Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SzaroCzarnaNagaJama

Recommended Posts

Popatruję już od jakiegoś czasu chociaż do wykończeń jeszcze mam daleko, ale miło popatrzeć na coś innego niż pustaki. A u Ciebie pomysłów sporo:) Kuchnia jest moim faworytem;)

Macie na oku jakiś fajny serwis najprędzej biały, nowoczesny, tak samo sztućce, tylko niekoniecznie białe ;)

Jak chodzi o kwadratowe talerze to może coś w Lubianie znajdziesz http://www.lubiana.com.pl Kilka lat temu dostałam w prezencie ślubnym całą zastawę kwadratową. Pamiętaj tylko żeby sprawdzić czy duże talerze zmieszczą Ci się w zmywarce. Gdy je dostałam mogłam włożyć jednorazowo 3 duże talerze i szlag mnie trafiał przy każdym większym obiedzie czy imprezie. Jak będę wykańczać dom to do sklepu po zmywarkę pójdę na pewno z talerzem;)

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dobrze że nie na odwrót, po talerze ze zmywarką :rotfl:

Przeszłam się po ogrodzie z aparatem, generalnie nie ma się czym chwalić, w rachubę wchodzą jedynie wąskie kadry :) każdy listek cieszy jak wygrana w totka, zatem wklejam

serduszka

DSC_0119.JPG

pierwsze funkie wyłażą

DSC_0120.JPG

DSC_0124.JPG

i skromniutka macierzanka :(

DSC_0132.JPG

brzózki też się dopiero budzą

DSC_0137.JPG

DSC_0139.JPG

DSC_0140.JPG

jedynie winobluszcz szaleje, sadzony tej wiosny

DSC_0138.JPG

tulipany typu z dziwnych :)

DSC_0121.JPG

nieśmiały miłorząb

DSC_0129.JPG

dereń

DSC_0123.JPG

lawenda z przeceny przeżyła i lilia jakaś tam

DSC_0130.JPG

DSC_0131.JPG

a tu dopiero chwaścior któryś miskant, widzicie w środku kępę i na na narożnikach pojedyncze kłosy rozlazły się na ok 1m2!!! powierzchni

DSC_0141.JPG

tu jakas trawa kwitnie!!

DSC_0142.JPG

i giganteus zdecydował się przeżyć !!!

DSC_0143.JPG

i szafirki

DSC_0144.JPG

DSC_0125.JPG

a tu mi coś wlazło na porzeczkę, grzyb? pryskać, ktoś się zna

ani do rdzy wejmotkowo-porzeczkowej chyba niepodobne ani do antraknozy liści

DSC_0134.JPG

Edytowane przez e-mól

Właśnie odebrałam transport desek tarasowych !!!!!!

Cieszę się jak głupia mimo, że to nie egzotyk, i pewnie tanio znaczy drogo, to przynajmniej taras będzie w tym roku, zabieram dzieciaki na pokład i jadę po zakupy chemii do impregnacji i do roboty.

Acha, mąż mnie wystawił i w majówkę w robocie ciężko będzie pracował to wezwałam rodzicielkę i babskimi "ręcyma" zbudujemy nasz mały raj.

Schody znowu nie przyjechały :(

Centralna Polska -zimno się robi, ale cały dzień słoneczny, mam nadzieję że wiele się nie zmieni bo mam jeszcze plan na renowację trawnika.

Deski najgorsze jakie mogą być - sosna. Wypowiem się za kilka lat.

Ale już wiem za co płaci się w egzotykach, to z pewnością jedna z tych rzeczy przy budowie domu za którą warto dopłacić, jakoś nieporównywalna.

Mazo nic nie wiem, jeden gościu z forum planował tak zrobić ale się nie odzywa.

U nas wyskoczyła podbitka (ptaszki załatwiły) taras robię i jeszcze ogrodzenie może zakończę to podjazdy czekać znowu muszą. Markoto miód na me serce lejesz, długo go macie, barwiony jakoś, jakieś sugestie co do impregnacji? Lecę do dziennika mam nadzieję że go tam obejrzę.

Dzisiaj legary zaimpregnowałam i 3h trawnik z mamą plewiłam, obiadek i lecimy dalej, ale raczej dzisiaj nie skończymy.

W końcu Święto pracy :)

Stwierdziliśmy, że 8cm to za mało, a grubsze wychodzą drożej niż kostka, poza tym kształt takiego obrzeża nie jest zbyt fajny, może się uginać, teraz myslimy o bloczkach betonowych - są proste i tańsze (tylko że nie takie długie jak te obrzeża). Do kostki nie możemy się przekonać.

Powodzenia z tarasem!

markoto nie dane mi obejrzeć Twój taras, a wymiary chociaż podasz i jakiś opis słowny, coś o konstrukcji, kolorze, impregnatach?

Mazo a życzesw powodzenia z podjazdem, może wyjść bardzo fajnie, tylko że bloczki mają ten beton dość rzadki, chropowaty, może być ciężki w utrzymaniu, ale wizualnie mi też by się podobał.

podesle ci haslo na priva

malowalismy go tikurilla http://www.tikkurila.pl/farby_dekoracyjne/produkty/produkty_zewnetrzne/powierzchnie_drewniane/valtti_expert.493.shtml

ale wypadaloby go znow malnac, bo jest szary, choc mi to nie przeszkadza :)