Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do: Living 110 v1 drewniany

olli03

Recommended Posts

Przede wszystkim gratuluję zakończenia budowy :)

Piękny ten wasz domek, tak udało się go Wam wykończyć w środku, że daje wrażenie przestronności. I kuchnia, choć nie do końca w moich kolorach jest zgodna z tym czego będę szukała w swojej.

Napiszcie jak się mieszka bez wiatrołapu, bo to mi najbardziej zawraca głowę. Działka wokół rozkopana, piasek a do domku trzeba wchodzić...

Pozdrawiam i życzę radości z mieszkania

Napiszcie jak się mieszka bez wiatrołapu, bo to mi najbardziej zawraca głowę. Działka wokół rozkopana, piasek a do domku trzeba wchodzić...

gdy jest blotko (a u nas to jest gliniaste błotko) to wnosimy je jakieś 2 metry do domu, na razie co prawda jeszcze cały czas wykańczamy więc obsesyjnie nie sprzątam. ale później to może być niezłe wyzwanie:)

Oli, moje gratulacje..... szybka decyzja, szybka budowa i.......domek stoi ......nie tak jak u nas przy murowanym i powoli wykańczanym domku... :-) AAAA i gratulacje umiejetności iscie męskich ... kładzenie płytek, to nie lada sztuka....:-)

Pozdrawiam

Nina

dzięki Wam za miłe słowa, będe wrzucała na bieżąco nowe zdjęcia- górna łazienka już prawie gotowa:)

• 3 weeks później...

Olli i jak łazienka ?

Możecie napisać ile dokładnie czasu upłynęło od postawienia domku do czasu kiedy mogliście zacząć go wykańczać? Nam nasza budowa przesunęła się na 18 października :( Ale na szczęście data zaklepana. Chcieliśmy się przenieść do końca roku, ale w takich okolicznościach to pewnie odpadnie. Eh , smutno mi.

Wy wklejcie jakieś fotki, tak pięknie Wasz domek wygląda.

Olli i jak łazienka ?

Możecie napisać ile dokładnie czasu upłynęło od postawienia domku do czasu kiedy mogliście zacząć go wykańczać? Nam nasza budowa przesunęła się na 18 października :( Ale na szczęście data zaklepana. Chcieliśmy się przenieść do końca roku, ale w takich okolicznościach to pewnie odpadnie. Eh , smutno mi.

Wy wklejcie jakieś fotki, tak pięknie Wasz domek wygląda.

pod koniec kwietnia przyjechał dom. pod koniec maja oddali go nam protokolarnie. i my z miesiąc się tam bawiliśmy w wykończenia, które tak naprawdę trwają do dziś:) no ale mieszkamy. łazienkę dam za kilka dni, bo nie mam przy sobie zdjęć. a tam u nas nie ma neta.

co do Waszego poślizgu, to nasz tak całościowo to wyniósł pól roku, chciałam na święta, a wyszło na wakacje. no ale wyszło.

• 2 weeks później...

Ależ ta wasza łazienka pięknie wyszła. Wygląda na dużą - gratuluję. A te kamyki - podziwam za cierpliwość i pomysł.

U nas wanna będzie pod oknem, a po lewej stronie od wejścia kabina - 90 , bo trochę przesuneliśmy drzwi.

A co myślicie o materacu w sypialni, będziecie z czasem kupować łóżko, czy zostanie tak jak jest? Bo teraz to w sumie najlepiej wygląda. My zrobiliśmy zamiast tych okienek jedno dachowe. Będziemy się musieli nauczyć spać przy bębnieniu deszczu :)

A kocury - miodzio. Ten rudzielec nakrapiany to ma dosyć oryginalne umaszczenie.

Ola, po raz kolejny moje gratulacje....za pomyslowość i wykonanie kamyków, łazienka nabrała innego wymiaru.........Naprawdę, jak czytam sobie po raz wtóry Twój dziennik to błyskawiczne działanie jest oszałamiajace:jawdrop: ..........Kwiecień początek a sierpień juz mieszkacie......:eek:

Dzisiaj najprawdopodobniej będę przejeżdżała obok Twojego domku a niedaleko dalej bede piła kawkę na tarasie u kolezanki...:)

Pozdrawiam

Nina

A co myślicie o materacu w sypialni, będziecie z czasem kupować łóżko, czy zostanie tak jak jest? Bo teraz to w sumie najlepiej wygląda. My zrobiliśmy zamiast tych okienek jedno dachowe. Będziemy się musieli nauczyć spać przy bębnieniu deszczu :)

.

chcemy łóżko kupić, ale zachowaliśmy kolejność podyktowaną finansami- najpierw materac, aby można bylo już spać:) a łóżko przy okazji. kupimy jakieś, marzę o takim kutym.

małe okienka wyglądają rzeczywiście ciekawie, ale nie mam pojęcia co będę musiała zrobić, zeby je umyć.

No ja wiem, że na łóżko przyjdzie czas, odpowiedni czas :) Sama mam tylko materac chyba już ze trzy lata. Mi chodziło bardziej o to jak postawicie to łóżko jak już będziecie je mieli, bo jeżeli postawicie w tym miejscu co materac, to zasłonicie okienka. I właśnie ze względu na to my zdecydowaliśmy się zamienić te okienka na jedno dachowe nad ew. łóżkiem właśnie.

• 3 months później...

Witam

Jak udało mi się doczytać również macie problemy z wentylacją (mamy ten sam domek) jak udało wam się wynegocjować kominki obrotowe nam strasznie wieje w domku ale usłyszeliśmy tylko że mamy sobie zamontować wentylatorki sami (może płaciliście za wymianę ) najgorzej jest w kuchni oraz w łazience na parterze a do tego cieknie nam z tych kratek - podobno różnica temperatur (łazienki) proszę o odpowiedz gdyż mamy już tego dosyć cały czas tylko przeciągi proszę o odpowiedz na e-mail [email protected]

Pozdrawiamy

K.K.M. Bratowscy

• 1 year później...