Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SzaroCzarnaNagaJama

Recommended Posts

zuch mama!!!! najgorzej jak wszyscy są "najlepszymi' specjalistami. ja też dzięki takim "specom" miałam karmienie piersią na równi z akrobatyka powietrzną!!!! a okazało się, że to najbardziej naturalna czynność pod słońcem i żadna filozofia. im mniej "cioć dobra rada", tym spokojniejsza byłam, a moje dziecko bardziej najedzone :yes:

gratuluję !!!!tak trzymaj :D przy dwójce to z pewnością wyższy stopień wtajemniczenia !!!! :D

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej :)

Ja dzisiaj właśnie kupiłam suszarkę elektroluxa wydaje sie fajna...

U mnie w pralni będzie stała suszarka obok pralki na krótkiej ścince kolankowej (115cm wysokości) za nimi zmieści się słupeczek 3 półek o szerokości 50 cm i nad wszytkim zamontuje właśnie blat, powinno być wygodnie ;)

Emolku jesteś niesamowita... Ty już na pełnych obrotach..jak Ty to robisz????!!!! Dobrze że to Twoje kolejne dzieci bo moje twixy były pierwsze i kompletnie nie wiedziałam jak sie zabrać za karmienie i dałam się omamić dokarmianiem ich.. czyli nic nie wyszło z karminenia piersią..

Dobrze że jesteście juz w domku - życzę Wam dużo sił i przespanych nocy.

czesc je mam suszarke siemens (ma juz dwa lata wiec nie ma tego modelu) i ostatnio tez kupowalam kuzynce siemens jestesmy zadowolone-co do tego jaki model ma moja kuzynka to niestety nie jestem w stanie powiedziec. Obie suszarki maja czujnik wilgotnosci wiec nie musza suszyc calego programu tylko go odpowiednio skracaja jesli ubrania susza sie szybciej, no i przede wszystkim patrzylam na klase (obie byly A+ suszarki zra pradu na maxa wiec chcialam jak najbardziej energooszczedna). Suszarka w klasie A+ kosztuje około 2800-2900 zł ale wartosc podana przez producenta np na stronach internetowych o tym ile zuzywa suszarka to bujda! Oni pisza tam kW dla najkrótszego programu a zeby wysuszyc ubranka dla dzieci (czyli programy dla bawelny) to to sa znacznie dluzsze programy czyli zre wiecej pradu. Wydaje mi sie ze lepiej zainwestowac w lepsza klase a potem miec mniejsze rachunki ( chyba:))

gratuluje dziewczynek:)

Położyłam sobie iPada na spiacej dziedzi nr2 czyli Lence i skrobne co nieco bo czuję się wam dłużna.

Dziewczyny urodziły się w sobotę rano w 40tc o 8.20 i 8.30 w doskonałej formie z wagą 3090 i 3030, Hanka wyszła głowa, a Lenka dupką, przy porodzie już pokazała gdzie ma cały świat :)

Poplułam monitor. e-molku niemożliwa jesteś.

Fajnie, że już jesteście w domku, pewnie rodzinka się za Wami stęskniła. ;)

Pokażesz zdjątka księżniczek? Strasznie jestem ciekawa. No i podziękuj raz jeszcze babci za przekazanie nowiny, bo my tu już nie mogłyśmy się doczekać na wieści.

Wydaje mi sie ze lepiej zainwestowac w lepsza klase a potem miec mniejsze rachunki ( chyba:))

gratuluje dziewczynek:)

nieprawda, różnica w cenie jest tak duża, że się nie zwróci w różnicach za prąd do końca życia suszarki ;) Już lepiej kupić pralkę z dużą liczbą obrotów. Ja mam 1600, pranie się suszy bardzo krótko.

Dziewczyny, zakup pierwszej potrzeby po powrocie do domu: suszarka :)

Jaka polecacie, wchodzi w rachubę siemens, bosch, aeg, elektrolux.

Na co zwrócić uwagę co jest ważne, jakie funkcje są istotne, a jakie zbędne.

Jakie modele Wy macie?

E-mólku też zastanawiam się nad zakupem i od Efilo mam polecony taki model Siemensa:

http://www.neo24.pl/?p=siemens_wt46s515pl&gclid=CJujhMDdza0CFUnwzAodXFcgyQ

Możesz ją wypytać o szczegóły, ale jest z niej bardzo zadowolona.:yes:

Zresztą miałam okazję widzieć bawełniane bluzeczki po wysuszeniu, których Efi w ogóle nie prasuje, bo tego nie wymagają.

A z tego co pamiętam nie korzysta z redukcji zagnieceń -)

Prasuje w zasadzie tylko koszule i rzeczy typu obrusy, pościel...:rolleyes:

Oczywiście GRATULUJĘ z okazji narodzin córeczek! Dzielna Babka z Ciebie -):wave:

I pomyśleć, że ja 3 kilogramowe "wypierdki" rodziłam, a TY za jednym zamachem dwie takie machnęłaś...!

Powodzenia z karmieniem piersią -);)

Mikiadia

Przy pierwszym nie miałam czasu się wykąpać, pierwsza sztuka to chyba w większości przypadków szok organizacyjny, z każdym kolejnym łatwiej i sprawniej idzie, bliźniaki jako pierwsze dzieci to jest mega wyzwanie, podziwiam Ciebie zwłaszcza ze się wykanczaliscie.

Każde kolejne to bedzie dla Ciebie pikus.

Nie jestem na pełnych obrotach :( coś mi się porobiło i ledwo chodzę, nogami powlóczę niektórych ruchów zupełnie nie mogę wykonać, ginekologow to nie rusza, przed wypisem jeden się wreszcie zlitował i mnie do neurologa wysłał na konsultacje, diagnoza jest taka, ze moze mi na jakiś nerw coś ucisnęło, generalnie jak na cokolwiek w ciąży i po narzekalam lekarzom to zawsze słyszałam, wie Pani to ciąża bliźniacza, albo bo Pani ma bardzo duży brzuch :(

Mam wrażenie jakby mi się mięśnie brzucha naderwaly, mniej wiecej, na jutro się z fizjoterapeutą umowilam, mam nadzieje ze coś wymyśli, bo cieżko mi się dziewczynami zajmować, na pełnych obrotach, ale starszakami babcia się zajmuje, gotować nie muszę, poza kamieniem siebie i dzieci(jedzą mało ale bardzo często) wykapaniem się i złożeniem wózka, nic nie udało mi się zrobić, jestem przerażona tym jak ja ogarnę dom i straszaki jak mama pojedzie, a za długo już nie posiedzi:(

Co do tych energooszczednych suszarkach to tez słyszałam ze się nie maja szansy zwrócić, pralkę jak kupowałem to nie wpadlam na to ze wysokie obroty są istotne przy używaniu suszarki :( mam tylko 1200.

Zdjęciami Was zasypię z pewnością, tylko nie deklaruję się kiedy.

Edytowane przez e-mól

Fajnie, że jesteście! no i super, że udaje Ci się karmić piersią.

Jeśli chodzi o suszarkę, to mam Electroluxa EDC77550 , klasa B, mąż ekonomista:) wyliczył mi, że klasa A się nie zwróci. Używam w sumie tylko jednego programu - do bawełny, żałowałam, że moja nie ma programu do wełny, ale nie wiem, czy bym się nie bała. ta suszarka sama decyduje o długości suszenia. Ubrania są w większości gotowe do założenia, nie trzeba prasować.

Ależ cudne fotki!:cool: Emólku, Ty wyglądasz jak starsza siostra a nie mama swoich chłopaków:lol2:.

Co do suszarki, mam właśnie tą, o której pisała Mario i z tego co pamiętam, to właśnie ja ją Efilce polecałam:). Jest rewelacyjna. Sama mierzy wilgotność suszonych rzeczy i nagle z godziny robi się 10 minut:). Świetnie też zbiera wszystkie włosy, kłaczki, paproszki. Wcześniej, przez 13 lat miałam pralko-suszarkę kupioną tydzień po narodzinach Młodej i od tamtej pory nie wyobrażam sobie życia bez suszarki:no:.

Sama mierzy wilgotność suszonych rzeczy i nagle z godziny robi się 10 minut:). Świetnie też zbiera wszystkie włosy, kłaczki, paproszki.
to właśnie zapewnia sensor suszenia, też to mam :)

A włosy i paproszki to chyba każda zbiera? taka funkcja suszarki. Świetna sprawa, jak się zaplącze zapomniana chusteczka higieniczna do prania :D

O, znalazłam moją suszarkę: Electrolux EDC 77570W

Emólku duzo zdrowka:hug:

Rodzinka piękna pewnie bardzo wesoło teraz u Was jest:lol2::lol2::lol2:

Ja suszarki nie mam ale się przymieżałam...była kiedyś długa dyskusja w tym temacie ale nie pamiętam w czyim watku i wiele dziewczyn polecalą siemensa, ta którą ma Efilo, ja w każdym razie ta bym kupiła, tym bardziej że pralke też mam Siemensa:yes:

no i z niecierpliwością czekam na fotki gwiazd:hug: