Gość Wildcat 11.01.2004 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Mieszkanie znajduje się w bloku na poziomoe "0"... w miarę nowe (4-5 lat). Na ścianie zewnętrznej, na wysokości 15-20 cm nad podłogą pojawiły się "narosle" białe (bąbelki).... zmieniające się w zielone, kącik ściany przy podłodze wygląda również na zawilgocony. Wilgoć pokazywała się również w innych miejscach, ale po rozszczelnieniu chyba troche się poprawiło (niestety nie można dogrzać.... zatrzymuje się na 19 stopniach i koniec ). Myślę, że powodem narośli na ścianie może być słaba lub brak izolacji poziomej fundamentów lub słade ocieplenie ściany. Co inni forumowicze o tym sądzą? PS. Czy wcześniej cos występowało nie wiem.... dopiero teraz kupiłem to mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Tak, może być to sprawa izolacji poziomej fundamentów, ale nie lekceważyłbym również izolacji pionowej fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Wildcat 13.01.2004 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Tak, może być to sprawa izolacji poziomej fundamentów, ale nie lekceważyłbym również izolacji pionowej fundamentów. A jak to zbadać? .... pozostaje tylko kopać, wiercić i kuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2004 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 A jak to zbadać? .... pozostaje tylko kopać, wiercić i kuć? A niby jak inaczej to przeglądniesz? Chyba, że jakims Rentgenem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 cokolwiek byś nie zrobił, wyjdzie drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts