Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE KOSZTUJE ADAPTACJA STRYCHU

Gość Ida

Recommended Posts

Gość Ida
Chcę adaptować 50 m2 strychu, będącego własnością wspólnoty, do której ja też należę. Przeczytałam, że szacunkowy koszt adaptacji strychu to 2500 za m2. Czy to prawda? Oczywiście bez szaleństw interesuje mnie tylko wersja podstawowa. Jest to budynek poniemiecki, nie wiem czy należy wzmocnić strop. Przyłącza poprowadzę od mojego mieszkania na dole. Może macie podobne doświadczenia, proszę podzielcie się nimi.[/b]

Mam niewielkie doświadczenie ale może pomogę. Mam mieszkanie z poddaszem który przerabiałem . Koszt (elektyka + ocieplenie+okno poddasza+ wykończenie ścianek płytami GK + podłogi z desek sosnowych ) całość ok. 8000zł z materiałami - wygląda nieźle

• 1 month później...
Gość Gosia Gliwice

Witam ja robiłam adaptacje poddasza w Gliwicach, wyniosło mnie to 18750zł wraz z robocizna. (ocieplenie,płyty k-g, wyrównanie podłóg, panele, kafelki, elektryka, woda i kanaliza, malowanie i takie tam). Firma która to eykonywała zrobiła swoją prace szybko i sprawnie, za niezbyt wygurowaną kwote:) prawde powiezdziawszy dostałam duży upust:)

Jeżeli chcesz to mozemy sie umówić na obejrzenie mojego mieszkania:) I moge podać namiary na tą firme:)

Pozdrawiam

• 7 years później...

Witam serdecznie...wlasnie przymierzam sie do adaptacji strychu w Gliwicach...narazie trwaja poszukiwania, ale wczesniej

chcialbym uzyskac jak najwiecej informacji na ten temat...

W zwiazku z tym chcialbym zobaczyć poddasze, uzyskac namiary na firme remontowa (wydaje mi sie ze cena jest dość atrakcyjna)

i zaczac wyrabiac sobie zdanie na ten temat.

Prosze wiec o podanie terminu i/lub podanie propozycji kontaktu z pania, pozdrawiam, Janek