qufel 13.12.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witam Mam pytanie do znawców tematu. Chce zrobić "temi rencami" stół i ławe ogrodową. Z jakiego drzewa robić, mam dostep do sosnowego, czy sie nadaje? Jak łączyć poszczególne elementy, gwoździe kołki czy jeszcze coś innego? Jak na koniec to zabezpieczyć, tzn. jaki środek do tego jest najlepszy? Może ktoś tu wstawi jakieś fotki na wzór, co by sie człowiek opatrzył jak to ma wygladać Aha, i jeszcze jakie sa prawiłowe wymiary, chodzi mi o wysokość stołu i wysokość siedziska ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hlasco 13.12.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 może ten link Ci pomoże: http://www.bobsplans.com/BobsPlans/PicnicTable/FreePicnicTablePlans.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekWoj 14.12.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 To ja odpowiem odnośnie drewna.Najańsza i najpospolitsza sosna zabezpieczona lazurą. (Sadolin, Bondex) Jak masz dostęp do akacji i zależy Ci, aby wnuki doceniły dzieło, to rób z akacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 14.12.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 w zadnym przypadku sosna OLcha i to jeeszcze z odpowiednich miejsc wycięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 14.12.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Jęśli chodzi o rodzaj drewna to tylko liściaste : dąb jesion klon jawor buk , z owocowych grusza jabłoń . Nigdy z iglastych . A co do inspiracji to zerkni na stronę ARKADIA meble ogrodowe w Białymstoku . Miłej pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts