yvfi1 11.12.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Dostaliśmy dobrą ofertę na rozdzielnię z materiału firmy Chint. Sprzedawca twierdzi, że jakość taka sama jak Moeller czy Hagger. Nie mogę znaleźć żadnych opinii o tych produktach, więc piszę tutaj. Czy rzeczywiście można postawić znak równości między tymi producentami? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 11.12.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 nie znam tego produktu ale jeżeli wizualnie Ci odpowiada to bierz. Rozdzielnia to przecież tylko parę szyn i obudowa. Chociaż ja kupiłem jakąś Legranada na 60 pól i dopóki nie była uzbrojona wyglądała dość solidnie - po uzbrojeniu prawie się rozpadła i musiałem nitować konstrukcję z szyn. No ale w sumie jak ma to składać elektryk to wypadałoby się może jego zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yvfi1 11.12.2009 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Jestem laikiem w kwestii nazewnictwa, chodziło mi o wyłączniki głównie. Na projekcie jest napisane "Schemat ideowy tablicy", czyli byłaby to nie tylko obudowa lecz 'bebechy' też. Ci z hurtowni mówią, że mają atesty i dają gwarancję na robotę (mają też wykonawców) i że nie chciało by im się bawić w ciągłe późniejsze poprawki. Ale wiadomo, że handlowcy wiedzą, co powiedzieć Mój elektryk o firmie nie słyszał, niestety. Na ich stronie jest napisane, że działają dopiero od roku. Hurtownia twierdzi, że próbują zdobyć rynek i stąd promocyjne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 11.12.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 co do zawartości to już gorzej... Legrand, Hager i masz spokój na lata. Inne wynalazki to może być różnie. Mój teściu elektryk narzeka zawsze na produkty fmy Etimat, i generalnie odradza je bo miał z nimi sporo reklamacji (koserwował rozdzielnice w dużych wspólnotach mieszkaniowych). Więcej nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 11.12.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 CHINT.... miałem kiedyś...chińszczyzna pierwszej wody...nie polecam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yvfi1 15.12.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Dziękuję za rady, właśnie poszło zamówienie na Moellera - i to udało się kupić wszystko jeszcze taniej! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Glab 27.03.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Oj tam , Oj tam.. Chint dobry jest. Nie ma co gadać. Chińszczyna I jakości , jak wspomniał kolega. polecam , bo na rozdzielni zostaje mi 700pln. W mojej hurtowni oferują go do inwestycji i projektów. Śmiało działaj. Dają spore gratisy, a jako firma - mega elastyczni. A to moja Praca: http://img52.imageshack.us/img52/2487/spanachint.jpg[/img] Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts