trach 22.10.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 KvM Rozpiętość stropu wydaje mi się dość duża - sufit będzie podwieszony do dźwigarków kratowych? Żeby się nie okazało, że wskoczą ci jakieś dodatkowe słupy, stopy, itp. Nie wiem też, czy wszystkie ściany w środku będą miały po 12 cm, jak liczysz - a gdzie ściany kominowe? Pamiętaj, że architektura-architekturą, ale jest i konstrukcja, z którą architektura jest powiązana a czasem musi przed nią ustąpić jeśli koszty mają pozostać na akceptowalnym poziomie. Andrzej (Trach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 22.10.2004 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Nie ma ścian kominowych, bo nie planuję kominów... Co do konstrukcji. Z tego co się dowiadywałem da się jeszcze taką rozpiętość wiązarów kratowych zrobić bez podpierania. Ten etap (konstrukcja, architektura) niewątpliwie jest jeszcz przede mną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Węgrzyn 23.10.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2004 My wybraliśmy Bolero3 z MTM Styl. Na dole salon z kuchnia, jadalnią i gabinetem, na półpiętrze nad garażem pokój i na poddaszu 3 sypialnie. W sam raz dla pięciu a nawet większej ilości osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata76 12.02.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Kvm, jestem Twoją fanką!!!! Podnosze wątek. Jestem bardzo ciekawa jak tam przemyslenia.Piątka-a jak u Was budowa???????Kvm, mamy podobne parametry rodzinne. Zainteresował mnie Twój projekt. Przeglądam go, zastanawiam się, czy dopuszczalne w nim byłoby przeniesienie kuchni tam,gdzie jest Wasza sypialnia? Wtedy sypialnia przechodzi do pokoju intymnego. No i można by pokombinować wtedy z bawialnią.Pozdrawiam i bardzo czekam na kolejne update.A czy mógłbyś zerknąc na projekt W11(link powyżej). MA wieksza powierzchnie,ale możnaby jakieś wariacje zrobić. Czy planujesz płaski dach?Pozdrawiam,nata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata76 16.02.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Podnosze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 16.02.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Hej! Zerknij na ten projekt - wersja dla 2+3 + gabinety.... http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=432 ps - nie wiem jak TY ale wg mnie dla rodziny 2+3 trzy sypialnie to za mało pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 28.01.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Hej! Zerknij na ten projekt - wersja dla 2+3 + gabinety.... http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=432 ps - nie wiem jak TY ale wg mnie dla rodziny 2+3 trzy sypialnie to za mało pozdrawiam popieram, a przy tym ta Seweryna ma b. rozbudowany - czytaj drogi dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najsk 06.02.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 U mnie tez rodzinka 2+3. Wybierając projekt starałam się by każda z córek miała podobny pokój, tak żeby nie było żadnych kłótni . Po wielu poszukiwaniach udało mi sie znaleźć projekt, który w znacznym stopniu spełnia nasze oczekiwania. Jest to projekt Z18LGL2 w(FR bk) z pracowni STUDIO Z500. Dom ma 218 m2 powierzchni użytkowej ( z garażem w bryle) + 51 m2 piwnicy. Nie obyło się jednak bez zmian. Na parterze powiększyliśmy salon (kosztem planowanego tarasu narożnego) i to dopiero po wylaniu płyty, gdyż na papierze nie wydawał nam się taki mały, jak wyszedł w rzeczywistości. Powiekszyliśmy także WC (zmniejszając spiżarkę), tak by zmieściła sie kabina prysznicowa. Przenieśliśmy też kominek ze ściany zewnętrznej na ścianę wewnętrzną ( w oryginale miał to być kominek dwustronny z grillem na tarasie). Ponieważ doprojektowaliśmy piwnicę , mogliśmy przenieść do niej pomieszczenie gospodarcze . W ten sposób powiększył nam się wiatrołap.Na parterze oprócz kuchni, jadalni ,salonu i łazienki , jest jeszcze gabinet, który ma pełnić rolę pokoju gościnnego.Nad garażem, niejako na półpiętrze znajduje się nasza sypialnia z garderobą i niewielki pokoik telewizyjny (otwarty, stanowiący powiększenie klatki schodowej). Natomiast 3 pokoje dziecięce znajdują się na piętrze(po przeciwnej stronie od schodów).Taki układ sprawia, że dzieci są blisko nas , a mimo to nasza sypialnia jest nieco na uboczu. Każdy z pokoi dzieci ma garderobę i balkon. Oprócz nich jest tam także łazienka rodzinna. W piwnicy umieściliśmy pralnię z suszarnią, kotłownię , zimną spiżarnię oraz siłownię. Projekt gotowy zakupiony w pracowni zawierał sporo błędów technicznych, niezauważalnych dla laika.Na szczęście fachowcy zajmujący się jego adaptacją i budową wychwycili je i poprawili. W chwili obecnej ( dom z oknami, elektryką, hydrauliką, wylewkami i tynkami wewnętrznymi) jesteśmy zadowoleni z układu pomieszczeń. Mamy nadzieję, że tak zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 23.03.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Nasz domek jest przeznaczony dla nas + dwójki dzieci + babci. Mąż dodatkowo zażyczył sobie pracowni, która ewentualnie za jakioś czas może posłużyć za pokój dla jeszcze jednego dziecka . Jest dośc duży, ale bez przesady - to Dorotka II z pracowni Dom na 5. Wprowadzamy parę zmian, usuwamy np. balkony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 27.03.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Nasz domek jak najbardziej dla 2+3, na gorze 3 sypialnie ogromna łazienka a na dole salon kuchnia wc w holu i sypialnia z własna łazienkaProjekt NEPTUN z DOMUSAjakby co zapraszam na forum ''NEPTUN Z PRACOWNI DOMUS'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 02.04.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam Podtrzymuję wątek 2+3. Fakt jest taki, że projektów domów parterowych bez poddasza użytkowego jest tak niewiele, ze można je policzyć na palcach jednej ręki Pozdrawiam P.S. Chodzi oczywiście o 4 sypialnie+ salon i np. garaż dwustanowiskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 21.05.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Też jest nas pięcioro, ale szukaliśmy domu z poddaszem użytkowym. Działka - na domiar złego z wjazdem od południa. A prócz 4 sypialni normalnych rozmiarów (tzn. wg naszych założeń nie mniejszych niż 11m2) chcieliśmy jeszcze koniecznie pokój gościnny/ pracownię, bo przerabiałam mieszkanie w wielkim domu, w którym - z braku odpowiedniego pomieszczenia - nie było gdzie przecnocować choćby jednej osoby... Polecam projekty p. Dziewiątkowskiej (Murator). Wiele domów ma 4 sypialnie+gabinet, dwie lub trzy łazienki, a do tego schowki i garderoby - niezbędne przy tak licznej rodzinie. My zdecydowaliśmy się na "Dom z obrazka", bo prócz innych zalet ma salon od strony południowej i tani w budowie dach Nie podoba nam się tylko podział poddasza, bo jedna z sypialni dziecięcych ma tylko 9m2 - za to druga ponad 20 (!) ale chcemy to zmienić w ramach adaptacji. Pozdrawiamy rodziny wielodzietne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 22.05.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 mój też jak narazie się sprawdza w realu pewne zmiany też poczynilismy.. docelowo dla 2+3+1+... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaKas 27.05.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Hej,Zerknij na http://projekty.wm.com.pl/projekty-domow/projekty/projekt-domu-036-signumhttp://projekty.wm.com.pl/projekty-domow/projekty/projekt-domu-032-avis Jak już ktoś napisał na początku wątku moim zdaniem proste domy z WM Pracowni Projektowania Miasta nie mają sobie równych, a prosty dach i bryła =tania budowa, ale zależy co kto lubi:) Pozdrawiam rodziny 2+3 i wiecej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jordim 27.05.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Też długo szukałem takie domku - zobacz na projekt Dominanta - KORALGOL lub KORALGOL II. Przy delikatnych przeróbkach chyba nada się też dla domu z wjazdem od południa.PozdrJordim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gieroma 05.10.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam Podtrzymuję wątek 2+3. Fakt jest taki, że projektów domów parterowych bez poddasza użytkowego jest tak niewiele, ze można je policzyć na palcach jednej ręki Pozdrawiam P.S. Chodzi oczywiście o 4 sypialnie+ salon i np. garaż dwustanowiskowy No własnie, też takiego szukamy i na razie nic. A Ty znalazłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts