na uprzednio przygotowaną ścianę pomalowaną białą farbą podkładową (śnieżka grunt). Każdym innym jasnym kolorem malowałem na gotow 2 warstwy.

Marfa mam pytanie czy ten aksamitny burgund nie wpada w różowy.Bo wygląda naprawdę dobrze i się jeszcze waham.Może w końcu kupię coś z mieszalnika bo wolałabym taki ciemny i nasycony kolor

Eluś,

Rzeczywiście się nieco bałam, że będzie różowy czy nieco wiśniowy, ale efekt jest bardzo zadowalający - po prostu bordowy :) Mógł by być nieco ciemniejszy, ale naprawdę niewiele. Jest naprawdę ok.

Co do farb z mieszalnika to ja akurat mam bardzo złe doświadczenia - kolor nigdy nie był taki jak na próbniku i jaki chciałam. No ale to moje doświadczenia..

Naszą ścianę malowaliśmy na bordowo 2 razy, wcześniej była tylko bielona. Po pierwszej warstwie było tragicznie, ale po drugiej jest super :)

Pozdrawiam

M