Lgrzechu 11.12.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witam. Od dłuższego czasu szukam wkładu kominkowego z dwoma szybami na przestzał ( vis a vis ). Podstawowe kryteria:-powietrzny-design nowoczesny, prosty bez udziwnień, rzeźbień, itp.,-dwie szyby otwierane na boki ( rezygnuję z unoszenia do góry- bo dodatkowy koszt),-z prawdziwym doprowadzeniem powietrza z zewnątrz , wkład szczelny ( rekuperator),-z efektywnym systemem czystej szyby ( nie tylko na papierze )-szerokość wkładu 600-800 mm.Kupie coś takiego w cenie do 7.000zł ?Może ktoś coś konkretnego doradzić bo juz zwatpiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 11.12.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Takie rzeczy to tylko w erze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 11.12.2009 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Takie rzeczy to tylko w erze ! tak... to ile trzeba dołożyć...skoro sie wypowiadasz to podaj konkretny model spełniajacy podane warunki z ceną. Arysto który spełnia wg danych katalogowych podane wyżej warunki można kupić za 4600zł. Zatem czy kwota ok.7000zł jest taka nierealna za inny sprawdzony wkład jeśli rezygnuje sie z wodotrysków typu unoszone do góry drzwi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 11.12.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 niech się kominakrze wypowiedzą (Forest do tablicy ) ale wydaje mi się że szyby na przestarzał strasznie obniżą temp spalania we wkładzie i bedziesz miał idelany system "czarna szyba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 11.12.2009 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 niech się kominakrze wypowiedzą (Forest do tablicy ) ale wydaje mi się że szyby na przestarzał strasznie obniżą temp spalania we wkładzie i bedziesz miał idelany system "czarna szyba" Plan trochę inny. Po to dwie szyby bym mógł ładować drewno od pomieszczenia gospodarczego ( od frontu salon, z tyłu pomieszczenie wygospodarowane na skład drewna pod szerokimi schodami/klatka schodowa zamknięta drzwiami . Tył kominka może byc od środka przysłonięty szamotem/wermikulitem. W Arysto w tej samej cenie moga na zamówienie zastapić tylną szybę blachą kotłową i dospawać odpowiednie uchwyty pod płytki wermikulitu. Pierwotnie planowałem szamot ale może okazać się za ciężki na ruchome drzwiczki. Myślę że jakoś można przeżyć szamot po bokach i tył w wermikulicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 14.12.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Podnoszę temat, ponieważ muszę wkrótce zdecydować się na jakiś wkład. Czy ktoś może polecić z własnego doświadczenia jakiś inny wkład, powiedzmy do 8.000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 15.12.2009 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Czy ktoś moze wypowiedziec się na temat wkładów kominkowych Firmy ADBAR z Tarnowa http://www.adbar.pl/wklady_na_zamowienie.htmlmają w ofercie 80 vis a visNa Allegro wystawia sie tez inna firma PAMA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts