Chef Paul 13.12.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 ... ieeetammm nie masz czym walić ... żądełko malutkie A bo ty się jeszcze nie napatoczyłeś pod żądełko. Lubię CIę, boś dobry kucharz i zadymiarz. Tfu, zadymiacz. ... ... nioooo ... wczoraj eksperymentalna paprykowa ... ... jakby co to w nożach i tasakach jestem niezły To rzuć we mnie na priv nożem, Tfu znaczy się nazwą noża, cobym sobie kupiła, nie żałowała ale i nie wydała na niego całego majątku. ... dlaczego na "priv" ? ... może jeszcze się info komuś przyda Do domowego użytku z ceną umiarkowaną mały komplet Henckles lub Berghoff powinien wystarczyć http://www.chefpaul.net/inne/noze.jpg ... tego kompletu używam już około 20 lat. Dodatkowo przydatny jest jakiś dobry "santoku" do warzyw (mój model "Furi" służy już mnie również latek kilka). Górna półka to noże kute na zimno z kilku warstw bardzo wysokiej jakości stali http://www.chefpaul.net/images/knives4.jpg ... kilka setek usd, ale gwarancja na kilka setek lat pozdróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.12.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Łorany - ten ostatnio po prostu piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.12.2009 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 łożesz .... ale masz sprzęcior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.12.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Łorany - ten ostatnio po prostu piękny łożesz .... ale masz sprzęcior ... "sprzęcior" potrzebny jest w pracy (nie ma czasu co dziesięć minut ostrzyć noża) ... do normalnego użytkowania w domowej kuchni wystarcza zupełnie to co na obrazku powyżej pozdróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.12.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 hmmmm................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.12.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 no prosze jacy wszyscy grzeczni . amoże poprostu nieśmiali Zaraz wyjdzie, że zastraszeni no nie...nie ze mna te numery Szefie, Berghoff'a można kupic już za trochę ponad stówkę,warte to zachodu ?? ja myślałam, że one takie na chwilę są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.12.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 hmmmm....te noże to napewno taki straszak jest... zamiast priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.12.2009 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 ja już pisałam wcześniej .... na cięte (czy to noże czy riposty) to za cienka jestem w uszach ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.12.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 ... Szefie, Berghoff'a można kupic już za trochę ponad stówkę,warte to zachodu ?? ja myślałam, że one takie na chwilę są ... mam jeden średni komplet na "wyjazdy" (wesela i różne podobne imprezki) Berghoff produkuje różne zestawy różnej jakości i w różnych cenach (mój zestaw kosztował coś około pomiędzy 300 a 400 marek zachodnioniemieckich, ... cóż, ostrzyć trzeba po każdych 4 godzinach pracy (choć są kute na zimno - ale z jednej warstwy stali) ... wyższej klasy (i niewiele droższe) Wusthof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.12.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 no konkretnie to o czymś takim myślałam http://www.e-naczynia.pl/index.php?module=produkty&act=showProduct&idProduct=609 oczywiście głównie po to by pogonić tych zastraszających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.12.2009 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 no konkretnie to o czymś takim myślałam http://www.e-naczynia.pl/index.php?module=produkty&act=showProduct&idProduct=609 oczywiście głównie po to by pogonić tych zastraszających Przejrzałem powyższą ofertę (jak również pozostałe oferowane zestawy) . Niewiele mogę powiedzieć (w reklamie podają, "puste rękojeści" ... gdzie więc znajduje się środek cieżkości narzędzia - na długości 2/3 ostrza, napewno będzie niewygodny w pracy). Mój "walizeczkowy" zestaw Berghoff to linia "Profiline", mam je już bardzo wiele lat, często ich nie używam (tylko na "sesje wyjazdowe" i to nie zawsze), wymagają dość częstego ostrzenia, ale są solidne i trwałe. Ze sprawdzonych marek w domowym uzytkowaniu "do końca życia", polecał bym: Calphalon, Henckels albo Wusthof. Z ofert cenowych (i zupełnie nieznanych dla mnie nazw linii) wnioskuję, że pewnie przeniesiono produkcję do Chin (choć i Calphalon część produkcji ma w Chinach, lecz na jakość narazie narzekań nie słyczałem). Z pozdrówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.12.2009 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Dzięki szefie - niestety u nas dostepne jedynie pojedyncze noże Wusthof i Henckels i w cenach średnio przystępnych (200 zł za 16cm nozyk ) Chyba trzeba się bedzie uśmiechac do koleżanek wybierajacych sie za wielką wodę albo pozostać przy Gerlachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.12.2009 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Dzięki szefie - niestety u nas dostepne jedynie pojedyncze noże Wusthof i Henckels i w cenach średnio przystępnych (200 zł za 16cm nozyk ) Chyba trzeba się bedzie uśmiechac do koleżanek wybierajacych sie za wielką wodę albo pozostać przy Gerlachu w cenę zapewno wchodzą Vat'y, sraty, cła i inne podatki plus zarobek sprzedawcy ... to ile by kosztował w Polsce Hattori Gyuto ... Gerlach ... niektóre nie były złe ... przepracowałem nimi pół życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 14.12.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 zabina .... miałam Ci już wcześniej powiedzieć , ale mi umkło .... żaba w Twoim awatarze ma cycki jak rodzynki ..... ... dałabyś jakąś z większymi, choćby C ... a nie takie ..... piegi .... Wy tu o pierdolach, nozach, srożach a ona o moich zabich cyckach, toz to przecia gorsze niz takiego priva dostac i nikt sie nie zainteresuje, ze ja czuje sie dyskryminowana Prosze zalozmy nowy watek dla dyskryminowanych, skoro jest juz dla zastraszanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.12.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Daga - nie zawężajmy do moich odczuć ....jeszcze ktoś, jeszcze coś .... A temacik się kręci .... Głupia! To ziemia się kręci i nie Ty to odkryłaś, ale Kopernik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.12.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 no prosze jacy wszyscy grzeczni . amoże poprostu nieśmiali Po prostu zastraszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.12.2009 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 zabina .... miałam Ci już wcześniej powiedzieć , ale mi umkło .... żaba w Twoim awatarze ma cycki jak rodzynki ..... ... dałabyś jakąś z większymi, choćby C ... a nie takie ..... piegi .... Wy tu o pierdolach, nozach, srożach a ona o moich zabich cyckach, toz to przecia gorsze niz takiego priva dostac i nikt sie nie zainteresuje, ze ja czuje sie dyskryminowana Prosze zalozmy nowy watek dla dyskryminowanych, skoro jest juz dla zastraszanych zabina - no kurde , nie chciałam Cie zdyskryminować .... jeno te cycki mi tak do tej żaby w awatarze nie pasują .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.12.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Daggulka odwal się od cycków zabiny Co masz do małych żabich cycków he...? Bo Ci priva wyśle Ja Ci też nie chciałam mówić wcześniej ale Twój smok w avatarze ma nieświeży oddech uff zawsze to chciałam napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 14.12.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 No i widzisz babo w jakiej Ty mnie sytuacji teraz stawiasz. Nie moge zmienic cyckow bo jak zmienie to sie okaze ze sie Ciebie pobalam i zmienilam bo mi kazalas, a trza nieustraszonym byc i swoje zdanie miec i grupy trzymajacej wladze sie nie bac. Juz do konca bede musiala miec taki maly cyc, ze jako nie bojem sie nikogo i niczego i cyckow bronic bede Niech zyje male bo male jest piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 14.12.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 ...a smoczyca ma nieswiezy oddech nyny ny ny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts