moslamawe 11.12.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 witamnie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam ten post ale jestem pierwszy raz na forum i nie bardzo moge sie połapac co i gdzie mam pytanie ,zamierzam kupić dom w stanie surowym zamkniętym z doprowadzoną woda , pradem i gazem do budynku ,Dom został wybudowany w m1995 roku jednak w 2000 zostały przerwane prace na ponad 2 lata dlatego właściciel wystapił o ponowne pozwolenie na budowę w tym roku , pozwolenie takie dostał w listopadzie ale nie ma i nie miał nigdy dziennika budowy , czy w takim wypadku ja jako kupujący nie wpakuje sie w wielki problem ? czy on musi załozyć ten dziennik i szukac teraz tej firmy która mu budowała aby dokonała wpisów przed sprzedaniem mi nieruchomości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 12.12.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 muszisz po zakupie zrób ekspertyzę stanu technicznego (ceny bardzo różne , najpierw się zapytaj ile biorą za to w twoim regionie)i wystapić o nowe pozwolenie na budowę na siebie. Negocjuj za to niższą cene za dom. Wyprowadzenie wszystkich papierow może potrwać nawet pół roku, pod waruniekmoczywiście że dom jest w dobrym stanie technicznym, jak się nie znasz przyprować kogoś zaufanego, nie żałuj na to kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moslamawe 13.12.2009 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 bardzo dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts