Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SzaroCzarnaNagaJama

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nawozić, nie nawozić, oto jest pytanie ....

dopatrzyłam się że to co myślałam, że jest resztkami perzu jest chyba wiechliną, musiała się wysiać, świnia nie trawa, ona ma grube sztywne źdźbła, jak chodzę boso to ją czuję, a ja chciałam mieć trawnik dla księżniczki ;)

spirea będziesz zamawiała coś z oświetlenia w Holandii?

Daj linka proszę.

w sobotni wieczór na Podzamcze na pokaz w Parku Fontann. Rusza chyba o 20tej. Coś dla Ciebie i dzieci- na dach Biblioteki Uniwersyteckiej- fajny ogród na dachu. Moim się tam podobało. A jak już tam będziesz to polecam sklep =galerię z plakatami (niedrogo można kupić świetne plakaty naprawdę znanych artystów. My zakochaliśmy się w Robercie Kai).

Do Kopernika koniecznie, ale warto być przed 9tą i mieć na to cały dzień, a najlepiej 2 dni bo jeden to mało.

Dzięki kochana :) A ta galeria to w jakich dniach godzinach czynna?

Właśnie, może jakiś cudny ogród polecisz, mama poogląda dzieci pobiegają.

No to ja też coś polecę, bo jedziemy przekonać starszaka do kolonii, fundacja bullerbyn organizuje nietypowy wypoczynek, można pooglądać i poczytać na stronie. Dodatkowo, ogromny atut to to, że jest spotkanie dla rodziców i dla dzieci, na którym maluchy pół dnia uczestniczą w zorganizowanych zajęciach, a wychowawcy obserwują dzieciaki, a później rozmawiają z rodzicami jak oceniają dziecko pod względem przystosowania do wypoczynku bez rodziców.

Mamy nadzieję że młody będzie się super bawił i zachęci go to do wyjazdu.

Dal zainteresowanych: jutro ostatnie spotkanie adaptacyjne.

wybieracie się do Zalesia pod Warszawą do bulerbyn? Bo w zeszłym roku było to w Zalesiu. Całkiem blisko mnie.

Ładny ogród?- tylko parki, ogrodów dostępnych do zwiedzania raczej brak. Można pojechać do Konstancina albo Podkowy Leśnej i pozaglądać przez płoty- bywaja tam całkiem ładne ogrody.

Kopernika w zeszłą sobotę zaliczałam - naprawdę można tam spędzić baaaardzo dużo czasu, najbardziej się bałam czy Zu się nie zanudzi ale dała radę - tylko miałam ze sobą spacerówkę bo wiem, że tyle czasu by nie dała rady chodzic a tak potem jeszcze poszłam z nimi nad Wisłę i na koniec spacerkiem pod Kolumnę Zygmunta i cała sobota poleciała. Ogród na BUW też polecam.

a przypomniało mi się co do pokazu fontann - dwa tygodnie temu w sobotę wracając z zakupów postanowiliśmy podjechać na rekonesans, byliśmy tak o 21-ej - były straaaaaaszliwe tłumy, jak na koncercie albo olbrzymim pikniku, oczywiście nie było gdzie zaparkować więc wrócilismy do domu:p

Ratunku!!!

Przyjechał ślusarz , konstrukcja jest barierkę kazałam zabrac bo zrobił według swojego pomysłu. Między innymi zmienił rozmieszczenie poprzeczek, zrobił to tak

barierka%25252021-06%252520zle.jpg

a miało być tak

barierka%25252021-06.jpg

Ta jego wersja źle nie wygląda ale jest nie tak jak sobie wymyśliłam, jest symetrycznie i trochę tendencyjnie, ale jest bezpieczniej.

Co radzicie?