Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SzaroCzarnaNagaJama

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

e-mój ta z siatlką wewnątrz wydaje się zdecydowanie bezpieczniejsza bo w razie upadku dziecko nie walnie w pałąk. W zeszłym roku zrzuciliśmy się z rodzicami z grupy w przedszkolu i kupiliśmy taką małą do salki - szał totalny nie wspomnę o tym że całe przedszkole chce przychodzić do tygrysów na trampolinę :)

A kosiarkę polecam taką

http://allegro.pl/kosiarka-spalinowa-6km-bs-seri-675rs-53cm-5w1-i1574261258.html

Co prawda użyta była dopiero jeden raz ale nie miała lekko. Trawa było już bardzo wysoka, teren nie należy do najrówniejszych.

Trawy do skoszenia jest jakieś 800m2. Tylko 3 razy opróżnialiśmy kosz /w zeszłym roku używając kosiarki mojej ciotki z 8/

Bardzo ładnie zbiera.

Napęd super.

Dzięki Monika, u nas ten sam metraż, więc informacja o koszu istotna.

Przyjechały fronty, fajnie nie oglądać wnętrz szuflad, usłojenie pstrokate i kontynuacja wyszła dużo lepiej niż poprzednio.

Mirela no właśnie taką z gąbką zamawiam i zastanawiam się czy sobie fajnie usiąść na tej gąbce, w ramach odpoczynku np. gdy inni skaczą, dlatego myślę czy ta siatka lepiej jak jest wewnątrz czy na zewnątrz. Bezpieczniej jak wewnątrz i chyba mniej podatna na rozdarcia jak dzieciak najpierw stanie na osłonie i dopiero wchodzi "w okienko" niż jak bezpośrednio z drabinki przepycha się przez siatkę.

Edytowane przez e-mól

Kuchni odsłona druga:

DSC_0159.JPG

Słojom już lepiej

DSC_0160.JPG

DSC_0163.JPG

Takie kulki znalazłam w leroy, drugą, jaśniejszą mam w łazience

DSC_0164.JPG

Misz-masz stylów: klasycznie, rustykalnie i modern

Szklane cosie za 2 zety na bazarku znalazłam i się oprzeć nie mogłam...

DSC_0166.JPG

i blatu w sumie nie pokazywałam

DSC_0174.JPG

No dużo lepiej.

Sprostowanie.

Dzisiaj trawnik kosiłam JA.

Wyszło 10 koszy. Mąż kosił na najwyższym ustawieniu ja na najniższym.

Mówię mu że napisałam znajomej na FM że na starej kosiarce wychodziło coś około 8 koszy a on w śmiech. Pytam czego się sieje a on że na starej to po dwóch rzędach trawę się wywalało... Czyli było jakiś 20... w sumie w zeszłym roku ja kosiłam ze dwa razy :popcorn:

moje spostrzeżenia:

całkiem przyjemnie się odpala -starą szarpałam za ten sznurem i szarpałam i dupa atu za pierwszym góra trzecim razem

power ma niezły - jednym słowem idzie jak burza

pięknie zbiera

kosz opróżnia się metodą "podrzutowi-trząsającą"

Ogólnie GIT

Edytowane przez MonikaC

No witam wszystkich,

Blat, hmmm, idealny nie jest, panu się najwyraźniej spieszyło, i są grudki, momentami żywicy jest więcej, ale się nie czepiam, bo to gratis do podłogi było.

Tylko jakieś zacieki od wody zostają, powierzchnia niby lita gładka, ale białe plamy od wody zostają w niektórych miejscach, z czasem giną, dziwnie trochę, ale jak dla mnie może być, łączeń nie ma to dla mnie ogromny plus.

No nie dla perfekcjonistów zdecydowanie.

Pewnie można by go przeszlifować lekko i jeszcze raz zażywicować, ale to chyba niezbyt proste, żywica szybko tężeje i widać każdą poprawkę.

Nie mam alternatywy i póki co pewnie tak zostanie.

Jak się w jakiejś nowej kolekcji pojawi fajny czarny laminat to pewnie wymienię.