Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy Was także dręczą zimowe muchy....?

Gagata

Recommended Posts

Miałam kilka dni też taka czarną narkomankę, co fruwała nieprzypotomna -szukając ciepłego miejsca.

Między okna nie mają jak wleźć, bo b. szczelne, ale za to np. lubią schować się pod telewizorem.

Siedzę sobie wieczorem, Misiek z boku leży -ogląda TV, wstałam, sięgnęłam napój z balkonu - wtedy ajzwiła się ONA -ONO -ON... w jednej osobie.

Żebym ja przez ponad pół godziny latała za muchą :o :evil:

A ona wiraże - nad podłogą ledwo co - przy suficie, przy monitorze, przy TV, nad głową, pod łóżkiem i bzyczy jak szalona.

A ja z nerwów chciałam ją pacnąć już klapkiem -co myslałam, że usiadła...ta dalej swawoli sobie... W końcu chciała chyba sobie poleżeć obok Miśka bo ją tam dorwał i puknął.

Tak zakończyła swój zywot...

Cieszę się, że tutaj nie mam zbyt duzo nawet latem tych much. Ale komarów za to nie brak.

:-?

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To w nowym domu na 100% będą :wink:

The end z muchami, z komarami i innymi paskudami!

Myslę, że kiedyś z komarami to będzie jazda w domu, bo 100 m2 i płynie rów, zaś z 300 m dalej w bok to łączą się dwie rzeki... Jeszcze jak mi odbije i zrobię oczko wodne to będzie ciut tych małopolskich gadzin. :o :lol:

Lepiej napiszcie jak sie tych cholernych much pozbyć, ja juz nie mam siły, cały partyer mam w muchach to jakis dramat jest, co je raidem potraktuje to dzień jest spokój, a zaraz znowu ich pełno. Szczególnie uwielbiaja podłogówkę, siedzą sobie na podłodze i maja w nosie zimę. Rajd wystarcza na 3 razy, splajtuje...:( Sa jakies sposoby żeby to tatałajstwo wykurzyć?

Lepiej napiszcie jak sie tych cholernych much pozbyć, ja juz nie mam siły, cały partyer mam w muchach to jakis dramat jest, co je raidem potraktuje to dzień jest spokój, a zaraz znowu ich pełno. Szczególnie uwielbiaja podłogówkę, siedzą sobie na podłodze i maja w nosie zimę. Rajd wystarcza na 3 razy, splajtuje...:( Sa jakies sposoby żeby to tatałajstwo wykurzyć?

Elektryczna łapka na muchy, ale nie wiem czy o tej porze roku do dostania.

a u mnie jeden taki motyl się turla pod drzwiami i ciągle go muszę przestawiać by go nikt nie rozdeptał, wczoraj go na piętro wyeksmitowałam, może tam bezpieczniejszy będzie, a na skosach złotooki sobie siedzą. Much na szczęście nie ma za to pająki i owszem :wink:

I na ścianie w Babci pokoju jakiś krwawy ślad po komarzycy chyba :roll: :wink:

A mi przeszkadzają "zielone"!

Obrzydliwe są! Długie, chude, zielone ze skrzydełkami w kształcie łezki, przezroczystymi! :evil:

Pojawiają się w domu na jesieni, siadają na ścianach, roletach, suficie... i łypią na nas wyłupiastymi patrzałkami. :roll: :evil: ŁŁŁeeeeeee! Okropieństwo!

Łapiemy, wywalamy za okno, a rano znowu siedzą - brzydale!

No? "Robak" ma może 0,5, skrzydełka chyba nawet 1,5! Poszukam w sieci, albo zdjęcie zrobię...

to własnie Złotook drapieżny - bardzo pożyteczny owad i piękny jest, skrzydełka mienią mu się w słońcu tęczowo

http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82otook_drapie%C5%BCny