zientas 12.12.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Witamwczoraj oglądałem dom z czegoś co przypominało protherm, ściany miały zaprawę tylko na dole i na górze każdej warstwy a nie pionowo między poszczególnymi pustakami. Pustaki te miały pióro i wpust.czy tak sie powinno to budować?Grubość pustaka to chyba 15cm, jakie dać ocieplenie do tego?może macie jeszcze jakieś sugestje?pozdrawiamzientas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 12.12.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Hmm grubość ściany zewnętrznej 15cm tylko? My mamy wybdowany dom z Porothermu 30 i faktycznie zaprawę daje się na dół i na górę tylko,te pustaki wchodzą jeden do drugiego jak klocki ,także zprawa tam niepotrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 12.12.2009 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Przepraszam grubość to 25 cmpustaki może wchodzą jak klocki ale między pustaki aż do pióra mogę włożyć kluczyki do samochodu, czyli przerwa ok 4-6mm.pustaki nie są długie, bardziej przypominają cegłę max'a długość ok 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 18.12.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 te szczeliny zostana zatynkowane i uwięzione powietrze będzie izolacją.Ja do porothermów 25 kupiłem styropian 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.12.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Najtańsze to chyba takie: http://www.owczary.pl/termoton.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts