sonieczka 11.12.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Pomóżcie. Jestem niedokształcona technicznie, ale zależy mi na pięknym obrazie w tv. Kończy mi się umowa z Cyfrą + i muszę podjąć decyzję. Z cyfry byłam zadowolona ale namieszał mi znajomy wyśmiewając (przez telefon) obraz w hd który ja oglądam. Twierdzi, że prawdziwe full hd on ogląda w n-ce a to co ja mam w cyfrze to kpina a nie full hd. To ja już nie wiem. Jest jakieś lepsze i gorsze. To za co płaciłam tyle kasy ( w cyfrze za hd się płaci). O co tu chodzi? Mam dobry telewizor plazmowy. Warto zmieniać na N? Zobaczę różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonieczka 11.12.2009 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 To co nikt nie pomoże? Wiem, ze temat mało ważny może, ale muszę coś wybrać, zdecydować, a nie wiem czy warto coś zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.12.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Temat się powtarza bez jednoznacznego wskazania. Jeden z ogólnych wniosków jest taki, że jeśli chodzi o jakość obrazu to najlepsza rzeczywiście jest "N". Ze względu na najnowszą technologię oraz największą ilość programów w HD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cannon 11.12.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Żeby upajać się obrazem FULL HD to trzeba mieć telewizor ,który jest przystosowany do jego odbioru. I nie ma znaczenia czy to cyfra czy n-ka . Mam cyfrę i owy telewizor i jest super. Jedyna różnica to oferta programowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.12.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Żeby upajać się obrazem FULL HD to trzeba mieć telewizor ,który jest przystosowany do jego odbioru. I nie ma znaczenia czy to cyfra czy n-ka . Mam cyfrę i owy telewizor i jest super. Jedyna różnica to oferta programowa. Tak się składa, że na ocenę składu oferty ma też wpływ jakość programów (do których trzeba mieć odpowiedni telewizor) i programó HD najwięcej ma "N", czyli jednak ma znaczenie czy to Cyfra, N-ka, czy Polsat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonieczka 11.12.2009 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 No i ja się "upajałam" obrazem Full HD a tu mi powiedziano, ze Cyfra+ nie ma takich możliwości jak N. I że np. HBO w Cyfrze a w N to jakaś różnica. A więc piękny obraz w National Geographic nie jest tak dobry jak Discovery w N? To z czego to wynika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cannon 11.12.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Zgoda ,że w n-ce jest więcej programów HD . Ale ja lubię Canal + i Planete ,a n-ka tego nie ma. Natomiast przekonywanie ,że hd w n-ce jest lepsze od hd w cyfrze ,jest zwykłą paplaniną marketingową ,no bo jakoś trzeba klientów zdobywać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 11.12.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Pomóżcie. Jestem niedokształcona technicznie, ale zależy mi na pięknym obrazie w tv. Kończy mi się umowa z Cyfrą + i muszę podjąć decyzję. Z cyfry byłam zadowolona ale namieszał mi znajomy wyśmiewając (przez telefon) obraz w hd który ja oglądam. Twierdzi, że prawdziwe full hd on ogląda w n-ce a to co ja mam w cyfrze to kpina a nie full hd. To ja już nie wiem. Jest jakieś lepsze i gorsze. To za co płaciłam tyle kasy ( w cyfrze za hd się płaci). O co tu chodzi? Mam dobry telewizor plazmowy. Warto zmieniać na N? Zobaczę różnicę? właśnie założyli mi N-kę , jest REWELACYJNA,w tej chwili super promocje, mam tv full HD, kable optyczne, i jest widoczna różnica między HD a jej brakiem, miałam Polsat i zrezygnowałam, w N ce więcej programów, fajne bloki tematyczne, wypożyczalnia filmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.12.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Pomóżcie. Jestem niedokształcona technicznie, ale zależy mi na pięknym obrazie w tv. Kończy mi się umowa z Cyfrą + i muszę podjąć decyzję. Z cyfry byłam zadowolona ale namieszał mi znajomy wyśmiewając (przez telefon) obraz w hd który ja oglądam. Twierdzi, że prawdziwe full hd on ogląda w n-ce a to co ja mam w cyfrze to kpina a nie full hd. To ja już nie wiem. Jest jakieś lepsze i gorsze. To za co płaciłam tyle kasy ( w cyfrze za hd się płaci). O co tu chodzi? Mam dobry telewizor plazmowy. Warto zmieniać na N? Zobaczę różnicę? Telewizor telewizorowi nie równy. Różne modele na tym samym sprzęcie będą różnie pracować. Doświadczyłam tego jak testowałam w domu trzy różne telewizory full HD. No i oczywiście ważne jest, czy masz full HD czy HD Ready no i jaki masz tuner. A co do ewentualnej zmiany platformy. Też się przez moment zastanawiałam, ale mam inne preferencje. Poza dobrej jakości obrazem mam swoje ulubione kanały, które oglądam bardzo często i nie ma ich na innych platformach. I to było kryterium, które u mnie zadecydowało. Zastanów się, czy opinia Twojego kolegi megalomana (bo nie sądzę, żeby różnica jakości była naprawdę porażająca) naprawdę jest taka istotna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.12.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 No i ja się "upajałam" obrazem Full HD a tu mi powiedziano, ze Cyfra+ nie ma takich możliwości jak N. I że np. HBO w Cyfrze a w N to jakaś różnica. A więc piękny obraz w National Geographic nie jest tak dobry jak Discovery w N? To z czego to wynika? Chyba z tego, że niektórzy jak się upra na jakąś markę (wy tym wypadku N) to się za nią posiekać dadzą. To chyba jakaś nowa religia jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonieczka 11.12.2009 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Dzięki wszystkim. Mam bardzo dobrą plazmę full hd i tuner z nagrywarką od cyfry+. Zostanę więc chyba przy cyfrze, która mi pasuje, jak się do niej dodzwonię na infolinię A kolega - megaloman? Coś w tym jest. Obejrzałam przed godzinką film na National Geographic HD o chińskich rzekach i zaporach i oniemiałam z zachwytu. Macie rację, najważniejsze, aby oglądać to co się lubi, a oferta programowa cyfry jest dla mnie jednak najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.12.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Jest wiele dobrych plazm, a z róznymi tunerami jedne sobie radzą gorzej inne lepiej. Tekst "mam dobrą plazmę" nic nie mów. Ja sprawdzałam trzy naprawdę dobre telewizory i zdziwiłabyś się jaka była różnica w odbiorze obrazu z satelity. No ale OK. rozumiem, że nie chcesz się chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts