aricia 13.01.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 zuch mama!!!! najgorzej jak wszyscy są "najlepszymi' specjalistami. ja też dzięki takim "specom" miałam karmienie piersią na równi z akrobatyka powietrzną!!!! a okazało się, że to najbardziej naturalna czynność pod słońcem i żadna filozofia. im mniej "cioć dobra rada", tym spokojniejsza byłam, a moje dziecko bardziej najedzone gratuluję !!!!tak trzymaj przy dwójce to z pewnością wyższy stopień wtajemniczenia !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 13.01.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Hej Ja dzisiaj właśnie kupiłam suszarkę elektroluxa wydaje sie fajna... U mnie w pralni będzie stała suszarka obok pralki na krótkiej ścince kolankowej (115cm wysokości) za nimi zmieści się słupeczek 3 półek o szerokości 50 cm i nad wszytkim zamontuje właśnie blat, powinno być wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 13.01.2012 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Karolina, a którego masz elektroluxa, i dlaczego akurat ten model, firmę wybralaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 13.01.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Emolku jesteś niesamowita... Ty już na pełnych obrotach..jak Ty to robisz????!!!! Dobrze że to Twoje kolejne dzieci bo moje twixy były pierwsze i kompletnie nie wiedziałam jak sie zabrać za karmienie i dałam się omamić dokarmianiem ich.. czyli nic nie wyszło z karminenia piersią.. Dobrze że jesteście juz w domku - życzę Wam dużo sił i przespanych nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 13.01.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 czesc je mam suszarke siemens (ma juz dwa lata wiec nie ma tego modelu) i ostatnio tez kupowalam kuzynce siemens jestesmy zadowolone-co do tego jaki model ma moja kuzynka to niestety nie jestem w stanie powiedziec. Obie suszarki maja czujnik wilgotnosci wiec nie musza suszyc calego programu tylko go odpowiednio skracaja jesli ubrania susza sie szybciej, no i przede wszystkim patrzylam na klase (obie byly A+ suszarki zra pradu na maxa wiec chcialam jak najbardziej energooszczedna). Suszarka w klasie A+ kosztuje około 2800-2900 zł ale wartosc podana przez producenta np na stronach internetowych o tym ile zuzywa suszarka to bujda! Oni pisza tam kW dla najkrótszego programu a zeby wysuszyc ubranka dla dzieci (czyli programy dla bawelny) to to sa znacznie dluzsze programy czyli zre wiecej pradu. Wydaje mi sie ze lepiej zainwestowac w lepsza klase a potem miec mniejsze rachunki ( chyba:))gratuluje dziewczynek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 13.01.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Położyłam sobie iPada na spiacej dziedzi nr2 czyli Lence i skrobne co nieco bo czuję się wam dłużna. Dziewczyny urodziły się w sobotę rano w 40tc o 8.20 i 8.30 w doskonałej formie z wagą 3090 i 3030, Hanka wyszła głowa, a Lenka dupką, przy porodzie już pokazała gdzie ma cały świat Poplułam monitor. e-molku niemożliwa jesteś. Fajnie, że już jesteście w domku, pewnie rodzinka się za Wami stęskniła. Pokażesz zdjątka księżniczek? Strasznie jestem ciekawa. No i podziękuj raz jeszcze babci za przekazanie nowiny, bo my tu już nie mogłyśmy się doczekać na wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.01.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Wydaje mi sie ze lepiej zainwestowac w lepsza klase a potem miec mniejsze rachunki ( chyba:)) gratuluje dziewczynek:)nieprawda, różnica w cenie jest tak duża, że się nie zwróci w różnicach za prąd do końca życia suszarki Już lepiej kupić pralkę z dużą liczbą obrotów. Ja mam 1600, pranie się suszy bardzo krótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 13.01.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Dziewczyny, zakup pierwszej potrzeby po powrocie do domu: suszarka Jaka polecacie, wchodzi w rachubę siemens, bosch, aeg, elektrolux. Na co zwrócić uwagę co jest ważne, jakie funkcje są istotne, a jakie zbędne. Jakie modele Wy macie? E-mólku też zastanawiam się nad zakupem i od Efilo mam polecony taki model Siemensa: http://www.neo24.pl/?p=siemens_wt46s515pl&gclid=CJujhMDdza0CFUnwzAodXFcgyQ Możesz ją wypytać o szczegóły, ale jest z niej bardzo zadowolona. Zresztą miałam okazję widzieć bawełniane bluzeczki po wysuszeniu, których Efi w ogóle nie prasuje, bo tego nie wymagają. A z tego co pamiętam nie korzysta z redukcji zagnieceń -) Prasuje w zasadzie tylko koszule i rzeczy typu obrusy, pościel... Oczywiście GRATULUJĘ z okazji narodzin córeczek! Dzielna Babka z Ciebie -) I pomyśleć, że ja 3 kilogramowe "wypierdki" rodziłam, a TY za jednym zamachem dwie takie machnęłaś...! Powodzenia z karmieniem piersią -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 13.01.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Mikiadia Przy pierwszym nie miałam czasu się wykąpać, pierwsza sztuka to chyba w większości przypadków szok organizacyjny, z każdym kolejnym łatwiej i sprawniej idzie, bliźniaki jako pierwsze dzieci to jest mega wyzwanie, podziwiam Ciebie zwłaszcza ze się wykanczaliscie. Każde kolejne to bedzie dla Ciebie pikus. Nie jestem na pełnych obrotach coś mi się porobiło i ledwo chodzę, nogami powlóczę niektórych ruchów zupełnie nie mogę wykonać, ginekologow to nie rusza, przed wypisem jeden się wreszcie zlitował i mnie do neurologa wysłał na konsultacje, diagnoza jest taka, ze moze mi na jakiś nerw coś ucisnęło, generalnie jak na cokolwiek w ciąży i po narzekalam lekarzom to zawsze słyszałam, wie Pani to ciąża bliźniacza, albo bo Pani ma bardzo duży brzuch Mam wrażenie jakby mi się mięśnie brzucha naderwaly, mniej wiecej, na jutro się z fizjoterapeutą umowilam, mam nadzieje ze coś wymyśli, bo cieżko mi się dziewczynami zajmować, na pełnych obrotach, ale starszakami babcia się zajmuje, gotować nie muszę, poza kamieniem siebie i dzieci(jedzą mało ale bardzo często) wykapaniem się i złożeniem wózka, nic nie udało mi się zrobić, jestem przerażona tym jak ja ogarnę dom i straszaki jak mama pojedzie, a za długo już nie posiedzi:( Co do tych energooszczednych suszarkach to tez słyszałam ze się nie maja szansy zwrócić, pralkę jak kupowałem to nie wpadlam na to ze wysokie obroty są istotne przy używaniu suszarki mam tylko 1200. Zdjęciami Was zasypię z pewnością, tylko nie deklaruję się kiedy. Edytowane 13 Stycznia 2012 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.01.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Fajnie, że jesteście! no i super, że udaje Ci się karmić piersią.Jeśli chodzi o suszarkę, to mam Electroluxa EDC77550 , klasa B, mąż ekonomista:) wyliczył mi, że klasa A się nie zwróci. Używam w sumie tylko jednego programu - do bawełny, żałowałam, że moja nie ma programu do wełny, ale nie wiem, czy bym się nie bała. ta suszarka sama decyduje o długości suszenia. Ubrania są w większości gotowe do założenia, nie trzeba prasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.01.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 To ja na zdjęcia poczekam A o suszarce się nie wypowiem bo nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.01.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 e-molku, z każdym dniem będzie lepiej. Ani się obrócisz, a wpadniesz w rytm. Tak ogólnie - to bardzo podziwiam! 1200 obrotów to jak 1600, naprawdę różnica jest niewielka w suchości prania, luz. Ja też mało co prasuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 13.01.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 e-mól - z całego serca Ci życzę szybkiego powrotu do pełni sił ! Dasz radę - a my Cię wirtualnie wspomozemy Trzymajcie się ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 13.01.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 17 Lutego 2012 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 14.01.2012 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Ależ cudne fotki! Emólku, Ty wyglądasz jak starsza siostra a nie mama swoich chłopaków:lol2:. Co do suszarki, mam właśnie tą, o której pisała Mario i z tego co pamiętam, to właśnie ja ją Efilce polecałam:). Jest rewelacyjna. Sama mierzy wilgotność suszonych rzeczy i nagle z godziny robi się 10 minut:). Świetnie też zbiera wszystkie włosy, kłaczki, paproszki. Wcześniej, przez 13 lat miałam pralko-suszarkę kupioną tydzień po narodzinach Młodej i od tamtej pory nie wyobrażam sobie życia bez suszarki:no:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 14.01.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 emol slicznych masz chlopcow Starszak to chyba do Tatusia podobny a mlodszy to mamusia Dziewczynki tez pewnie takie urodziwe Gratuluje slicznych dzieciaczkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.01.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Piękne macie foty "sprzed wybuchu" i nie mów, że niewiele dajesz radę - dla mnie już samo wyobrażenie karmienia bliźniąt to abstrakcja... obie na raz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.01.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Sama mierzy wilgotność suszonych rzeczy i nagle z godziny robi się 10 minut:). Świetnie też zbiera wszystkie włosy, kłaczki, paproszki. to właśnie zapewnia sensor suszenia, też to mam A włosy i paproszki to chyba każda zbiera? taka funkcja suszarki. Świetna sprawa, jak się zaplącze zapomniana chusteczka higieniczna do prania O, znalazłam moją suszarkę: Electrolux EDC 77570W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.01.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 oj jakie fajne zdjęcia:) - cudna rodzinka:):) ja mam pralko suszarkę (od 15 lat i coś nie chce się popsuć) korzystam z suszenia prawie zawsze i na sto procent kupię zestaw pralkę i suszarkę jak ta już padnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 14.01.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Emólku duzo zdrowka:hug: Rodzinka piękna pewnie bardzo wesoło teraz u Was jest:lol2::lol2: Ja suszarki nie mam ale się przymieżałam...była kiedyś długa dyskusja w tym temacie ale nie pamiętam w czyim watku i wiele dziewczyn polecalą siemensa, ta którą ma Efilo, ja w każdym razie ta bym kupiła, tym bardziej że pralke też mam Siemensa:yes: no i z niecierpliwością czekam na fotki gwiazd:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts