plebus 11.12.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witam, mam pytanie do użytkownikow i znawców tematu. Bardzo podobaja nam się i bardzo pasują do wnetrza szklane zlewozmywaki. Boję sie natomiast o ich praktyczną stronę. Wiem, że sa wykonane ze szkla hartowanego, ale czy istnieje prowdopodobieństwo pękniecia takiego szkła pod wplywem temperatury, jaką wytrzymalosc maja takie zlewy jeśli coś komuś wypadnie z rąk. Ma moze ktoś dowświadczenie z takimi zlewami kuchennymi? Ceny ich są bardzo wysokie i nie chcielibysmy zeby to była "jednorazówka", a bardzo zależy nam na czysto czarnym zlewie. Np. firmy: franke crystal lub crystalonhttp://www.franke.pl/franke-50380-cyv-611.html Pozdrawiam,K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.12.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Jeśli chodzi Ci o ceramiczny, to tu: http://forum.muratordom.pl/zlew-ceramiczny-jednokomorowy-bez-ociekacza,t156898.htm http://forum.muratordom.pl/blat-drewniany-w-kuchni-a-zlew-ceramiczny,t102928.htm http://forum.muratordom.pl/zlewozmywak-podwieszany-opinie,t142675.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuance 12.12.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Witam, mam pytanie do użytkownikow i znawców tematu. Bardzo podobaja nam się i bardzo pasują do wnetrza szklane zlewozmywaki. Boję sie natomiast o ich praktyczną stronę. Wiem, że sa wykonane ze szkla hartowanego, ale czy istnieje prowdopodobieństwo pękniecia takiego szkła pod wplywem temperatury, jaką wytrzymalosc maja takie zlewy jeśli coś komuś wypadnie z rąk. Ma moze ktoś dowświadczenie z takimi zlewami kuchennymi? Ceny ich są bardzo wysokie i nie chcielibysmy zeby to była "jednorazówka", a bardzo zależy nam na czysto czarnym zlewie. Np. firmy: franke crystal lub crystalon http://www.franke.pl/franke-50380-cyv-611.html Pozdrawiam, K. Cacko!! Pewnie cena adekwatna do produktu? Jak bym wspomniała jeszcze mężowi o czymś takim chyba dostałby zawału i tak uważa, że nieźle wymyślam, ale ten zlew robi wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuance 12.12.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Witam, mam pytanie do użytkownikow i znawców tematu. Bardzo podobaja nam się i bardzo pasują do wnetrza szklane zlewozmywaki. Boję sie natomiast o ich praktyczną stronę. Wiem, że sa wykonane ze szkla hartowanego, ale czy istnieje prowdopodobieństwo pękniecia takiego szkła pod wplywem temperatury, jaką wytrzymalosc maja takie zlewy jeśli coś komuś wypadnie z rąk. Ma moze ktoś dowświadczenie z takimi zlewami kuchennymi? Ceny ich są bardzo wysokie i nie chcielibysmy zeby to była "jednorazówka", a bardzo zależy nam na czysto czarnym zlewie. Np. firmy: franke crystal lub crystalon http://www.franke.pl/franke-50380-cyv-611.html Pozdrawiam, K. Cacko!! Pewnie cena adekwatna do produktu? Jak bym wspomniała jeszcze mężowi o czymś takim chyba dostałby zawału i tak uważa, że nieźle wymyślam, ale ten zlew robi wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plebus 12.12.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 No wlasnie cacko:) Zakochałam sie od pierwszego wejrzenia. Mój maz tez powiedział, ze wymysly, ale jak sie przyjrzał to sam zachorował. Szkoda tylko, ze niewielu jest uzytkownikow i znawcow tematu jak sie takie cudo sprawuje... A koszt Franke to 3000 sam zlew i dochodza jakies akcesoria, crystalon droższy jest, ale sa wersje 1,5 i 2 komorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuance 12.12.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 No wlasnie cacko:) Zakochałam sie od pierwszego wejrzenia. Mój maz tez powiedział, ze wymysly, ale jak sie przyjrzał to sam zachorował. Szkoda tylko, ze niewielu jest uzytkownikow i znawcow tematu jak sie takie cudo sprawuje... A koszt Franke to 3000 sam zlew i dochodza jakies akcesoria, crystalon droższy jest, ale sa wersje 1,5 i 2 komorowe Muszę w takim razie pokazać zdjęcie swojemu mężowi, może też podziała Chociaż mój małżonek jest przesadnie praktyczny i jego "dizajnerskie" pomysły nie bawią, ale kto wie. Zlew jest wyjątkowy, tylko nigdy nie widziałam jeszcze takiego "na żywo", muszę nadrobić zaległości. A co do parametrów technicznych to za te pieniążki powinien to być ideał... niemniej jednak przydałaby się opinia jakiegoś użytkownika tego cudeńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plebus 12.12.2009 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Jako, że też jestem z miasta, które nigdy nie zatonie sprawdzilam liste dystrybutorów Pyramis na ich stronie i chyba na brukową sie wybiorę podejrzeć, co mają. Ceny co prawda tej firmy mnie zabijaja, ale jak ze wszystkim - na ich stroni cena za zlew 1 komora z ociekaczem ok 4000 na allegro niecałe 3.000. Jeszcze musze znaleźc dystrybutorów franke. jak nie to bede szukala greanitowego jakoegos. Na oku mam zlew Teka Aura 60: http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001833&categoria=CA-0000008&idioma=pl&backto=Zlewozmywaki&nameProd=AURA%2060%20B-TG&nameCat=Zlewozmywaki Tyle, że to grafit, a mi zalezy na czarnym, czysto czarnym zlewie. I cena nie zabija juz tak bardzo - ok 1500pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.12.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 No wlasnie cacko:) Zakochałam sie od pierwszego wejrzenia. Mój maz tez powiedział, ze wymysly, ale jak sie przyjrzał to sam zachorował. Szkoda tylko, ze niewielu jest uzytkownikow i znawcow tematu jak sie takie cudo sprawuje... A koszt Franke to 3000 sam zlew i dochodza jakies akcesoria, crystalon droższy jest, ale sa wersje 1,5 i 2 komorowe Muszę w takim razie pokazać zdjęcie swojemu mężowi, może też podziała Chociaż mój małżonek jest przesadnie praktyczny i jego "dizajnerskie" pomysły nie bawią, ale kto wie. Zlew jest wyjątkowy, tylko nigdy nie widziałam jeszcze takiego "na żywo", muszę nadrobić zaległości. A co do parametrów technicznych to za te pieniążki powinien to być ideał... niemniej jednak przydałaby się opinia jakiegoś użytkownika tego cudeńka. W dwóch podanych wątkach są osoby, które taki zlew posiadają, możesz do nich napisać i zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plebus 12.12.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Jesli o Teke chodzi, to juz czytalam. Chyba wszystkie wątki o zlewach, ale nic o szklanych nie znalazłam:( Będe miala płytę indujcyjną, nad nia okap też z czarnego szkla i obok wlasnie zlew. Wiec najladniej byloby z czanrego szkła własnie. Chyba, że w koncu się zdenerwuje i pomyślę nad zlewem robionym z kamienia, z ktorego będzie blat. Tak zeby ten zlew sie nie wyróżniał tak strasznie. Teka jest grafitowa, ciemna ale nie czarna i nie jeste jednolita, ma w sobie jakies maleńkie drobinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.12.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Jesli o Teke chodzi, to juz czytalam. Chyba wszystkie wątki o zlewach, ale nic o szklanych nie znalazłam:( Będe miala płytę indujcyjną, nad nia okap też z czarnego szkla i obok wlasnie zlew. Wiec najladniej byloby z czanrego szkła własnie. Chyba, że w koncu się zdenerwuje i pomyślę nad zlewem robionym z kamienia, z ktorego będzie blat. Tak zeby ten zlew sie nie wyróżniał tak strasznie. Teka jest grafitowa, ciemna ale nie czarna i nie jeste jednolita, ma w sobie jakies maleńkie drobinki. Dzięki Cieszynianka, przejrze wszystkie jeszcze raz. Musialam przeoczyć... To ja pomieszałam ceramiczne ze szklanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plebus 12.12.2009 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Ale wiesz co, wkleje moje pytanie do tych watków, może cos ktoś .. Pozdrawiam, Kasia Wklejam zdjecie cudenka;) http://img340.imageshack.us/img340/3561/crystal1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka.Cyganka 12.12.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Albo ja cos zle patrze albo tobie sie pokrecilo - przeciez ten zlew z linku jest stalowy! wiec dlaczego piszesz o szklanym , i to w trzech watkach jednoczesnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 13.12.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Dobrze patrzysz, też mnie to zastanawia W linku jest najzwyklejszy zlew stalowy, co napisane jest jak wół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plebus 13.12.2009 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Albo ja cos zle patrze albo tobie sie pokrecilo - przeciez ten zlew z linku jest stalowy! wiec dlaczego piszesz o szklanym , i to w trzech watkach jednoczesnie??? Ciężko się domyslić, że chodzi o ociekacz razem z komorą tworzące zlewozmywak... A na trzech jednocześnie, bo kto pyta nie błądzi http://img29.imageshack.us/img29/7862/crystalon.jpg A to pod podanym przez mnie linkiem: http://img51.imageshack.us/img51/9133/komoraszklana.jpg Wyraźnie napisane szkło hartowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 13.12.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Szkło hartowane to tylko ociekacz - zlewozmywak dalej jest najzwyklejszy stalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plebus 13.12.2009 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Szkło hartowane to tylko ociekacz - zlewozmywak dalej jest najzwyklejszy stalowy To extra, powiedz mi w takim razie czy masz doswiadczenie ze szklanym ociekaczem? Czy jakbym napisala zlewozmywak wykonany ze szkla hartowanego, to cokolwiek by to zmieniło? Chyba nie, bo na stronie jednego producenta napisany jest material wykonania: stal szlachetna, szklo hartowane i sie nie rozdrabniaja na ociekacze i komory. Dla chcacego nic trudnego, a niektorzy powinni byc politykami i czepiać się kazdego wychwyconego słówka, nie patrząc na całoksztalt wypowiedzi, z ktorej jasno wynika o co chodzi... Święta się zbliżaja, a w ludziach zero życzliwości P.S. Na marginesie wpisz w google szklany ociekacz zobaczysz, że wyskoczy Ci zlew szklany mimo, że jak piszesz to zlew ze stali szlachetnej ze szklanym ociekaczem. Na ceneo i innych tez figuruje pod pojeciem szklany zlew, wiec nie wiem po co ta dyskusja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 13.12.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Nie chcę się kłócić, po prostu tytuł wątku jest mylący Rozumiem, że jest to wynik zabiegów marketingowych producenta, ale z pierwszego podanego przez Ciebie linku nie wynika nic poza tym, że zlew jest stalowy i ma szklane wyposażenie Jak dla mnie właśnie podstawową wadą tego zlewu jest to, że jest stalowy Mimo wszystko... a ja nie lubię... Szklany byłby dla mnie o wiele bardziej interesujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuance 13.12.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Nie chcę się kłócić, po prostu tytuł wątku jest mylący Rozumiem, że jest to wynik zabiegów marketingowych producenta, ale z pierwszego podanego przez Ciebie linku nie wynika nic poza tym, że zlew jest stalowy i ma szklane wyposażenie Jak dla mnie właśnie podstawową wadą tego zlewu jest to, że jest stalowy Mimo wszystko... a ja nie lubię... Szklany byłby dla mnie o wiele bardziej interesujący Szkalny zlew to rzeczywiście byłoby coś. Przeszukałam pół internetu, ale całkiem szklanego nie znalazłam. Jedynie na zdjęciu z jakiejś aranżacji widziałam całkiem przezroczysty zlew (jak ze szkła) ale wcale nie było to urokliwe (widać wszystkie "rurska" i podłączenia). Natomiast pod linkami zlewów szklanych wyskoczyło mi mnóstwo ceramicznych. Chyba na naszym rynku nie ma po prostu dostępnych takich zlewów (może na zamówienie?). Mimo wszystko podoba mi się ten zlew z wątku i tu moje pytanie, dlaczego piszesz, że nie chciałabyś stalowego (stal szlachetna) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 13.12.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Nie chcę się kłócić, po prostu tytuł wątku jest mylący Rozumiem, że jest to wynik zabiegów marketingowych producenta, ale z pierwszego podanego przez Ciebie linku nie wynika nic poza tym, że zlew jest stalowy i ma szklane wyposażenie Jak dla mnie właśnie podstawową wadą tego zlewu jest to, że jest stalowy Mimo wszystko... a ja nie lubię... Szklany byłby dla mnie o wiele bardziej interesujący Szkalny zlew to rzeczywiście byłoby coś. Przeszukałam pół internetu, ale całkiem szklanego nie znalazłam. Jedynie na zdjęciu z jakiejś aranżacji widziałam całkiem przezroczysty zlew (jak ze szkła) ale wcale nie było to urokliwe (widać wszystkie "rurska" i podłączenia). Natomiast pod linkami zlewów szklanych wyskoczyło mi mnóstwo ceramicznych. Chyba na naszym rynku nie ma po prostu dostępnych takich zlewów (może na zamówienie?). Mimo wszystko podoba mi się ten zlew z wątku i tu moje pytanie, dlaczego piszesz, że nie chciałabyś stalowego (stal szlachetna) ? Nie lubię, bo się rysują, zachodzą kamieniem i trzeba je non-stop pucować i wycierać do sucha, żeby jakoś wyglądały Teraz mam właśnie ceramiczny i sobie chwalę, myślę, że pasowałby mi też jakiś z fragranitu czy podobnych kompozytów, ale stalowego nigdy więcej Dlatego zainteresowałam się szklanym, bo nie słyszałam o takowym wcześniej, a tu buuu, rozczarowanie Ale to zależy, co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuance 13.12.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Nie chcę się kłócić, po prostu tytuł wątku jest mylący Rozumiem, że jest to wynik zabiegów marketingowych producenta, ale z pierwszego podanego przez Ciebie linku nie wynika nic poza tym, że zlew jest stalowy i ma szklane wyposażenie Jak dla mnie właśnie podstawową wadą tego zlewu jest to, że jest stalowy Mimo wszystko... a ja nie lubię... Szklany byłby dla mnie o wiele bardziej interesujący Szkalny zlew to rzeczywiście byłoby coś. Przeszukałam pół internetu, ale całkiem szklanego nie znalazłam. Jedynie na zdjęciu z jakiejś aranżacji widziałam całkiem przezroczysty zlew (jak ze szkła) ale wcale nie było to urokliwe (widać wszystkie "rurska" i podłączenia). Natomiast pod linkami zlewów szklanych wyskoczyło mi mnóstwo ceramicznych. Chyba na naszym rynku nie ma po prostu dostępnych takich zlewów (może na zamówienie?). Mimo wszystko podoba mi się ten zlew z wątku i tu moje pytanie, dlaczego piszesz, że nie chciałabyś stalowego (stal szlachetna) ? Nie lubię, bo się rysują, zachodzą kamieniem i trzeba je non-stop pucować i wycierać do sucha, żeby jakoś wyglądały Teraz mam właśnie ceramiczny i sobie chwalę, myślę, że pasowałby mi też jakiś z fragranitu czy podobnych kompozytów, ale stalowego nigdy więcej Dlatego zainteresowałam się szklanym, bo nie słyszałam o takowym wcześniej, a tu buuu, rozczarowanie Ale to zależy, co kto lubi O tym nie pomyślałam, niestety do tej pory nie miałam mozliwości użytkowania zlewu stalowego. I jak zwykle sprawa rozbija się o to co ładne, a co praktyczne... U mnie kwestia zlewu ciągle do przemyślenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts