Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SzaroCzarnaNagaJama

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu - gratulacje! słodka ta Twoja truskawka!

E-molu - już się bałam, że znowu spóźniłam się na fotki :) Uwielbiam Twoje córeczki!

Aricio - nie zastanawiaj się za długo - serio! ja po urodzeniu drugiej córki wpadłam w taką euforię (teraz też oczywiście się cieszę, że ją mamy :)), byłam szczęsliwa, że dłużej nie myśleliśmy. A za chwilę trzecie... to już szaleństwo, nie możemy się doczekać, chociaż ja cały czas walczę z malowaniem łóżeczka - co mnie podkusiło... no tak - wszystko musi pasować, bukowe łóżeczko nijak ma się do naszej sypialni... to się teraz męcz Kobieto z Wielkim Brzuchem... :)

Oj, i ja dwie kołyski na srebrnyo malowalam i jeszcze jedna "przystawkę" przerobioną z łóżeczka 120x60 na biało , ale mi głownie mama wszystko szlifowala.

Jak Ci się Mazo moje kołyski podobają, to lada moment jak tylko łaski usiądą, to będę je sprzedawala.

Twoje kołyski są super, ale ja mam jedną po młodszej córce, nawet nie będę jej składać (i malować :)), bo jakoś nie czuję potrzeby jej używania. Spreje - dobry pomysł - mąż też mi to teraz zaproponował, ale już za późno, poza tym nie wiem, czy są takie akrylowe. Zastanawiam się, czy nie kupić pistoletu do malowania, obawiam się, że zwariuję przez te szczebelki, nie pomagają słowa pocieszenia, że tego nie będzie widać - ja będę to widzieć - na pewno!:(

U nas kołyski sie super sprawdziły, ale my sypialnie mamy na piętrze i do tego kołyski mam na kółkach po całym parterze z nami jeżdżą, do kuchni jak gotuję do tv jak coś oglądamy, a jak zasną to je wywozimy w ustronny cichy kąt i doskonale zasypiają tak tarmoszone na tych kółkach. Bo te nasze kołyski to w sumie jeździdła.

No i w pakiecie masz dwie asystentki do kręcenia, doskonalywręcz pomysl :cool:Skojarzylo mi sie z takim gadżetem, który ustawia sie na ziemi, połączą do gniazdka stawia sie na tym przednie koła od wozka i ta cała kombinacja imituje bujania na spacerze :jawdrop:

Tak, z asystentkami najlepiej, ja na kanapie, Michaś fruwa po pokoju, cała rodzina zadowolona :)

A te gadżety dla dzieciaków - cuda na kiju, szkoda, że najczęsciej bezsensowne, jakieś foteliki z wibracjami i inne bzdury, dobrze, jak są tylko głupie, a nie do tego niebezpieczne...

Tak, z asystentkami najlepiej, ja na kanapie, Michaś fruwa po pokoju, cała rodzina zadowolona :)

A te gadżety dla dzieciaków - cuda na kiju, szkoda, że najczęsciej bezsensowne, jakieś foteliki z wibracjami i inne bzdury, dobrze, jak są tylko głupie, a nie do tego niebezpieczne...

te foleliki z wibracjami to czasem nie taka straszna bzdura..kolezanka ma i mały sie w tym bardzo uspokaja jak marudzi...ale pewnie zależy od dziecka ;-...a czy ja sie witałam już??? bo podczytuje o domku i ślicznych dzieciaczkach i juz nie wiem gdzie oficjalnie byłam :-)

Witaj ivy, oczywiście wszelkie gadżety jak najbardziej są przydatne zazwyczaj ;) tylko czasem więcej szkody przynoszą niż pożytku.

Przepis ku pamięci żebym sie naszukać nie musiała.

ok. szklanka zakwasu (pzdr MagdeZzz)

3 szklanki mąki (ja mieszam zytnia 720 z pszenna i z razowa zytnia, po szklance)

1 szklanka mieszanych ziaren (slonecznik, siemie, otreby owsiane, platki zytnie/jeczmienne ...)

2 łyżeczki płaskie soli

1,5 - 2 szklanki letniej wody

wszystko sypiemy do miski, szybko wyrabiamy łyżką drewnianą, jak sie tylko połączy w gęstą masę, zakrywamy folią spożywczą, żeby nie wysychało z wierzchu i odstawiamy na 12h.po tym czasie mieszamy zawartosc miski i odstawiamy w foremce do wyrastania na jakieś 2h (tak jak pisalam, moze wyrosnac szybciej).

Pieczenie: 240st gora dol, 30 minut i dopiekanie w 190st ok 30 min