Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SzaroCzarnaNagaJama

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj już mnie nie ma, teściami się nasyciłam na dłuższy czas i póki co się nie wybieram, a szkoda chętnie bym znowu Hortulusa odwiedziła i Ciebie poznała.

a ja i tak bym nie dojechała bo brat samochód zabrał i wczoraj do Warszawy musiał wrócić bo piwnice rodzicom zalało.... więc uziemiona w Unieściu jestem do czasu aż on wróci

Hej Anetko, nic nie robię, dowiedziałam się, że we fluggerze prawdopodobnie szary olej można zamówić i już znajomym głowy nie zawracałam, ale w moim mieście fluggera nie ma i mi schodzi.

Pokaż koniecznie zdjęcia!!! jak ten olej ściągnęłaś

Myślę nad pokojem dla starszaka i wstępnie coś takiego wymyśliłam, macie jakieś konkretne propozycje na meble? Kolorystyka szarości, czerń i biel. jedna ściana super niebieska, reszta biała, włącznie z drzwiami oknem i listwami.

pok%2525C3%2525B3j%252520M%252520a.jpg

pok%2525C3%2525B3j%252520M%252520b.jpg

Po lewej i prawej od biurka jakieś płytkie szafki chcę powiesić kubiki pewnie jakieś.

Edytowane przez e-mól

Emolku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168786-NASZE-WNĘTRZA-W-SZAROŚCIACH-zdjęcia-realizacji-naszych-forumowiczów-D/page34 tutaj wklejalam taras a raczej jego poczatki, poki co wciaz nie skonczony, czekamy na ziemie.Olej przywiozl mi znajomy

Fajnie zapowiada sie pokoj Syna, bierzesz pod uwage Ikea?

• 3 weeks później...

Hej wróciłam, podłogi na parterze zrobione, jednak niekoniecznie sęki w ilościach każdych trawię, tak jak mi się zdawało do tej pory, trochę lepiej też mogłyby być chyba polakierowane, ale co tam, schody do poprawki ale mąż grzecznie zapłacił :( i nie wiem czy honorowo stolarz poprawi tak jak obiecał, barierek nie ma, bo już ślusarza na oczy widzieć nie chcę, a nowego nie ściągnę póki schodów nie poprawią.

Na piętrze w niedalekiej przyszłości podwójna jodełka się pojawi i pomału myślę jak umeblować pokoje tym co mam, na łazienkę może starczy może nie.

Podłoga na pewno drewno palisander lub merbau, blat to samo i teraz albo czarne płytki ale biała ceramika na tle czarnego chyba mi się jednak nie widzi, a czarne sanitariaty jakoś nie przekonują mnie pod względem utrzymania w czystości. Albo coś fajnego białego, to by do brodzika pasowało, ale dość nudnawo, chyba że jakaś fajna mozaika np heksagony, ale gdzie tego szukać, póki co oglądam sprzęty łazienkowe..

I właśnie .. ma któraś może dobre wnętrze z sierpnia? Na stronie 89 są świetne umywalki, nie mogę ich namierzyć, nie napisali kto projektował wnętrza, no i może wiecie gdzie kupić taki karnisz jak w tym samym domu str 78, potem fotki gazetki zrobię to powklejam.

Drzwi też powymyślałam, ale czekam na wycenę. Listwy przypodłogowe też trza zamówić, stolarz chce mi zrobić z klejonego drewna, bo że niby mdf niewystarczająco trwały, ma któraś zastrzeżenia co swoich mdf'owych?

kilka wzorów

pewnie najprostszy najlepiej by u mnie wyglądał, ale ta reszta ładna całkiem, ale pewnie zbyt zdobna

CM3_400x250_1725831545_thumb.jpg

CM9.jpg

ta też fajna tylko jakby nie wyobląną zrobić a na płasko

CM2.jpg

CM22.jpg

No i może beton znowu będę naprawiać :( kolejna próba kolejna firma, kolejne koszty, kolejny raz syf wszędzie :( mam opcje na różne szarości i biały połysk lub półmat i znowu zagwostka.

No i szafek prostych porządnych szukam gotowych, białe, szare lub czarne, z czego część potrzebna jest mi dość płytka tak 20-30cm, a druga część o zwykłej głębokości ale szerokie na 35 lub 70 cm i dość wysokie.

Hej e-mólku, listwy przypodłogowe fajne, ale jednak najprostrze najfajniejsze ;) 1 i 2 mnie się podoba. 4 też fajna, ale chyba za bardzo przyciągałaby wzrok i jeszcze ten kurz na wgłębieniach...

Dobre Wnętrze mam, ale zostawiłam w PL. Coś mi świta, ale wklej te zdjęcia z gazety.

Co do schodów, szkoda, że odrazu nie zrobione tak jak trzeba. A ślusarz? Jakiego wała wykręcił, że mu podziękowałaś?

Ściemniał przez dwa miesiące, że mu w lakierni nawalają, dwa razy w tygodniu obiecywał, że będzie montaż po czym przywiózł ręcznie pomalowaną konstrukcję, już nie miałam siły i czasu szukać następnego i konstrukcję wzięłam, ale barierki zrobił według swojej koncepcji i miał wrócić z poprawionymi, więcej się nie odezwał, a zaliczki wyżebrał tyle że i tak zarobił...