e-mól 14.04.2011 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 w lofcie 33 gr taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.04.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Zobaczę, czy ktoś zaproponuje mi rabat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 14.04.2011 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Znowu mam dylemat, chodzi o szafki kuchenne. Te dwie szafki gdzie są drzwiczki będą przerobione na takie zupełnie gładkie. Czy zrobić otwieranie na coć typu tip-on (ładne ale chyba nie do końca takie wygodne) czy zrobić listwę aluminiową na rancie na górze, zdecydowanie wygodniej, tylko na ile będzie ją widać pod blatem? Druga rzecz ta szafka przy zmywarce, czy zrobić tam jedną szufladę z takim ogromniastym frontem i wewnętrzną szufladą? Szafka z półką spawdza sie tak sobie, ale taki wielki front w szufladzie i druga wewnętrzna to nie wiem czy wygodniejsze rozwiązanie a tanie nie jest. Jak bez uchwytu to musiałaby być otwierana "na kopa" mam tak pod zlewem, minus jest taki że sama się nie domyka, tylko trzeba "trzasnąć". pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.04.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 e-mol. ale jak widzę nigdzie nie masz uchwytow. jak zrobisz w jednej szafce to cię będzie bardziej wkurzać , niż nierówne słoje:) dlaczego tak kombinujesz z tymi meblami.zostaw te półki w szafce.szkoda kasy na szufladę , jak mówisz, że drogo.teraz półka cię denerwuje, potem zapomnisz .ile szuflad masz w meblach. ja myślę, że 6 jest ok różnej szerokośći.fajny mały przy lodówce.taka jest moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 15.04.2011 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) Dzięki za poradę. dlaczego tak kombinujesz z tymi meblami a to już pewnie pytanie do psychologa i to raczej dobrego Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.04.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) no to tajemnica rozwiązana. posłuchaj kogoś , kto stoi z boku. czasami warto trochę przystopować. ja tez mam jazdę np. z ryskami. nienawidzę podrapań, rysek i tym podobniej. wszędzie je widzę to tez nadaje się na leczenie według mojego męża. on mnie trochę unormalnia. :yes:będę szorowac jak się wprowadzę. Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez monika996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.04.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ja tylko w kwestii technicznej jak tip-on do szafki z drzwiczkami (nie-szuflady) to jest to wygodne rozwiązanie. jedyne co to na czarnych meblach bedzie dużo 'mikrofibrowania' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.04.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 co do listwy pod blatem to oczywiscie będzie ją widać. pytanie na ile będzie wystawać. o ile masz głębszy blat od szafki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 15.04.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Ja bym zrobila szafke z drzwiczkami z uchwytem jak masz teraz bo masz takie frezowane z tego co widze. Ja mam z wewnetrzna szuflada, jesli korzystasz tylko z dolnej szuflady tej z frontem to ok ale jesli z obu bedziesz korzystac to jest to troche upierdliwe otwierac 2 szuflady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 15.04.2011 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 2cm mi wystaje blat, drzwiczki będą w fornirze, bez frezowanych uchwytów, tylko lite-gładkieKombinuję bo niewygodnie mi się korzysta z tej szafki. Mam tam teraz pokrywki na półce, a na dole oleje/oliwy i chemię do zmywarki, pokrywki wyjmuje się tragicznie, ewentualnie przerzucę je do szerokiej szuflady, a butelki wyciągam tylko te z brzegu, a tak może całą powierzchnię dna bym zagospodarowała jesli byłby lepszy dostęp, np przyprawy przy gotowaniu bym tam mogła trzymać, ale jak wysunę cała szufladę z takim wielkim frontem, to nie wiem czy to będzie wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.04.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 http://img132.imageshack.us/img132/2047/uchwyty.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 15.04.2011 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Efilo a ile u Ciebie blat wystaje? Jednak uchwyt jest prawie niewidoczny, jak sądzicie? To jest taki grubas, czy z czoła jest doklejka? i jak Ty to zrobiłaś że jest bez jasnych fragmentów? Palisander to często pstrokacizna.Te uchwyty w jakich długościach (i cenach) występują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.04.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 mam tip-ony na wysokiej zabudowie. Bardzo sobie chwalę i polecam (choć jak szaleje się w kuchni i ma trochę brudne ręcę to trzeba częściej te roku pucować). Myślę, ze nie powinnaś wprowadzać uchwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.04.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 nie wiem a może taki uchwyt jak ma Efilo przy bialych wiszących szafkach w salonie . pod blatem bedzie niewidoczny:)z tymi szufladami to na pewno są wygodniejsze. nie będzie Ci przeszkadzał wysoki front przy szufladzie . zrób dolną zamocowaną do frontu. a górną , tam gdzie masz pokrywki wysuwaną osobno( nie z frontem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 15.04.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Jaskiniówka, a co ty tak kombinujesz? tip on są wygodne. W sytuacjach kryzysowych kiedy łapki oblepione w mące i jajku można sobie nózką dopomóc i front paluchem u nogi otworzyć bez naciskania. Można też kopniakiem otworzyć i bioderkiem zamknąć. Z kuchnią trzeba być w dobrym kontakcie fizycznym;) Jesli trzymasz w tych szafkach pod płytą rzeczy potrzebne do gotowania to takie uchwyty Ci zbytnio nie pomogą. Dwa, u Ewy uchwyty są szare z białymi szafkami to co innego niż takie same uchwyty z drewnianym frontem. Zrobisz ni to ni owo. Trzy, szuflada w szufladzie jest niewygodna, jesli trzymasz w niej rzeczy, z których często korzystasz. Jak dla mnie to może być ewentualnie szuflada na "zapasy", ewentualnie na jakiś mikser, czy "żyrafkę". Niby łatwiejszy dostęp niż do półki w dole szafki, bo nie trzeba się kłasc na ziemi, zeby zobaczyć co w niej leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.04.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 mówiłam,że kombinujesz. masz szafki fornirowane, a na nich mało widać. zostaw już tak jak jest. bez uchwytów. z szufladą na przyprawy zastanów się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.04.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 emolku długość uchwytu jest zamawiana na wymiar. (alem napisała) blat u mnie CHYBA też wystaje 2cm a przynajmniej tyle wystaja uchwyty. grubas? pytasz o blat? doklejka nie wchodziła w gre bo obok mam pustke i pod spodem jest pełne. Ale oczywiscie jest kombinowany. a kolor... taki mało pstrokaty mieli w dlh. strasznie żałuje bo ja chciałam pstrokaty, najlepiej taki z żółtym i zielonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 15.04.2011 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 No dobra czyli tip-ony, nie kombinuję dalej, tylko jeszcze się głowię czy szuflady ile i gdzie... gdzie ten mój psycholog się podziewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 15.04.2011 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 To ja też ogrodowo: tyle u kuriera tkwiły, że pędy puszczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 15.04.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 One zawsze tak przychodzą. Chyba, że zamawiasz w lutym, to może mniej są wyrośnięte. A o tej porze np. liliowce czy irysy w gruncie już po 10 cm mają. Swoją drogą mnie to zawsze irytuje, że te kępki takie maleńkie. Liliowce dopiero po 3-5 latach jakoś sensownie na rabatach wyglądają. Trzeba by po kilka sztuk kupować,żeby od razu ładnie było. W tym roku się wkurzyłam i nie kupiłam nic, choć korciło mnie strasznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts