magnolia 16.09.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 bardzo im będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 16.09.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Wpadłam się przywitać i widzę, że robi się ogrodowe. E-mól, na szałwię zapraszam do siebie - będzie Ci po drodze z Torunia do domu. W czasie jej kwitnienia wyjechałam w zeszłym roku na urlop. A ponieważ nie ścinałam przekwitłych kwiatostanów mam ją teraz w ilościach hurtowych. Duża akurat kwitnie, więc zobaczysz, czy Ci odpowiada. Mam jeszcze kilka innych roślinek na wydanie, więc jeśli coś Ci się spodoba, to proszę bardzo. A co zaopatrzenia w Toruniu, to masz rację. Ale w Bydgoszczy dużo lepiej tez nie jest. Ja większość kupuję wysyłkowo-mam sprawdzone miejsca. PozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 16.09.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 madzialenka, masz szałwię omszoną ( salvia nemorosa)? Bo wiesz,szaławi jest trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 16.09.2010 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 No to przyjadę tylko pisz kiedy i gdzie biorę wszystko co dajesz i jeszcze o kawę poproszę Magnolia czy znasz odmianę 'Mainacht' z opisów wynika że mocno intensywny kolor. Faktycznie ogrodowo się zrobiło, choć głównie teoretycznie niestety, ale i tak się bardzo cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 16.09.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Nie znam, tych odmian jest rrochę. Ale jak tak piszą to pewnie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 16.09.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Magnolio, dostałam jako omszoną. I chyba nią jest, bo patrząc na moje lekarskie zdecydowanie różni się od nich. Cze też reflektujesz? Jeśli tak, daj adres na PRIV to wyślę. E-mól, sprawdź PRIV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 16.09.2010 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Magnolio kochana napiszesz mi jeszcze jaką roślinkę uznajesz za atrakcyjną jeśli chodzi o okrywowe.Co sądzisz o Sagina subulata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 17.09.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 okrywowe do słońca czy do cienia? Lubię bardzo okrywowe. I do czego , w jakim miejscu te okrywowe. Na małą czy dużą powierzchnię. Moje ulubione okrywowe do słońca to macierzanka piaskowa, goździk siny, zawciąg nadmorski, kostrzewa Gautiera, płomyk szydlasty, na większe powierzchnie irga dammera 'Major' lub inna jej niziutka odmiana, trzmielina Fortune'a 'Minimus' . i jałowce bardzo niskie- np. Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' fajny jest J. coferta 'Schlanger' i... sporo ich.Sagina- świetnie wygląda, ale polecam tylko na małe powierzchnie bo przerasta chwastami i potem dłubie się to godzinami. Znam taka Panią która co roku go wykopuje, wtedy czyści , dzieli i sadzi na nowo. Dla mnie to jest mocno zniechęcające. Zadarniać mam po to żeby było mniej roboty.Do cienia też Ci podać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 17.09.2010 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Dzięki do cienia nie trzeba. Dobrze że o tej saginie napisałaś, bo to by była pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.09.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 A ja mogę się podczepić i spytać o te do cienia? Tak sobie podczytuję - ciekawe informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 17.09.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Do cienia- na większe powierzchnie Hedera helix = bluszcz, gajowiec , dąbrówka rozłogowa, barwinek i runianka japońska( jak nie bardzo sucho bo latem wysycha), konwalia- poczatkowo rzadka, później super zadarnia, fiołki, paprocie, funkie posadzone co ok 40-60 cm ( zależnie od odmiany), cis 'Repanda' Irga dammera odm.'Major' lub inna niska, także trzmieliny fortune'a- rózne odmiany, bergenia, żurawka, tojeść rozesłana i pragnia syberyjska ( nie za suche tereny), jasnota, także kostrzewa Gaultiera, do kwaśnego golteria i borówka brusznica. Jeszcze by się trochę znalazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.09.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Dzieki serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.09.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 E-molu (Boże, w końcu zrozumiałam Twój nick i nauczyłam się go odmieniać...)! Jak długo czekałaś na swoje drzwi (wewnętrzne), czytałam, że ktoś 5 miesięcy... I czy masz do nich jakieś zastrzeżenia? W całym Poznaniu nie znalazłam salonu, w którym można je obejrzeć na żywo. Tobie się udało obmacać przed zakupem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 21.09.2010 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Drzwi nieobmacywalne, zamówiłam w ciemno, dowiedziałam się telefonicznie że są wykończone w ten sam sposób jak fjordy, a te gdzieś znalazłam. NNigdzie nie znalazłam białych które by mi się w miarę podobały i kosztowały mniej niż2K, więc zaryzykowałam i nie żałuję. Zastrzeżeń nie mam, mam tylko może mylne wrażenie, że framuga ma ciut inny odcień niż skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.09.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Też mi tak powiedzieli, że taka jakość jak Fjordy. A długo czekałaś? Nie bylo problemu z montażem? Czytałam, że czasami jest tak, że potem i tak trzeba wzywać fachowca, który musi to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 21.09.2010 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Czekaliśmy tyle ile powiedzieli, ale ile to nie pamiętam czy 4 czy 6 tyg, kupiliśmy z montażem, bo niższy masz wtedy vat i prawie to samo wychodzi, a jeden kłopot mniej z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.09.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Dzięki! No właśnie - ten vat, chyba też weźmiemy z montażem, bo reklamacja itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 23.09.2010 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Ja większość kupuję wysyłkowo-mam sprawdzone miejsca. Pozdrawiam Magda Podzielisz się z nami informacją co to za miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 25.09.2010 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Oto efekt półrocznej pracy, paskudztwo prawda najpierw roundap potem dowożenie ziemi równanie Wyjazd na wakacje i... dżungla wyrywanie dżungli rolnik i glebogryzarka rolnik i brony równanie ręczne co za harówa, masakra rolnik i wał równanie kolein po traktorze, ostatnie wybieranie kamieni i śmieci sianie wałowanie Wam to też tyle zeszło? No i najgorsze ciągle mam wrażenie, że jest za mało równo Mąż się albo ze mnie śmieje albo wścieka za to nierówno. No i nie umiem większych zdjęć wklejać ktoś coś poradzi? A tu znalezisko fajnej roślinki No chyba sobie takiego dziwaka zasadzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 25.09.2010 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Magnolio, a czy salix rerens da sobie radę na moich skarpach?Bo z wody już całkiem pokaźne wierzby mi wyrastają babilońską i jeszcze dwie inne też gdzieś wsadziłam, to tematycznie byłoby jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts