Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SzaroCzarnaNagaJama

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, mąż mi wyprodukował dwie panienki, bardzo prosiłam o jedną i albo jak zwykle słabo słuchał albo chciał sie popisać :lol2: co to on nie umie.

Tym razem chyba urodzę przez eksplozję :D bo dziewczyny rosną jak szalone, nawet ponad normę ciąży pojedynczej, a planowane jest to wydarzenie na początek roku, ale wszyscy straszą jak to się bliźniaków donosić nie da, więc tym bardziej się stresuję tym NIE wykańczaniem.

Oczywiścienie poza organizacją i wykonawcami krucho z kasą, mąż od pół roku obecny jedynie ciałem i to praktycznie nocą, więc też w domu nic nie zrobi.

Czyli gniazdka i lampy w kartonach, kable wiszą ze ścian, ja nerwowa i mega ograniczona, a lekarz za każdym razem jak mantrę powtarza: proszę najlepiej nic nie robić, no ale dzisiaj wymalowałm stół, skręciłam chłopakom biurko-pierwszy mebel na piętrze:lol2:, teraz czekam na wycenę na garderobę i jak będzie przegięta to sama z mamą ją zrobię, to będzie wyczyn!

Luźne wyliczenia wskazują na to, że materiały zamkną się w 1K, ciakwe jak sie ma do tego wycena wykonawcy.

No i jeszcze jest plan na babskie tapetowanie, ale trudność polega na tym, że jednocześnie mają być przytapetowane zlicowane drzwi, sił już nie mam na stolarzy i się zanosi, że same się za zrobienie tych drzwi weźmiemy.

Kojarzycie adres sklepu z tapetami gdzie jest filtr "po kolorach"?

Edytowane przez e-mól

jak chłopakom????? coś mi się chyba w obliczeniach popitoliło, bo myślałam, że masz jednego synka...

braku rąk do pracy nie zazdroszczę. my też na monterów możemy tylko liczyć, bo mojego małżona rzadko w domu zastać można, a jak jest to się nie podejmie ;) :lol2:

ja też mam czasem zajawkę na powiększenie stada :cool:... ale później mi mija.... np. dziś sobie tak myślałam....a tu wyskakujesz z njusem!!!! i to zdublowanym :lol2:

sklepu z tapetami, z opcją koloru nie znam. no chyba, że liroy?

nie szalej za bardzo!!!!!!

ale że z tymi tapetami mam nie szaleć?Coś subtelnego do dsalonu chciałam, najchętniej jak te panele kilka postów temu, z leroya przywlekłam ostatnio takei coś

http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/e1/c9/4302afd1002b22028e4344124461-43517110_d.jpg bo wiecie że tam sobie można uciąć kawałki tapet za free? No i na ścianie robi fajne wrażenie, bym już zupełnie miała w&b.

No dwóch mam synów, i to już dłuższy czas ;)

No to jak go jeszcze nie pokazywałam to teraz to nadrobię:

DSC_0830.JPG

img2011-04-23_18-08-57.jpg

DSC_0738.JPG

A tak się prezentują jego niestrzyżone kudły i marzy mi się aby chociaż jedna panienka takie również miała, trzymajcie kciuki, jedna na prosto druga na kudłato :)

img2011-04-23_09-45-13.jpg

A fotki w lapsie próbowałam wkleić i jakoś tam nie umiem, przeturlałam się aricio specjalnie dla Ciebie ;) do drugiego kompa.

Edytowane przez e-mól

fajna ta tapetka :yes: ...taka psychodela...ja lubię :D

no to będziecie mieli komplet !!!! a ja nad drugim się tak zastanawiam ;)

a nie szalej, w sensie nadwyrężania organizmu !!!! później maluchy będą tak do ruchu przyzwyczajone, że będziesz cały czas musiała Je dyndać ;)

a różowo koronkowa garderoba już zakupiona???? ale odmiana!!!! czaaaad!

No właśnie trochę nie mam siły za szmatkami latać, coś tam od czasu do czasu złapię przy okazji, ale mało w tym koronek i różu, jakoś rajtki mnie pociągają, muszę policzyć ile już tego nakupiłam. Że sił nie mam, że zbiory po chłopakach raczej się nie przydadzą(w tym trzy wypasione wózki), że wszystkiego potrzebuję podwójne ilości, to jak któraś chce sprzedać atrakcyjny secik po swojej niuńce za rozsądne acz uczciwe pieniądze to zapraszam na pw.

Równowaga płci wreszcie będzie w rodzinie, Ty się nie zastanawiaj tylko męża zaatakuj, nasz starszy przez to że dłuższy czas był jedynakiem, delikatnie mówiąc trochę dziwny jest, więc polecam przynajmniej parkę.

Aricia a nie masz jakiś innych ciekawych wzorów na oku, muszę się trochę spiąć z decyzjami i robotą.

e-mól ! Ogromne gratulacje i to podwójne :D:lol2:

Szczerze przyznam, że ja zawsze chciałam tak za jednym razem 2 :D ale i tak nie narzekam... może następnym razem się uda.

To wykańczanie domu to pewnie przez ten syndrom wicia gniazda, ja się nie dziwię, że nagle nabrałaś powera, ja nigdy tyle nie sprzątałam co teraz :D

Trzymam kciuki równowagę płci w rodzinie ;)

Dzięki za wszystkie gratulacje, u dziewczyn zostaje dziwnie żółta ściana "po Tymku", Tymek idzie do Michałowego pokoju z granatową ścianą i białymi i czarnymi meblami. U dziewczyn dwie płytkie szafy z ikea, leżą już w kartonach, do tego białe expedity pod skosy, mała sofka, i chyba zrobię na zamówienie białe łóżeczka na wzór tych:

http://www.areand.pl/allegro/20091111/luxo_b_04.jpg

tu kilka innych ładnych gdyby się któraś jednak zainspirowała moją wielodzietną rodziną i za dziewięć miesięcy potrzebowała;)

lozeczka.jpg

Drzwi na piętrze będą raczej szare i może też jedna ścinę zrobię szarą. Miałam też plan na naklejane kolorowe koła i zalegającą gdzieś firanę w koła, ale dzisiaj się zakochałam w tej tapecie i kusi mnie żeby dać ją na skos i wtedy te koła to już za dużo szczęścia.

contzen-3-7903-16-tapety-scienne-tapeta-as.jpg

457139_contzen_3-mail.jpg

Czyli królestwo kolorów

jakieś wizki wkrótce wrzucę

Z imionami ogromny mam kłopot te które od dawna miałam obmyślone okazały się strasznie popularne, ma być krótko z ładnym zdrobnieniem, trochę oryginalnie ale nie dziwacznie.

Tymek przez kilka miesięcy "był" właśnie Mają, potem doszła Lenka

Jeszcze podoba mi się Iga(ale nie ma zdrobnienia) Hania ale to zazwyczej diablice i też dużo ich, jeszcze Nina i Nadia, wynalazłam nawet oryginalne fajne imię Liwia, ale dodatkowo muszą jeszcze ze sobą dobrze brzmieć i z nazwiskiem.

O matko i córko ale news :) :) ogromne gratulacje ...ale informacja o dwóch chłopcach i mnie zaskoczyła ...niezwykłe z nich przystojniaki :) oj biedna Ty w przyszłości ...biedna ...;) A co do podobieństw imion to mamy znajomych z dwiema córeczkami - Jagodą i Jagną :) i to nie są bliźniaczki ...czasem jak wołają Jaga to ja w sumie nie wiem na którą :)

No nic a nic z Tymi imionami wymyślić nie mogę, Pola też mi się bardzo podoba, ale do nazwiska okropnie nie pasuje, Inga niby ładnie, ale jakoś podświadomie widzę taką herszt babę z wermahtu.

Jeszcze Tola jest cudna lub Antonina, ale strasznie serio brzmi ale Tosia pięknie.

No jak już coś wymyślę to wyobrażam sobie jak się drę na ulicy TOŚKA TOLA!!! i zawsze cos nie pasuje.

Anegdotę mam z jakiegoś forum, dyskusja dotyczyła właśnie wyboru imion dla bliźniaczek. Kobieta miała wybraną Lenę a na drugie się nie mogła zdecydować, już po porodzie zdecydowała się na Ninę, porozsyłała znajomym sms'y i znajomy migiem oddzwonił żeby się lepiej jeszcze zastanowiła, bo razem to jakby LeNina urodziła :rotfl: