Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SzaroCzarnaNagaJama

Recommended Posts

Dzięki magnolia, dzwoniłam, ale łupek mają tylko w małych slabach, a cena faktycznie niska.

Nigdzie indziej łupka nie znalazłam, a tamten można kupić ale trzeba go sobie gdzie indziej powycinać, bo oni to tylko hurtownia.

Mam jeden blat o dłu 3,2 a pośrodku zlew, lokalnie znalazłam tylko jednego kamieniarza który dysponuje takimi slabami, ale napisali mi że może to trzasnąć i na moją odpowiedzialność to zrobią, niech to .. 5k wydam i ryzyk fizyk pęknie albo nie, obłęd.

A łączenia w dwóch miejscach mi się nie widzą :(

Edytowane przez e-mól

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość monika996
e-mol fajne dębowe stopnie można kupić w Castoramie. tylko konstrukcja musi być!!! ja takie kupuję.ale schody u mnie będą z podestem , nie zabiegowe, dla mnie zabiegowe są mało wygodne.

Gość monika996
podest robi się z tych stopni . Stolarz je odpowiednio skleja i lakieruje. już tak miałam zrobione schody. są o niebo lepsze, niż te które miała mama zrobione na zamówienie.i jakie wygodne stopnie:)

Dzięki magnolia, dzwoniłam, ale łupek mają tylko w małych slabach, a cena faktycznie niska.

Nigdzie indziej łupka nie znalazłam, a tamten można kupić ale trzeba go sobie gdzie indziej powycinać, bo oni to tylko hurtownia.

Mam jeden blat o dłu 3,2 a pośrodku zlew, lokalnie znalazłam tylko jednego kamieniarza który dysponuje takimi slabami, ale napisali mi że może to trzasnąć i na moją odpowiedzialność to zrobią, niech to .. 5k wydam i ryzyk fizyk pęknie albo nie, obłęd.

A łączenia w dwóch miejscach mi się nie widzą :(

Z tego co wiem to do wycięć otworów w blatach kamiennych robi się specjalne zbrojenia i kamieniarz powinien wiedzieć jak to zrobić żeby nie pękło. Ten, z którym rozmawiałaś to chyba kiepski był, bo mi kamieniarze powiedzieli, że oni dobierają odpowiednie zbrojenie do rodzaju materiału i wielkości otworu, aby nic nie pękło. A jak pęknie to ich ryzyko o wymieniają....

Rozmawiałam z największymi w okolicy i widocznie mam jakiś nietypowy układ, a z Polski blatu ściągać nie będę bo mnie transport zje.

Monika ale Ty masz wylaną konstrukcję betonową? Bo to sporo zmienia. My mieliśmy już schody betonowe, ale je wyburzyliśmy.

Wiecie gdzie znajdę taką siatkę jak wcześniej wklejałam, bo w Polsce namierzyć nie mogę.

Gość monika996

__normal_01.jpghttp:

ja mam schody metalowe malowane na ral 7016 9 grafit), barierki będą takie, tylko w środku linki dla bezpieczeństwa. schody sa w klatce schodowej( też miały być lane) . barierka będzie tylko w 2, 3 i 4 biegu od środka. od zewnątrz mam ściany

Gość monika996
nie mam . były robione na wzór poprzednich. jak zamontują prześlę. będzie to może w przyszłym tygodniu. sama konstrukcja. potem stopnie i na końcu barierka. barierka dopiero w mojej glowie. jeszcze nie zamówio:)na

Fajna!!

A jakie stopnie do tego, grubasy jakieś? Spocznik będzie? Malowane proszkowo?

A ja zamiast z wiosny się cieszyć to mam jej już dość, głupia zapomniałam, jak praca mojego męża w sezonie wygląda. Jeszcze z roboty nie wyjechał, nie wie ile jeszcze mu zejdzie a do domu jedzie przeszło godzinę :( a przed szóstą już wyjeżdża biedak

Ja już sushi prawie zrobiłam, jak to sama wciągnę to jeszcze grubsza będę ;)

No i starszak się rozłożył, średnio raz na rok mu wychodzi, czy ja naprawdę na to całą zimę czekałam...???

Z tej samotności za winko się zabrałam i mnie chyba przyćmiło, jasne że z castoramy, pisałaś przecież..

Na kurs robienia sushi zapraszam, wolę robić sushi niż schabowe, banalna robota..

Napiszesz na pw ile za tą konstrukcję zawołali, ja mam jutro wycenę dostać..