Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto na forum jest nietykalny ?????

daggulka

Recommended Posts

... ieeetammm nie masz czym walić 8) ... żądełko malutkie :roll: :wink:

A bo ty się jeszcze nie napatoczyłeś pod żądełko. Lubię CIę, boś dobry kucharz i zadymiarz. Tfu, zadymiacz.

...

... nioooo ... wczoraj eksperymentalna paprykowa :)

...

... jakby co to w nożach i tasakach jestem niezły :oops: :roll:

To rzuć we mnie na priv nożem, Tfu znaczy się nazwą noża, cobym sobie kupiła, nie żałowała ale i nie wydała na niego całego majątku.

... dlaczego na "priv" ? ... może jeszcze się info komuś przyda :)

Do domowego użytku z ceną umiarkowaną mały komplet Henckles lub Berghoff powinien wystarczyć

http://www.chefpaul.net/inne/noze.jpg

... tego kompletu używam już około 20 lat. Dodatkowo przydatny jest jakiś dobry "santoku" do warzyw (mój model "Furi" służy już mnie również latek kilka).

Górna półka to noże kute na zimno z kilku warstw bardzo wysokiej jakości stali

http://www.chefpaul.net/images/knives4.jpg

... kilka setek usd, ale gwarancja na kilka setek lat :lol:

pozdróweczka :)

• Odpowiedzi 825
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Łorany - ten ostatnio po prostu piękny :)

łożesz .... ale masz sprzęcior :o :lol:

... "sprzęcior" potrzebny jest w pracy (nie ma czasu co dziesięć minut ostrzyć noża) ... do normalnego użytkowania w domowej kuchni wystarcza zupełnie to co na obrazku powyżej :lol: :wink:

pozdróweczka

no prosze jacy wszyscy grzeczni .

amoże poprostu nieśmiali :oops:

:wink:

Zaraz wyjdzie, że zastraszeni :)

no nie...nie ze mna te numery :evil:

Szefie, Berghoff'a można kupic już za trochę ponad stówkę,warte to zachodu ?? ja myślałam, że one takie na chwilę są :oops:

...

Szefie, Berghoff'a można kupic już za trochę ponad stówkę,warte to zachodu ?? ja myślałam, że one takie na chwilę są :oops:

... mam jeden średni komplet na "wyjazdy" (wesela i różne podobne imprezki) Berghoff produkuje różne zestawy różnej jakości i w różnych cenach (mój zestaw kosztował coś około pomiędzy 300 a 400 marek zachodnioniemieckich, ... cóż, ostrzyć trzeba po każdych 4 godzinach pracy (choć są kute na zimno - ale z jednej warstwy stali) ... wyższej klasy (i niewiele droższe) Wusthof

no konkretnie to o czymś takim myślałam

http://www.e-naczynia.pl/index.php?module=produkty&act=showProduct&idProduct=609

oczywiście głównie po to by pogonić tych zastraszających :wink:

Przejrzałem powyższą ofertę (jak również pozostałe oferowane zestawy) . Niewiele mogę powiedzieć (w reklamie podają, "puste rękojeści" ... gdzie więc znajduje się środek cieżkości narzędzia - na długości 2/3 ostrza, napewno będzie niewygodny w pracy).

Mój "walizeczkowy" zestaw Berghoff to linia "Profiline", mam je już bardzo wiele lat, często ich nie używam (tylko na "sesje wyjazdowe" i to nie zawsze), wymagają dość częstego ostrzenia, ale są solidne i trwałe.

Ze sprawdzonych marek w domowym uzytkowaniu "do końca życia", polecał bym: Calphalon, Henckels albo Wusthof.

Z ofert cenowych (i zupełnie nieznanych dla mnie nazw linii) wnioskuję, że pewnie przeniesiono produkcję do Chin (choć i Calphalon część produkcji ma w Chinach, lecz na jakość narazie narzekań nie słyczałem).

Z pozdrówkami

Dzięki szefie - niestety u nas dostepne jedynie pojedyncze noże Wusthof i Henckels i w cenach średnio przystępnych (200 zł za 16cm nozyk :roll: )

Chyba trzeba się bedzie uśmiechac do koleżanek wybierajacych sie za wielką wodę :lol: albo pozostać przy Gerlachu

Dzięki szefie - niestety u nas dostepne jedynie pojedyncze noże Wusthof i Henckels i w cenach średnio przystępnych (200 zł za 16cm nozyk :roll: )

Chyba trzeba się bedzie uśmiechac do koleżanek wybierajacych sie za wielką wodę :lol: albo pozostać przy Gerlachu

w cenę zapewno wchodzą Vat'y, sraty, cła i inne podatki plus zarobek sprzedawcy ... to ile by kosztował w Polsce Hattori Gyuto :o

... Gerlach ... niektóre nie były złe ... przepracowałem nimi pół życia :lol:

zabina .... miałam Ci już wcześniej powiedzieć , ale mi umkło .... żaba w Twoim awatarze ma cycki jak rodzynki ..... ... dałabyś jakąś z większymi, choćby C ... a nie takie ..... piegi ....

Wy tu o pierdolach, nozach, srożach a ona o moich zabich cyckach, toz to przecia gorsze niz takiego priva dostac i nikt sie nie zainteresuje, ze ja czuje sie dyskryminowana :evil: Prosze zalozmy nowy watek dla dyskryminowanych, skoro jest juz dla zastraszanych :p

zabina .... miałam Ci już wcześniej powiedzieć , ale mi umkło .... żaba w Twoim awatarze ma cycki jak rodzynki ..... ... dałabyś jakąś z większymi, choćby C ... a nie takie ..... piegi ....

Wy tu o pierdolach, nozach, srożach a ona o moich zabich cyckach, toz to przecia gorsze niz takiego priva dostac i nikt sie nie zainteresuje, ze ja czuje sie dyskryminowana :evil: Prosze zalozmy nowy watek dla dyskryminowanych, skoro jest juz dla zastraszanych :p

zabina - no kurde , nie chciałam Cie zdyskryminować .... jeno te cycki mi tak do tej żaby w awatarze nie pasują .... :roll:

No i widzisz babo w jakiej Ty mnie sytuacji teraz stawiasz. Nie moge zmienic cyckow bo jak zmienie to sie okaze ze sie Ciebie pobalam i zmienilam bo mi kazalas, a trza nieustraszonym byc i swoje zdanie miec i grupy trzymajacej wladze sie nie bac. Juz do konca bede musiala miec taki maly cyc, ze jako nie bojem sie nikogo i niczego i cyckow bronic bede

:D :D :D :D :D

Niech zyje male bo male jest piekne 8) 8) 8) 8)