Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SzaroCzarnaNagaJama

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My po pierwszej wigili we własnym domku, trochę smutno, bo zawsze do dziadków jechaliśmy, trochę nostaligicznie bo tak "dorosło"się poczułam, na swoim, tuż przed porodem... Trochę klopotliwie i nerwowo, bo do końca nie wiadomo było, czy nie zacznę rodzic, zwłaszcza ze rano skórcze dość uczciwe i regularne miałam. A kłopot trochę mamy z porodem bo mąż musi przy nim, a raczej przy mnie być, a rodzina daleko, bliskich znajomych za dużo tu nie mamy, ale jakoś się poobstawialismy, ale nie na wigilię, to był jeden dzień gdzie zupełnie nie mieliśmy gdzie starszaków podrzucic w razie akcji, no ale się udało:)

Skromnie z jedzeniem i prezentami, bo ani sił, ani głowy, ani możliwości nie mam się zajmować już teraz prawie niczym.

Młody był tak bidny zmęczony, ze histerię urządził i zasnął przy kolacji ledwo go obudzilismy na Mikołaja.

Ale łóżeczko już stoi w sypialni, "tajny" przewijak wreszcie zamontowany w szafie(po 3tyg bujania się ze sprzedawca z all) dwie kołyski na parterze wykończone i pomalowane na ..... srebrno.

No i kibelek mam podłączony na piętrze, a samo pietro zaczyna przypominać każdego dnia bardziej dom, a nie skład budowlany, choć możliwości mam już skrajnie ograniczone to jakoś to idzie do przodu.

A teraz kto ma ochotę to niech trzyma za nas kciuki, bo moje marzenie na dziś to urodzić w nowym roku, najlepiej jeszcze nie pierwszego, żeby bidule w przyszłości nie były najmłodsze w klasie i żeby urodziny mogły sobie po ludzku wyprawiac.

Aaaa i w przyszłym tyg mam mieć malinowe łóżeczka, tylko muszę do city specjalnie jechać kolor wybrać i zamówić, polecacie farby do drewna konkretnej firmy, mam wzornik tikurilli ale idealnego koloru tam nie ma, pewnie we fluggerze będzie lepiej ale u nich to chyba drogawo.

Edytowane przez e-mól

Ja trzymam kciuki - jaaa ! Trzymaj się babeczko - najważniejsze dla Ciebie i Maleństwa to teraz to spokój, spokój i spokój :)

Ja zawsze byłam najmlodsza w klasie i nie narzekam ;) Właśnie wczoraj mi 30-cha stuknęła ;)

http://img715.imageshack.us/img715/7825/dsc0091bz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Dzięki, no właśnie tez moze po kilka sztuk z poprzednich ciąż miałam i to chyba najcenniejsze fotki z całego życia, ale podczas ciąż jakoś nie pchalam się przed aparat, bo jakoś nie bardzo się czułam fotogieniczna. Tym razem się zmusilam, bo to już raczej nasze ostatnie brzuszysko, nawet psychicznie mnie ta sesja podniosła na duchu, bo ostatnie tyg tylko dresy i czlapanie po domu, a tu zabawa w przebieranki i malowanie, bardzo dobrze mi zrobiły, mimo ze byłam potem wycienczona. Zupełnie innym okiem tez spojrzałem na siebie dzięki tym fotkom, wiec serdecznie polecam wszystkim przyszłym mama, choć wciąż zalatuje mi to lekkim narcyzmem :)