Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie są projety dla rodzin 2+3 ??

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To jeszcze ja dorzucę 2 grosze: My jesteśme w wersji 2+prawie 2 ;), a jeszcze pewnie nie powiedzieliśmy ostatniego słowa ;) ;) Działkę mamy z wjazdem od południowego zachodu, a domek chieliśmy parterowy... I w końcu znaleźlismy :D: Karol 2 (http://www.domdlacidbie.com.pl). Fakt, że garaż trzeba budować wolnostojący, ale może być za to blisko bramy i z solidnym zapleczem gospodarczym na narzędzia ogrodnicze i rowery :)

Witajcie!!!Jak się cieszę,że natknęlam się na ten wątek. U nas podobnie,trójeczka,no i chcialabym jeszcze jeden pokoik goscinny...

Podobają mi się dwa projekty:

http://www.mtmstyl.com.pl/projekty.asp?id=372

trochę w nim za dużo łazienek,ale mozna coś w zamian wykombinować

http://www.wm.com.pl/katalog/domy/W11.html

bryła przypomina owczarnię mojego wuja :lol: ale wnetrze dla mnie super.

Chodzi mi o to,żeby sypialnia rodziców była trochę odseparowana i posiadała własną ,choćby malutką łazienkę.

chciałam zapytać jak rowiązujecie sprawę pokojów.czy każdemu dziecku po pokoiku/U nas dwie córki starsze sa w zbliżonym wieku(2 lata).Teraz są malutkie,ale nie budujemy jeszcze,myslę,że nam to kilka lat zajmie... :cry: myslałam o wspólnym pokoju dla nich.A jak jest u Was?

Pozdrawiam,nata

:D Hej, Nata :D

U mnie będzie po pokoiku, małym, ale osobno, różnice płci i wieku (12,7,5) narzucają już dla zdrowia psychicznego pomieszczenia oddzielne, choć na 2 godziny.Odrobianie lekcji, czy spokojna rozmowa z kolegą, swój świat klocków czy lalek, którego nikt nie rusza...Ale jak będzie to nie wiem, bo teraz choć się czubią to co chwila szukają jednak swojego towarzystwa. Za to konieczny wydaje mi się wspólny większy zaułek np. korytarza robiący za pokoik rodzinny, bawialnię. :wink:

pozdrawiam :D

szukam projektu domu dla nas... nas interesuje niewielki dom, tani w budowie i z garażem w bryle. Czy cztery sypialnie to tak wiele ??? Znalazłam jeden
Parę linków dałam ci w wątku Dom dla 2+3 założonym przez ciebie siedem minut wcześniej niż ten :wink: Szkoda, że nie ustosunkowałaś się do tych propozycji.

Ale, żeby już tam nie wracać, to się powtórzę:

Morfeusz

Bolero

Dom na łące

Dom pod jemiołą

Dom pod lasem

AD-5

AD-19

AD-56

GLX-9

SP-1003

SP-1215

SP-1219

LMP 53

i jeszcze sporo innych z różnych pracowni projektowych :D

trójka dziecie w zbliżonym wieku - raczej niezbędne są 3 łazienki
Gruba przesada

Dom jest też jak na moje skromne możliwości stanowczo za duży
To tym bardziej nie robiłabym 3 łazienek. Wolałabym jeden pokój więcej.

Nata76 mam 2 synów.Różnica wieku 2lata i 4 miesiące, teraz już młodzież ale tak różne mają charaktery, że nie wyobrażam sobie żeby mieszkali razem. Gdy starszy miał 9 lat rozdzieliliśmy ich. Też musisz brać pod uwagę że dziewczynki nie będą się z sobą zgadzały albo tak jak u mnie jeden bałaganiarz a drugi lubi porządek.

Witajcie,bardzo dziękuję za odpowiedzi. Ewuni za podanie linków. Rzeczywiście każdy powienien miec po pokoiku,macie racje.

Przejrzałam podane linki do projektów,bardzo ciekawe domki.

My jednak szukamy domu BEZ BARIER,czyli koniecznie parterowy.......

No i ,juz pisałam w innym wątku,niedrogiego w budowie.ale spełniającego wymagania dużej rodzinki (i notoryucznych gości :-? -w postaci teścowej,która przyjezdza na miesiąc :wink: ).

A co myslicie o podanych przeze mnie projekatch?

pozdrawiam,nata

:D Witajcie z uśmiechami na dzisiejszy piękny dzień...

Nata,dom z mtmstyl nie wyświetla się, podaj jego nazwę..

Natomiast drugi jest extra, prosty i przestronny. Zdaj się na swoją, męża i dzieci intuicję, a dokonasz świetnego wyboru...

Chcę podać Ci jeszcze to co zwróciło moją uwagę z parterowych...ale za chwilę

:wink: Pozdrawiam , pa :D

Oj, Nata, projekt Rozłogi jest ślicznyyyy...

Ja mam bzika na punkcie dużych okien, promieni słońca w nich tańczących, no i gościnności tzn., że jak wchodzisz do domu, to tu od razu duży okrągły stół a nad nim wielka piękna lampa...., a w tle kominek...Nie wiem jaka ikonka to rozmarzenie, ale taki stan teraz mam...

I Ty w rozłogach tak masz.... :wink: :D :D

P.S. co do mnie to pisałam trochę wyżej -( pkt. 1) , pa

• 7 months później...

No i doczekaliśmy się tego wątku w formie drukowanej :wink: !!!

Właśnie kupiłam nowego Muratora i proszę!!! Moje słowa na stronie 90 !!!

A więc chwalę się: mamy projekt biura Archipelag, SALOME

http://archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=409&CanBack=1

Domek niewielki; kosztorys: 156 000 zł;

Po rozmowie z architektem wiemy, że ściankę kolankową nad garażem da się podnieść i już nasz najstarszy "zaklepał" tam sobie pokój, dwa pokoje od strony ogrodu mamy zamiar przeznaczyć dla nas, robiąc tam WŁASNĄ ( nareszcie!!!) łazienkę i WŁASNĄ sypialnię (nareszcie !!!), jest też garaż w bryle marzenie mojego ukochanego :roll: , żeby nie musieć zimą ganiać po dworze, tylko po to, aby wsiąść do samochodu, no i to koszmarne odśnieżanie szyb :lol:

Teraz już "tylko" mieć pieniądze i można budować!!!

Do Zainteresowanych: pilnie śledziłam NASZ temat, jako Gość :-? nie zauważyłam, że samoczynnie się nie loguje :oops:

Wszystkie linki podane w wątku sprawdziłam i bardzo za nie dziękuję !!!

Pozdrawiam serdecznie !!!

Nezia

Fajnie, że jest nas troszeczkę z trójka dzieciaków :-)

My wybralismy "dom na polanie":

http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m3f01904325f9f&intra=73ad0c16c24d7e6b5d2d595c708c9099&crc=bf5ceed9d457639bfb24532e9124e570&lang=pl

Komplikacji było sporo: liczna rodzinka, pracownia - musi być, działka z wystawą i wjazdem południowym :-). A nie chcieliśmy olbrzymiego domiszcza

Pozdrawiam wszystkie większe rodziny

BabaB